kylpylä Suomi Vantaa

Flamingo Spa & Wellness

Uusi vuosi, uudet suunnitelmat! Ja niitähän riittää… Niin paljon isoja asioita tapahtumassa, että annan niille kuitenkin ihan oman päivityksen ja kerron tässä viime vuoden viimeisestä päivästä, jonka vietin Flamingo Spa:ssa.

Vantaalla viihdekeskus Flamingossa sijaitseva spa oli ollut käyntilistallani jo pitkään. Ei niinkään koko perheen vesipuisto, vaan aikuisten, yli 20-vuotiaiden spa&wellness -osasto. Vuoden viimeisenä päivänä päätin toteuttaa suunnitelman ja lähteä rentoutumaan. Spa&wellness-osaston sisäänpääsy on 37 euroa, joka sisältää rajattoman ajan alueella sekä vesipuiston puolella, pyyhkeen sekä pääsyn kirkasvalohoitoon, joita on tasatunnein. Henkilökohtainen avustaja pääsi maksutta. Flamingo Spa:ssa on muutama suihkutuoli, joita voi lainata, mutta itselläni oli oma mukana.

Naisten pukuhuoneessa oli koppeja vaatteiden vaihtoa varten. Yksi niistä oli iso ja mahduin sinne sähkärillä hyvin. Kaikki kopit ovat kuitenkin yleisessä käytössä, joten sen varaaminen vain omaan käyttöön koko oleskelun ajaksi ei onnistu. Jätin kuitenkin koppiin sähkärini, sillä se tuntui paikalta, jossa se vähiten herätti huomiota. Koppiin olisi mahtunut hyvin, vaikka joku muukin pyörätuolin käyttäjä olisi tullut sillä välin, enkä ole itseasiassa ihan varma, oliko isoja koppeja enemmänkin. Vaatteille ja tavaroille on pukuhuoneessa erillisiä lukollisia kaappeja. Pukuhuoneessa ja suihkutiloissa pääsi liikkumaan varsin vaivattomasti. Tasapaino-ongelmista kärsiville käveleville henkilöille etäisyydet märissä tiloissa saattavat kuitenkin olla pitkiä, sillä alue on iso. Suihkuseinämät ovat ahtaita, mutta löysimme myös hieman leveämmän, johon mahtuimme niin minä, suihkutuolikin kuin avustajakin. Spa&wellness- osastolle siirrytään vesipuiston läpi. Vesipuisto oli täynnä ilakoivia lapsia, eikä houkuttanut tällä kertaa. Sen kuitenkin huomasin, että pääallas syveni vähitellen ja esimerkiksi suihkutuolin saisi työnnettyä altaaseen hyvin. Spa&wellness- osastolle siirrytään porttien läpi ranneketta näyttämällä. Pyörätuolilla pääsee kuitenkin Maya-kahvilan läpi. Eron huomasi todella, kun siirtyi meluisasta vesipuistosta aikuisten puolen rauhaan. Ihmisiä oli täälläkin, mutta tunnelma hiljainen ja rauhallinen.

Spa&wellness- osastolla on kaksi uima-allasta. Ensimmäiseksi kohtasimme lämminvesialtaan, jossa veden lämpötila on 37 astetta ja syvyys 55 cm. Altaassa istuskellaan ja nautitaan lämmöstä. Allas on hieman lattiaa korkeammalla ja sinne mennään normaalisti muutama porras ensin ylös ja tämän jälkeen alas. Nostinta altaaseen ei ole, mutta vahva avustajani sai nostettua minut reunan yli, mikä oli helpompaa kuin mennä portaita pitkin. Vettä oli tällaiselle lyhyelle ihmiselle juuri sopivasti, lähes leukaan asti. Eikä ainakaan ollut kylmä!

Pettymys oli se, että toinen altaista, täydellistä rentoutumista lupaava mineraaliallas sijaitsi noin 10 portaan päässä. Lisäksi altaaseen oli vielä loivat portaat. Koska tänne oli kuitenkin tultu, kysyin keinoa saavuttaa allas ja lopulta reippaat uimavalvojamiehet kantoivat minut suihkutuolissani portaat ylös. Hissiä, ramppia tai vastaavaa ei ole. Flamingo Spa&Wellnessin esteettömyys ei kehuja saa, mutta joka tilanteessa ystävällinen henkilökunta kyllä senkin edestä. Avustajani sai minut kannettua altaaseen, jossa kelluimme vedenalaista musiikkia kuunnellen ja toisessa päässä olevista poreista nauttien. Tämä allas on enemmän normaalin uima-altaan kokoinen ja syvyinen, mutta kylmä ei täälläkään 34 asteisen veden ansiosta tullut.

Spa&wellness- osastolla on lisäksi kuusi erilaista saunaa, joista testasimme yrttisaunan, kaksi erituoksuista höyrysaunaa rentouttavine musiikkeineen ja tervan tuoksuisen perinnesaunan. Tavallisen Suomi-saunan saa kokea kotonakin ja biosaunaa varten emme viitsineet riisua uima-asujamme, vaan jätimme sen väliin. Höyrysaunat ja yrttisauna olivat hyvin ahtaita. Suihkutuolini on vain 50 cm leveä, joten sillä mahduin kaikkialle, mutta leveämmällä tuolilla olisi saattanut tulla vaikeuksia. Alueella on myös ravintola, jossa maksetaan rannekkeella, johon on kassalla ladattu rahaa.

Kirkasvalohoitoa saa huoneessa, jonka seinille on maalattu ihana rantamaisema ja lattialla on hiekkarannan hiekkaa. Kaamosmasennukseen helpotusta lupaava hoito ei kuitenkaan tuonut apua minun kaamosmasennukseen. Huoneeseen kyllä pääsee, mutta heti on vastassa iso kynnys tasanteelle, josta taas laskeudutaan hiekalle. Hiekalla maataan, mutta toki siellä voisi tuolissakin istua, jos vaan hiekalle asti pääsisi. Pienillä asioilla huoneesta saisi esteettömän, mutta toistaiseksi se ei sellainen ole.

Nautin käynnistä ja rentouduin, mutta siitä kiitos kuuluu ennen kaikkea hyvälle avustajalleni, joka minua sai paikasta toiseen nostettua. Esteettömäksi ei spa&wellness- aluetta voi sanoa, ennemminkin tuntuu siltä, että esteettömät ratkaisut ovat syntyneet vahingossa, ei harkitusti. Toistekin voisin kuitenkin mennä! Lisätietoa ja kuvia Flamingo Spa & Wellnessin sivuilla

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anonyymi
  5.1.2013 at 10:03

  Minkä kokoinen tuo sinun sähkäri muuten on ? Siis pituus ja leveys. Kiinnostaa siitä syystä, että voi sitten vähän peilata hotellin hissin sopivuutta omaan kulkupeliin 🙂

 • Reply
  Palmuvirkailija
  5.1.2013 at 10:33

  Minun on pitänyt pitkään jo tehdä tänne esittely kaikista mukana matkustavista apuvälineistä mittoineen, mutta se on vain jäänyt. Hyvä siis kun muistutit, yritän tehdä heti tänään! Mutta ensiapuna kerrottakoon, että tämänhetkisen sähkärini leveys on 65 cm ja pituus jalkalautoineen 112 cm. Näissä jutuissa matkassa on ollut myös entinen sähkärini, mutta siinä mitat suunnilleen samat.

 • Reply
  Anonyymi
  9.1.2013 at 08:39

  No hitsi 🙂 Onpas sulla kivan kokoinen menopeli, käy justiinsa oman sähkärini kanssa lähes yksiin. Minun ajopeli on vaan hiukan lyhempi 🙂 Eli voi sitten olettaa, että minkä hotellin hissiin sinä olet mahtunut sähkärisi kanssa, samaan mahdun myös minä pelini kanssa 😀

 • Reply
  Helena Arvio
  17.7.2014 at 13:14

  Harmi, ettei altaaseen ollu nostinta ja että mineraalialtaaseen oli portaat, Flamingoa oon itekki miettiny!

 • Reply
  Palmuaseman Sanna
  18.7.2014 at 09:29

  No niinpä! Esteettömyyttä ei tosiaan ole mietitty, eikä kuulemma parannuksia ole tehty tuon vierailuni jälkeenkään. Harmi!

 • Reply
  Games Online
  25.6.2015 at 04:22

  mario game | kizi | friv 1000 :Hello new today by top games funny for you!

 • Reply
  8 ball pool
  9.9.2015 at 09:21

  A great possibility for me and it was a superb knowledge to view this site. Very difficult to uncover these beneficial web page or web site. I have many devices and achieving proper picture of these worked well and energy continues to be seeing about this weblog. Often my own intend to make my personal site as well as my own enjoyment is growing due to this page. I we do hope you may well be more effective.
  happy wheels| cool math games| 8 pool| sudoku| yoob| friv| monster high
  tetris| shooting games| barbie games| friv4school|

 • Reply
  Helena Arvio
  7.7.2016 at 17:47

  Harmillista toi esteellisyys, kesälläki ois kiva uida, mutta kun lähes kaikki uimahallit on kiinni, järvivesi on kylmää, kylpylä ois kiva!

 • Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: