Helsinki hotelli Suomi

Helsingin hotellit – teemaviikko: Scandic Paasi

Scandic-ketju saa Palmuaseman teemaviikolle toisenkin hotellin näkyviin. Kolmaskaan ei ole kaukana, sillä Scandic Simonkenttä loistavalla sijainnillaan kauppakeskus Kampin kyljessä, viidellä invahuoneellaan ja hyvällä ravintolallaan (olen monesti käynyt, vaikken asiakkaana olisikaan) ansaitsisi paikkansa täällä myös. Paremmaksi pisti tällä kertaa kuitenkin Scandic Paasi, joka avattiin Helsingin Siltasaareen (minä tunnen alueen Hakaniemenä) elokuussa 2012. Hotellille kävelee ydinkeskustasta noin 20 minuutissa. Jos kävely ei kiinnosta, pääsee lähelle monilla busseilla, ratikalla ja metrolla muutamassa minuutissa. Hotelli sijaitsee kongressikeskus Paasitornin kyljessä mahdollistaen isojen kongressien järjestymisen kätevästi majoituksia myöten. Tällaisen suuntavaistottoman on hankala löytää hotellille. Se ei sijaitse kaukana Hakaniemen torista, mutta teemme hieman turhan kierroksen ympyrätalon ja rannan kautta, sillä yhden sisäpihan kautta olisi päässyt suoraan.

Scandic Paasi on Suomen ensimmäinen story-hotelli. Alueella on aikanaan ollut Suomen ensimmäinen pysyvä sirkus monine tarinoineen ja persoonallisuuksineen sekä nyrkkeilyopisto. Menneisyyden tarinat on haluttu herättää eloon hotellissa. Hotelli on rakennettu vanhaan rakennukseen, mikä saa aikaan sen, että kaikki huoneet ovat hieman erilaisia. Yleiset tilat on sisustettu hyvin persoonallisesti, värikkäästi ja vanhaan tyyliin. Hotellilla ei ole omaa ravintolaa, mutta kivenheiton päästä niitä löytyy useita. Aamiashuone kuitenkin löytyy. Aulassa on baari ja paljon houkuttelevia ajanviettotiloja. Vastaanoton henkilökunta on puhunut hauskan sirkushenkisesti. Palvelu on erityisen hyvää ensimmäisestä hotellille lähettämästäni sähköpostista alkaen ja työntekijät selkeästi tuntevat hotellin tarinat. Kaikki yleiset tilat on suunniteltu Scandicin esteettömyysstandardien mukaisesti. Aulassa on inva-wc.

 

 

 

Hotellissa on 10 esteetöntä huonetta. Huoneista kahdeksan on standard-huoneita ja kaksi superior-huoneita. Melkein toivoisi, että suhdeluku olisi toisinpäin, sillä näistä superior-huoneista olisin valmis maksamaan ekstraa. Superior-huone on sisustettu 1920-luvun sirkusteemalla. Se on erikoinen, täynnä yksityiskohtia ja hyvin tilava. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä, joista molemmat ovat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Myös kylpyhuone on iso.

 

 

 

 

Standard-huone on sisustettu 1950-luvun nyrkkeilyteeman mukaisesti. Sekin on täynnä yksityiskohtia, mutta jää kyllä superior-huoneen varjoon. Ehkä siksi (tai jääkylmien käsien vuoksi) myös valokuvat ovat vähäisiä ja tärähtäneitä… Huone on hieman ahdas ja sänkyjen viereen ei jää paljoa tilaa. Huonekaluja ei myöskään mahdu siirtelemään. Sängyt ovat sähköisesti säädettäviä ja kylpyhuone tilava tässäkin huoneessa. Kylpyhuoneen suihkuseinä on liikkuva.

 

 

 

Hotelli sopii hyvin Helsinki-vierailun kohteeksi silloin kun haluaa hyvän majoituksen erilaisessa miljöössä ja hotellin jo itsessään olevan elämys. Toivon, että itselleni tarjoutuu tilaisuus yöpyä hotellissa ja ammentaa siitä vielä lisää. Hotelli tarinoineen jäi mieleeni ja haluan tietää lisää.

Teemaviikon päättää viikonlopun aikana vielä yleinen katsaus S-ryhmän hotelleihin Helsingissä!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: