Helsinki hotelli Suomi

Helsingin hotellit – teemaviikko: Scandic Park

Pääkaupunkimme Helsinki on täynnä erilaisia hotelleja, joista moni sijaitsee aivan ydinkeskustassa tehden kaupunkiin tutustumisesta helppoa ja vaivatonta. Palmuasemalla on tällä viikolla esittelyssä kolme Helsingin hotellia, jotka ansaitsevat tulla esitellyiksi juuri Palmuasemalla, kukin hieman eri syistä.

Aloitetaan hotellilla, jota voi hyvällä omatunnolla kutsua Helsingin uusimmaksi ylpeydeksi: Scandic Park. Hotelli vaihtoi nimensä Scandic Continentalista Scandic Parkiksi päivää ennen vierailuamme. Töölönlahden rannalla, Mannerheimintiellä, sijaitseva hotelli on perinteikäs, vanha hotelli, jota parhaillaan remontoidaan täysin uudeksi. Remontti on kokonaisuudessaan valmis tämän vuoden aikana, mutta nyt jo siinä vaiheessa, että hotellista voi nauttia. Suurin osa huoneista on jo uudistettu ja aulatilat ovat täysin uudet. Uusi ravintola aukeaa vappuna.

Asemansa ylpeyden kohteena Scandic Park ansaitsee siksi, että valmistuttuaan siinä on 24 invahuonetta eli reilusti enemmän kuin missään muussa Helsingin tai lähialueen hotellissa. Tämä on erittäin hyvä uutinen muun muassa vammaisurheilujoukkueille, joissa on pyörätuolin käyttäjiä ja toki myös muille ryhmille. Hotelli toimii myös kokoushotellina eli hotellissa pystyy järjestämään myös isoja tapahtumia, joihin voi osallistua monia liikuntarajoitteisia. Tällä hetkellä valmiina on 14 standard-invahuonetta. Huoneet sijaitsevat eri kerroksissa ja kaikista on upea näköala Töölönlahdelle. Huoneet ovat kahden hengen huoneita ja joistakin huoneista on väliovi viereiseen huoneeseen. Huoneissa on kaksi erillistä sänkyä, jotka ovat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Huone oli tilava ja pidin sen tyylistä. Kylpyhuone oli tilava ja samaan tyyliin suunniteltu kuin muissa uusimmissa Scandic-hotelleissa.

 

 

 

 

Hotellin aulatilat ovat tilavat ja hyvin viihtyisät. Moderni takka on kiva lisä. Aulassa, kokoustilojen yhteydessä, on kaksi tilavaa inva-wc:tä. Aulan yleiskäytössä olevat tietokoneet ovat ainakin toistaiseksi hieman korkealla. Ravintolaan ei tällä hetkellä pääse pyörätuolilla, mutta asia korjaantuu, kun uusi ravintola aukeaa vappuna. Siihen saakka liikuntarajoitteiset saavat käyttää huonepalvelua veloituksetta eli tilata ruuan huoneeseen.

 

Ihastuin hotelliin invahuoneiden määrän lisäksi siksi, että se sijaitsee yhdellä Helsingin lempialueistani. Ydinkeskustaan ja esimerkiksi rautatieasemalle on Scandic Parkista yksi kilometri. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä koko matkan voi kulkea upeaa Töölönlahden rantaa pitkin. Reitti on kaunis näin talvellakin, mutta kesäisin nurmikolla istuvat ihmiset, vihreys ja kimaltava meri ovat jotain erityisen ihanaa. Keskustaan kävellessään näkee matkan varrella eduskuntatalon, musiikkitalon, Finlandia-talon ja Kiasman. Jos hotellilta kääntyykin toiseen suuntaan, päätyy kilometrin verran käveltyään Linnanmäelle. Töölönlahden saa myös kierrettyä ja esimerkiksi lempikesäkahvilani Sinisen huvilan kahvila sijaitsee vastarannalla.

Tämän vuoden aikana hotelliin on paljon erikoistarjouksia, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja käydä tutustumassa hotelliin ensimmäisten joukossa. Kaikkialla tuoksuu vielä uudelta!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Iita
  3.2.2014 at 18:48

  Tämä postaus tuli juuri oikeaan aikaan. Eli onko niin ettei nyt pääse aamupalalle, paljonko oli portaita esteenä? Katsoin nimittäin juuri tuota hotellia meidän kevään Hesan reissua varten. Mutta pitää siis laittaa harkintaan. Jään odottamaan mielenkiinnolla muita juttuja hotelleista.

 • Reply
  Palmuaseman Sanna
  3.2.2014 at 20:01

  Hyvä, että teemaviikolla oli oikea ajoitus! 🙂 En tullut kysyneeksi/katsoneeksi portaiden määrää, se kannattaa hotellista vielä selvittää. Tulossa siis vielä kahden hotellin esittelyt sekä listausta useiden Helsingin hotellien invahuoneiden määrästä!

 • Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: