Espanja Eurooppa hotelli Mallorca

Hotelli Palia Sa Coma Playa Mallorcalla

Vietin kesäkuussa viikon työreissulla Mallorcalla. Kirjoitinkin jo aiemmin Sa Coman lomakylästä sekä Palman kaupungista, johon tekisi heti mieli mennä uudelleen paremmalla ajalla. En ole kuitenkaan vielä esitellyt hotelliamme Palia Sa Coma Playaa hyvine ja huonoine puolineen.

Palia Sa Coma Playa on kolmen tähden huoneistohotelli loistavalla paikalla. Allasalueelta pääsee suoraan rantakadulle ja hiekkarantakin on hyvin lähellä. Hotelli on todella iso, huoneita on 248. Esteettömiä huoneita hotellissa on 16 eli selkeästi enemmän kuin monissa muissa hotelleissa, minkä vuoksi se onkin usein valinta ryhmämatkoille. Hotellin suuri asiakasmäärä näkyy hyvällä tavalla eloisuutena ja huonolla tavalla ruuhkana. Monet ottavat hotelliin All Inclusive -paketin, jollainen meilläkin oli. Ravintola ei ole tarpeeksi suuri vastaanottamaan näin suurta määrää vieraita, mikä näkyy ruokaluiden hälyisyytenä ja tungoksena. Hotellissa on paljon lapsiperheitä, jotka menevät syömään heti ruokailuiden alettua. Suurimman ruuhkan voi siis välttää nauttimalla ateriansa ruokailuaikojen loppuvaiheessa. Tällöin yleensä syömään mahtui ulos terassille, jossa ahtauden tunnetta ei tullut. Ruoka oli monipuolista ja tiettyjen vakiotuotteiden lisäksi joka kerta oli aina myös vaihtuvia herkkuja.

IMG_8742

IMG_8741

IMG_8678

IMG_8620

IMG_8745

Ahtaus näkyy välillä myös allasalueella, mutta vapaa aurinkopeti löytyi silti yleensä aina. Altaaseen on allasnostin, mutta toisena vaihtoehtona vain jyrkät tikkaat, ei loivia portaita. Vesi oli viileää. Allasalueella on myös lava, jossa järjestetään joka ilta ensin minidisco lapsille ja sen jälkeen aikuisten show. Myös päivisin allasalueella soi musiikki ja siellä järjestetään säännöllisesti ohjelmaa, muun muassa jumppia. Allasbaarista saa juomia sekä pientä purtavaa, joista suurin osa sisältyy All Inclusive -pakettiin.

Esteettömät huoneet sijaitsevat yhden kerroksen maatasoa ylempänä. Meillä oli ihana näköala altaalle ja viistosti myös merelle. Varjopuolena kauniista näköalasta oli myöhään iltaan jatkuneet äänet, sillä shown äänet kuuluvat huoneeseen erittäin selkeästi ja musiikki soi lähemmäs puoltayötä. Ääniin sekoittui myös viereisen hotellin show. Rauhaa toivovien kannattaa esittää toive rantakadulle päin olevasta huoneesta, sillä ne olivat selkeästi rauhallisempia. Esteetön huoneemme oli kaksio erillisellä makuuhuoneella ja olohuoneella. Olohuoneen yhteydessä oli keittokomero, jota ei kyllä All Inclusive -paketin johdosta tullut paljoa käytettyä. Jääkaappi oli kuitenkin kiva. Parvekkeella oli ihana hengähtää ennen illalliselle menoa tai vetää syvään henkeä aamulla maisemaa ihaillen. Kylpyhuone ei ollut paras näkemäni invahuoneen kylpyhuone, mutta pärjäsin. Suurin ongelma oli lainehtiva suihku. Lattiaan oli rajattu suihkualue muutaman sentin kynnyksellä. Tämä varmasti sen takia, että vesi ei tulisi yli, mutta kyllähän se aina väkisin tulee, kun suihkutuolissa istuu ja vettä roiskuu. Kynnyksen ongelma on, että sen ulkopuolelle mennyt vesi ei pääse enää takaisin lattiakaivoon. Vettä suihkussa kannattaa siis käyttää säästeliäästi ja sammuttaa hana joka välissä. Vastaanotosta kannattaa myös pyytää lisäpyyhkeitä. Vastaanoton ystävällinen henkilökunta oli ongelmasta tietoinen, mutta ei tähän hätään keksinyt siihen ratkaisua. Suihkun lainehtiminen on valitettavan tyypillinen invahuoneen ongelma, sillä monissa maissa ei ole oikein ymmärretty tehdä ns. kaatoja, jotta vesi valuisi paremmin lattiakaivoon. Suihkutuolina käytin puutarhatuolia parvekkeelta. Huoneessa ei ole ilmastointia. Lisämaksusta huoneeseen saa tuulettimen tai suuremmalla lisämaksulla ilmastointiyksikön. Myös esimerkiksi langaton internet on lisämaksullinen (noin 30 euroa/viikko/laite).

IMG_4778

IMG_4775

IMG_4771

IMG_4768

Hotellin sijainti on siis loistava ja se on perusesteetön monien tarpeisiin. Ravintolassa on ramppeja eli täysin tasaista toivoville valinta ei ole paras. Olen viime aikoina viehtynyt rauhallisempiin hotelleihin ja valitsen usein nykyään neljän tähden hotellin. Niin ehkä tekisin, jos lähtisin omalle lomalle Sa Comaan. Palia Sa Coma Playa on kyllä kolmen tähtensä arvoinen ja sopii tilavien huoneidensa ansiosta myös perheille. Matkoja hotelliin myy Matka-Agentit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: