hotelli Suomi Turku

Turku & Sokos Hotel Hamburger Börs

Vietin vuorokauden työmatkalla ihanassa Turussa. Siellä on paljon mahtavia ystäviä ja jotain sellaista kesätunnelmaa, joka saa aina hymyilemään. Visiitti oli pikainen, mutta päätin palata tämän kesän aikana. Suunnittelen reissua Ahvenanmaalle, joten Turku sopisi luontevasti samaan yhteyteen.

Yövyin ensimmäistä kertaa Original Sokos Hotel Hamburger Börssissä. Torin laidalla sijaitseva hotelli on varsin perinteikäs ja sijainniltaan erinomainen. Hotellin yhteydessä on muun muassa laaja ravintolamaailma ja tunnettu yökerho. Hotellissa on yksi invahuone, jossa on kolme sänkyä. Varausta tehdessä huomasin ilokseni, että Sokos hotellien hotelliesittelyihin on lisätty kohta esteettömyys ja sanaa klikkaamalla saa lisätietoa huoneesta. Mahtavaa! En varmasti ole ainoa, joka tätä mahdollisuutta on toivonut. Tämän hotellin kohdalla näkee myös kuvan hotellin kylpyhuoneesta. Katso tarkemmin hotellin sivuilta.

Olen ollut tämän kevään aikana niin hienoissa hotelleissa, että huomaan makuni muuttuneen hieman vaativampaan suuntaan. Huone oli tilava, mutta jotenkin tylsä ja vanhanaikainen. Kolme sänkyä oli hyvä asia, sillä kun hotellissa on vain yksi invahuone, on hienoa, että se tarjoaa mahdollisuuden myös kolmen hengen majoitukseen. Esteettömyyden osalta olisin vielä jokin aika sitten arvioinut tämän oikein hyväksi, mutta myös sen osalta olen hyviä esimerkkejä nähdessäni tullut tarkemmaksi. Kylpyhuone oli tilava, mutta saippuaan, kasvopapereihin ja laseihin oli mahdoton yltää pyörätuolista. Myös pistoke sijaitsi korkealla. Huoneen puolella ilmastointiin ei olisi ollut mitään mahdollisuutta yltää itse. Avustajan kanssa huoneessa kuitenkin pärjäsi erinomaisesti.

Aamiaisravintola sijaitsi toisessa kerroksessa, kuten huoneemmekin. Huoneemme vierestä oli sisäänkäynti ravintolaan, mutta siitä ei pyörätuolilla päässyt. Kesti hetki huomata kulman takana olevat kyltit, jotka johdattivat pyörätuolin käyttäjät tai lastenvaunujen kanssa liikkuvat kulkemaan aamiaiselle hieman mutkikkaita kiertoteitä. Kiertely kuitenkin kannatti, aamiainen oli loistava! Jokainen hotelli voisi Hamburger Börssin tavoin muistaa pitkään haudutetun 4-viljan puuron ja unohtaa sen joka paikassa tarjottavan kaurapuuron.

Päivä kului tänään työn merkeissä Konferenssikeskus Maunossa, Kupittaan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Myös tämä keskus oli hyvin esteetön.

Nähdään taas pian Turun kesä!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: