Valikko
pohdinta

10 000 vierailua ja vuoden 2013 suuret suunnitelmat

Mieletöntä! Jos Palmuaseman nykyinen noin 100 vierailua päivässä-tahti jatkuu, saavutetaan tänään 10 000:n vierailun raja. En tunne blogimaailmaa kovin hyvin, mutta 10 000 tuntuu paljolta. Wau, kiitos!

Lupaan, että tänä vuonna sivustolle tulee paljon uutta sisältöä, edessä on nimittäin ihan uusia kokemuksia. Ensimmäinen iso juttu tulee tähän heti vuoden alkuun. Lähden 21.2. kuukaudeksi työharjoitteluun Teneriffalle, Los Cristianokseen. Työskentelen neljä viikkoa palvelukeskus LeRo:ssa, joka tarjoaa ympäri maailmaa tuleville liikuntarajoitteisille matkustajille muun muassa lentokenttäkuljetuksia, retkiä, apuvälinevuokrausta ja avustuspalveluita. Tarkkaa työnkuvaani en vielä tiedä. Harjoittelu on osa matkailualan opintojani ja sen jälkeen valmistun virallisesti matkatoimistovirkailijaksi. Kaikki opintoni olen kuitenkin jo suorittanut ja näyttöni antanut, joten tämä on vielä lisäoppia. Odotan ennen kaikkea kielitaidon kehittymistä ja rohkeutta työskennellä muilla kielillä kuin suomella.

Lähteminen ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun on ollut yksi haaveistani jo pitkään. Kaikesta rohkeudestani huolimatta, olen kuitenkin aina pitänyt sitä liian vaikeana asiana lähteä toteuttamaan. Positiivisia esimerkkejä on toki ollut ympärillä paljon ja tiedän, että moni liikuntarajoitteinen on ulkomaille hetkeksi muuttanut. Rakas ystäväni, jolla on sama lihassairaus kuin minulla, lähti vuosia sitten Lontooseen opiskelemaan ja on sillä tiellä edelleenkin. Silti itselläni ei ole koskaan ollut sellainen tilanne, että haavetta olisi voinut lähteä toteuttamaan. Eikä tilanne nytkään ole paras mahdollinen ja muun muassa töideni vuoksi lähtemisessä ei ole järkeä. Silti tunnen vahvasti, että tähän tilaisuuteen tulee nyt tarttua. Alunperin ajattelin olla pidemmän ajan, mutta neljä viikkoa on lopulta se, jonka saan järjestymään.

Kovin yksinkertaista kaiken järjesteleminen ei ole tämän pituisellekaan ajalle. Teneriffalla on helmi- maaliskuussa vuoden suurin sesonki, mikä on näkynyt asuntojen saatavuutena. Alueella on jonkin verran esteettömiä loma-asuntoja vuokralla, mutta kaikki on varattu jo kauan aikaa sitten. Nyt näyttäisi siltä, että kolmeksi viimeiseksi viikoksi olisi asunto käsissäni, odotan vielä lopullista varmistusta. Pari ensimmäistä päivää lomailemme viime syksyltä tutussa hotellissa ja viikoksi olisi vielä asunto haussa. Toinen iso asia on ollut järjestää avustaja-asiat. Minulla on tällä hetkellä kaikkiaan neljä avustajaa töissä. Yksi heistä lähtee mukaani reiluksi kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi ja toinen tulee kahdeksi viimeiseksi viikoksi. Kahden Suomeen jäävän avustajan työvuorot taas tulee järjestää siten, että kukaan ei lähdöstäni joutuisi suuremmin kärsimään. Avustajan mukana olo, esteetön asunto ja poissaolo töistä tuo taloudellisia haasteita, joiden ratkominen on ollut ja on yhä edelleen osa matkasuunnittelua.

Pohdin kaikkea tätä pitkään ja innostus sai vallan vasta viime viikolla, kun tein lopullisen päätöksen ja varasin samalla Norwegian Airlinesin lennot kohti Teneriffaa! Odotan oikeasti uusia kokemuksia töiden puolesta, mutta tottakai myös sitä, että helmikuun pakkaset vaihtuvat parhaimmillaan helteeseen ja lumen vankina olo vapaaseen liikkumiseen palmujen alla. Kun maaliskuun loppupuolella palaan, alkaa täälläkin olla lumeton maa ja edessä paras aika vuodesta. Tuon kuukauden ajan täällä pystyy seuraamaan Teneriffa-arkeni sujumista. Sitä ennen kannattaa vierailla vaikkapa blogissa ”Olipa kerran reissu Tansaniaan” ja lukea, kuinka pyörätuolin kanssa matkustaminen Tansaniassa on sujunut!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

5 Comments

 • Finventures
  7.1.2013 at 09:32

  Harjoittelu kuulostaa mahtavalta!

  Asenne, palvelualttius, kehonkieli ja ystävällisyys ovat a ja o, varsinainen kieli tulee niitten jälkeen.
  Sulla on kaikki ekat kunnossa, joten varmasti pärjäät.
  Ja toivon mukaan kieli kehittyy sitten siinä ohella ja saat varmuutta siihen 🙂

  Tsemppiä Sanna!!!!!! 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  9.1.2013 at 06:53

  Heh! LeRoon! Hienoa! Pariin kertaan on palveluja käytetty ja aina on "tupa täynnä" asiakkaita.
  Onnea matkaan!

  Ritva

  Reply
 • Anonyymi
  9.1.2013 at 08:49

  LeRo on tuttu firma, vaikken sen palveluita olekaan itse käyttänyt.
  Palaatko sinä Suomeen heti neljän viikon harjoittelun jälkeen ? Siksi vaan kyselen, kun olen itse tulossa Los Cristianokseen 21.3. ja olispa ollut huisin kiva vaikka törmätä jossain 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  19.1.2013 at 09:49

  Mainostin sinun blogiasi facebookissa olevassa Esteetön matkailu -ryhmässä 🙂
  t. Marjo

  P.S. tervetuloa ryhmään 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  21.1.2013 at 09:10

  Onkos sellainen olemassa! Kun tietoa ei tahdo löytyä.Hyvä!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: