Valikko
Thaimaa

Apinat renkaiden välissä

Tänään tulee viikko siitä, kun lähdimme Suomesta kohti #invatthaimaassa -seikkailuamme. Ulkona satoi räntää ja ensimmäisen kerran tänä vuonna koneemme siivet putsattiin jäästä ennen kuin nousimme ilmaan. Ensimmäinen viikko on ollut kertakaikkisen ihana. Talomme täällä Hua Hinissä on ihanampi kuin osasin kuvitellakaan ja olen täysin rakastunut omaan uima-altaaseemme. Olen uinut keskimäärin kolme tuntia joka päivä ja se alkaa nyt jo tuntua hyvänä olona ja muutoksena kropassani. Hyvin sekalainen seurueemme on herättänyt ihmetystä aina liikkuessamme, eikä yhdessä kulkeminen ole aina kovin helppoa, mutta ensimmäisen viikon ajan kaikki sujui erittäin leppoisasti.

IMG_6797

Eilen onnemme alkoi rakoilla. Minulla se tarkoitti sitä, että sähkärini alkoi kipuilla. Yksi seurueestamme tutustui paikalliseen sairaalaan (erittäin hieno ja toimiva!) korvatulehduksen vuoksi ja yksi kärsi vatsavaivoista viime yön. Minun osalta näyttää jo hieman valoisammalta ja lainattuani eilisillan kaverini sähkäriä, kuljen taas ainakin tällä hetkellä täällä kämpillä omalla tuolillani, kiitos seurueemme ihanien miesten ja osaamisen. Ennen eilistä onnen kääntymistä, vietimme kuitenkin porukalla mielenkiintoisen aamun apinoiden seassa!

IMG_6893

IMG_6766


Khao Takiab -vuori sijaitsee vain noin neljän kilometrin päässä taloltamme. Varasimme kaksi isoa inva-autoa, jotka saamme kuskeineen käyttöömme helposti aina kun haluamme. Hinnat näillä autoilla ovat korkeammat kuin paikallisilla tuk-tuk -takseilla, mutta huomattavasti halvemmat mihin olemme tottuneet invataksien osalta Euroopassa. Liikenne täällä on sen verran hullua ja vaikeakulkuista, että aina jos matka edellyttää isolle tielle menemistä, kannattaa ottaa auto. Khao Takiab -vuorta kutsutaan myös apinavuoreksi, sillä siellä elää satoja apinoita. Alueella on useampia temppeleitä, Buddha-patsaita, turistikauppoja sekä kauniit merinäköalat. Ai niin, ja ne sadat apinat. Niitä oikeasti on todella paljon ja ne kuljeskelevat alueella kuten tahtovat. Yksi utelias livahti autoomme heti paikalle päästyämme ja opimme heti olemaan varovaisia. Apinat ovat uteliaita ja nappaavat helposti kaiken mitä luulevat herkuiksi.

IMG_6737

IMG_6783

IMG_6780

IMG_6754

IMG_6773

Apinat kulkevat pelotta ihmisten seassa, myös meidän renkaiden väleissä ja niille voi ostaa alueelta ruokaa. Kaunis ajatukseni yksittäisen kiltin apinan ruokkimisesta ei ihan toteutunut, vaan ruokkiminen tapahtuisi niin, että koko jättilaumalle heitetään ruokaa, jonka kimppuun kaikki hyökkäävät. Apinoihin ei todellakaan tee mieli koskea, eikä tietenkään kannattaisikaan, ovathan ne villieläimiä. Yksikään apina ei onneksi tullut ottamaan ihokontaktia. Välillä vähän pelottavaa, mutta enimmäkseen mielenkiintoinen ja hyvin erilainen vierailukohde! Vuoren lähellä on hyviä rantoja, joista yksi on erityisen pyörätuoliystävällinen. Apinat pystyy siis hyvin yhdistämään rantapäivään!

Lisää esteettömästä Thaimaasta

Esteetön talo Thaimaassa
Kaikki jutut esteettömästä Thaimaasta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  28.11.2015 at 15:16

  Herranen aika mikä määrä apinoita 😀

  Reply
 • Arna / Cocoa etsimässä
  30.11.2015 at 14:23

  Me ollaan oltu tuolla apinavuorella joskus vuonna yks ja kaks ja saatiin kyllä semmonen yliannostus apinoita, että ollaan sittemmin pysytelty niistä penteleistä mahdollisimman kaukana :D. Mutta kiva että teillä on kivaa! Meilläkin on tällä hetkellä ihan järkky Aasia-kuume, toivottavasti päästään lähtemään johonkin joskus tossa alkutalvesta. Nyt nimittäin lämpö kelpaisi.

  Reply

Leave a Reply