Valikko
apuvälineet / Palmuaseman matkavinkki

Apuvälineiden vuokraus ulkomailla

Apuvälineiden vuokraus ulkomailla

Joskus on kätevää vuokrata osa tarvittavista apuvälineistä matkakohteesta, vaikka omatkin apuvälineet voi lennolle ja matkalle mukaan ottaa. Suomalaisten eniten vuokraamia apuvälineitä ovat sähkömopot, nostolaitteet ja suihkutuolit/suihkupyörätuolit. Pyörätuolit ja sähköpyörätuolit ovat yleensä niin omien mittojen ja tarpeiden mukaan suunniteltuja, että niitä on vaikeampi vuokrata. Vuokra-apuvälineet ovat standardimallisia, eikä niihin pystytä tekemään juurikaan yksilöllisiä mukautuksia. Vuokrafirmat toimittavat apuvälineet yleensä suoraan hotellille. Vuokrauksesta tulee yleensä huolehtia itse, vaikka olisikin pakettimatkalla. Esteettömiin matkoihin erikoistunut Matka-Agentit matkatoimisto hoitaa kuitenkin useimmissa kohteissa myös vuokrauksen puolestasi, mikäli varaat matkan heiltä.

Tässä joitakin tietämiäni vuokrafirmoja. Osa näistä tarjoaa kattavammin esteettömän matkailun palveluja. Kaikista minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia, joten en ota vastuuta niiden toimivuudesta, mutta kaikki vaikuttavat siltä, että voisin heitä käyttää. Täydennän listaa koko ajan kertyvän tiedon mukaan. Jos sinulla on hyviä kokemuksia jostain vuokrafirmasta jossain päin maailmaa, kerro kommentoimalla tämän jutun alle tai laittamalla minulle sähköpostia sanna@palmuasema.fi Kootaan yhdessä kattava tietopankki!

* tähti nimen perässä tarkoittaa, että minulla on omakohtaista kokemusta ko. firmasta

Päivitetty viimeksi 29.12.2022

Australia

Sydney
Wheelchairs & Stuff (kattava valikoima erilaisia apuvälineit)
”Vuokrasin suihkutuolin Sydneyssä. Tuoli tuotiin lomaasunnolle ja vietiin pois. Hyvin toimi, voin suositella myös muille.” – Palmuaseman lukija  

Espanja (mukaan lukien Kanariansaaret ja Baleaarien saaret)

Espanjan suurin apuvälinevuokraamo, jolla 28 toimipistettä eri puolilla maata 
Amigo24 (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä)

Espanjan aurinkorannikko (Fuengirola, Malaga, Torremolinos, Benalmadena yms.)
Push & Go Holiday Hires (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä)
Senior World (apuvälineiden myyntiin keskittynyt yritys myös vuokraa osaa tuotteista)

Fuerteventura
Mobility Aids Fuerteventura* (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä)

Gran Canaria
Sol Mobility* (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä)

Lanzarote
Island Mobility Lanzarote (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä. Sijaitsee Playa Blancassa, kuljettaa eri puolille saarta)
Fab Mobility (sähkömopoja ja joitakin muita apuvälineitä, ilmainen kuljetus eri puolille saarta)

Mallorca
Easy Rider Mobility Hire (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja toimitus eri puolelle Mallorcan saarta)

Menorca
Menorca Mobility (sähkömopoja, sähköpyörätuoleja, manuaalipyörätuoleja ja rollaattoreita)
Holiday Mobility Scooters in Menorca (paljon sähkömopoja, mutta myös muita apuvälineitä. Sivuilla myös paljon tietoa Menorcan esteettömyydestä)

San Sebastian & Bilbao
Bask for All* (esteettömään matkailuun erikoistunut paikallinen matkatoimisto, josta saat kattavasti eri apuvälineitä sekä halutessasi myös hotellit ja kuljetukset.)

Teneriffa
Palvelukeskus LeRo* (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja apuvälineiden huoltopalvelu Etelä-Teneriffalla)
Orange Badge* (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja apuvälineiden huoltoa Etelä-Teneriffalla)
Canarian Mobility (sähkömopoja, sähköpyörätuoli ja joitakin muita apuvälineitä Puerto de la Cruzissa)

Italia

Eri puolilla Italiaa
Rome & Italy accessible tourist services (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja esteettömän matkailun palveluita eri puolilla Italiaa)

Rooma
Vemrent (kattava valkoima erilaisia apuvälineitä ja toimitus suoraan hotelleihin Roomassa)

Kreikka

Rodos
Accessible Rhodes (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja esteettömän matkailun palveluita, mm. esteettömät kuljetukset ja retket saarella)

Kreeta
Eria Travel (kattava valikoima erilaisia apuvälineitä ja esteettömän matkailun palveluita. Myös täysin esteetön Eria resort -hotelli, mutta toimittavat apuvälineitä myös muihin hotelleihin)

Korfu
Gogo Mobility Hire Company (kattava valikoiva erilaisia apuvälineitä)

Portugali

Eri puolilla Portugalia
Tourism for all* (esteettömän matkailun palveluja eri puolilla Portugalia ja kattava valikoima vuokrattavia apuvälineitä)

Slovenia

Eri puolilla Sloveniaa
No Limits Tours* (vuokralla pyörätuoleja, nostolaite, suihupyörätuoli sekä vammaisliikunnan ja -urheilun välineitä eri puolilla Sloveniaa)

Thaimaa

Phuket
Phuket Access Travel* (apuvälineiden vuokrausta ja invataksi Phuketin ja Khao Lakin alueella. Käytin invataksia joulukuussa 2019 ja sain hyvää palvelua. Yhteyshenkilö on Koynoy Achchara ja sähköpostiosoite Koynarak911@hotmail.co.th

Vinkkaa kaikkien hyödyksi oma kokemuksesi ulkomailla toimivasta apuvälineitä vuokraamasta firmasta alle tai sähköpostilla minulle sanna@palmuasema.fi

Lisää luettavaa

Matkustamista helpottavat apuvälineeni
ableSling-nostoistuin
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply