Valikko
pohdinta / Pohjois-Suomi

Aurinkomatkat aloittaa pakettimatkat Lappiin ja Kuusamoon

Aurinkomatkat ilmoitti tänään aloittavansa pakettimatkat Helsingistä Lappiin ja Kuusamoon. Tämä oli iso uutinen, sillä Lappi on ollut suomalaisille tähän saakka lähinnä omatoimikohde. Lentäen tehtyjä pakettimatkoja Lappiin oli suomalaisille tarjolla edellisen kerran vuonna 1987. Tänään myyntiin tulleita kohteita ovat Kuusamossa Ruka sekä Lapissa Levi, Saariselkä ja Ylläs. Matkat Rukalle käynnistyvät jo 10.10., muihin kohteisiin 21.11. Kaikkiin kohteisiin on myynnissä matkoja toukokuun alkuun saakka.

Tänään Lapland Hotels Bulevardissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa kuvasi matkailualan tämänhetkistä tilannetta erittäin vakavaksi. Kotimaan pakettimatkojen aloittaminen on Aurinkomatkoille tapa pitää bisnestä pyörimässä edes joltain osin, vaikuttaa osaltaan kotimaan matkailun tulevaisuuteen ja samalla tapa tarjota asiakkaille uudenlaisia kokemuksia kotimaassa yhdistettynä pakettimatkan luotettavuuteen, turvallisuuteen ja helppouteen. Aurinkomatkojen matkapakettiin sisältyvät Finnairin edestakaiset lennot Helsingistä, ruumaan menevä matkatavara ja käsimatkatavara, majoitus kohteessa sekä Aurinkomatkat-sovellus kohdevinkkeineen. Lisämaksusta pakettiin voi ostaa lentokenttäkuljetukset. Myös esteettömät kuljetukset hoituvat Aurinkomatkojen asiakaspalvelun kautta.

Kysyin lehdistötilaisuudessa kohteiden esteettömistä mahdollisuuksista. Aurinkomatkojen tuotteesta ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Pekka Antila kertoi, että ulkomaan kohteiden tapaan myös Suomen kohteissa on tarjolla esteettömiä majoitus- ja kuljetusvaihtoehtoja. Nämä varataan asiakaspalvelun kautta. Aurinkomatkojen sivuilta löysin hotelliesittelyistä tiedon esteettömien huoneiden olemassaolosta Levillä, Saariselällä ja Ylläksellä. Rukan hotellien osalta ei esteettömyydestä ollut mainintaa. Aurinkomatkojen sivujen mukaan esteettömiä huoneita löytyy seuraavista hotelleista:

Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho vastasi kysymykseeni esteettömistä mahdollisuuksista kertoen Rukan uudesta esteettömästä gondolihissistä ja alueen helposta haltuunotosta, kun kaikki sijaitsee lähekkäin. Ruka onkin parin vuoden takaisen ruskaretkikokemukseni mukaan kätevä kohde, mutta on sääli, jos Aurinkomatkojen valikoimiin ei ole saatu esteettömiä majoitusvaihtoehtoja. Pohjois-Suomen matkailukohteilla olisi nyt kaikkien aikojen tilaisuus kunnolla tuotteistaa ja tuoda näkyviksi esteettömät mahdollisuudet. Nyt esteettömyyttä tarvitseville suomalaisille matkailijoille ja tulevaisuudessa taas kansainvälisille matkailijoille, jotka ovat aiemmiin suunnanneet ennemmin paremmin palveluja tarjoavaan Ruotsin Lappiin. Esimerkiksi kelkkalaskettelua on mahdollista kokeilla ja harrastaa monissa Aurinkomatkojenkin nyt esittelemissä kohteissa, mutta tietoa mahdollisuuksista on matkailijan todella vaikea löytää. Myös esimerkiksi husky- ja porosafareiden esteettömyys kiinnostaa muitakin kuin minua. Kohteiden antamaa selkeää tietoa esteettömistä mahdollisuuksista tarvitsevat nyt myös Aurinkomatkojen asiakaspalvelijat. Esteettömiä matkailupalveluja tarvitsevien matkailijoiden osuus Euroopassa on noin 25 % kaikista matkailijoista. Tästä joukosta löytyisi paljon volyymia matkailualan ahdinkoa helpottamaan juuri nyt ja tulevaisuudessa.

Aurinkomatkojen uusi avaus teki entistä konkreettisemmaksi ulkomaankohteiden huonon tilanteen tulevan talven osalta ja sai olon haikeaksi. Ehkä tämä on kuitenkin se talvi, kun itsekin ensimmäistä kertaa lähden kokemaan Lapin talven. Aiemmin se on jäänyt ajanpuutteen vuoksi aina kokematta, kun lämpö on ollut ensisijainen valintani. Pakettimatka on ensikertalaisille erinomainen vaihtoehto ja houkuttaa itseänikin. Toivon kuitenkin Lapin tekevän näkyväksi, että myös meidän esteettömiä talvielämyksiä haluavien kannattaa alkaa haaveilla hohtavista hangista. Olen mielelläni apuna!

Aurinkomatkojen uusiin kohteisiin voi tutustua Aurinkomatkojen sivuilla.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

  • Täytyy nyt mainostaa Hossan kansallispuiston esteettömyysasioita. Tuli kiinnitettyä asiaan viikko sitten huomiota ja tuntui, että asiaan oltiin oikeasti panostettu.

    Reply
  • Tuula
    10.11.2020 at 15:09

    Tuohan on kiva uutinen! Nyt koronan myötä kotimaanmatkailu on varmastikin ollut nousussa. Itse näin pääkaupunkiseudulla asuvana varmastikin katsomme noita vaihtoehtoja. Muutenkin asumme sen verran lähellä lentokenttää, että sinne ajaminen autolla ja sen pysäköiminen loman ajaksi on helpoin vaihtoehto. Junalla jos lähtee koko perheen voimin noin kauas Lappiin on kyllä aika säätämistä. Hienoa, että he tarjoavat esteettömiä vaihtoehtoja nyt myös kotimaassa.

    Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: