Valikko
Blogitapahtumat / Tampere

Blogiviikonloppu talvi-Tampereella

Olen iloinen, että juuri Tampere sai avata matkailuvuoteni 2015. Minulla ja Tampereella on nimittäin ollut jo pitkään erityislaatuinen suhde. Se alkoi joskus 15 vuotta sitten. Silloin en vielä matkustanut oikeastaan minnekään. Yhtäkkiä kohtasin kuitenkin monia uusia ystäviä Tampereelta ja kaupungista tuli kohde, joka oli turvallisen lähellä, mutta kuitenkin sopivan kaukana ensimmäisiksi omiksi matkoiksini ilman vanhempia. Aikanaan opiskelupaikkoja miettiessäni Tampere oli pitkään listalla. Elämäni Tampereella ei koskaan alkanut, mutta edelleen kaupunki on juuri sopiva. Sopivan iso, sopivan kotoisa, sopivan erilainen ja sopivan rakas.

image

Angata -blogin Rosita ja Popot pogoillen -blogin Anna kutsuivat tammikuun toisena viikonloppuna meitä matkabloggaajia viikonlopuksi Tampereelle järjestämäänsä #bloggaritmansessa -tapahtumaan. Olin iloinen saadessani kutsun, sillä nämä upeat naiset olivat jo alusta alkaen lähteneet tekemään viikonlopusta esteetöntä, jotta minäkin voisin osallistua. Osa meni paikalle jo perjantai-iltana, mutta minä ja Laura hyppäsimme junaan varhain lauantaiaamuna. Kävelimme kiireen vilkkaa asemalta Juicen kirjastoon, jossa pääsin heti antamaan haastattelua. YLE Tampere tuli tekemään tapahtumasta juttua ja Palmuasema sai julkisuuden myötä toivottavasti muutaman uuden tamperelaisen lukijan.

kaikki_bloggarit2

Anna ja Rosita kertoivat hieman suunnitelmastaan kirjoittaa kirja bloggaajien ja yritysten välisestä yhteistyöstä ja tämän jälkeen juttelimme kokemuksistamme yritysyhteistyöhön liittyen. Kuulimme myös faktaa mielenkiintoisesta Juicen kirjastosta ja nautimme ihania herkkuja ennen kuin jatkoimme matkaa lounaalle Tullintorilla sijaitsevaan City Makkarabaariin. Makkarabaarin mainio omistaja toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi ja kertoi Makkarabaarin tarjoamista Tapolan makkaran herkkutuotteista.  Meikän Martinelli -annos täytti odotukset ja vatsan oikein hyvin.

image

Makkaralounaan jälkeen minä ja Tampere pääsimme kunnolla kontaktiin. Vuorossa oli Visit Tampereen opastettu kiertoajelu, joka toteutettiin matalalattiabussilla, joten minäkin pääsin mukaan. Paljon matalalattiabusseilla liikkuvana en yleensä koe suurta intoa busseihin. Nyt kuitenkin innostuin, sillä opastetuille kiertoajeluille pääseminen on melko harvinaista. Yleensä niitä toteutetaan vain esteellisillä busseilla. Tällaiset ratkaisut ovat onneksi helppoja, jos vain on tahtoa. Kaiken kruunasi loistava ja hyvä-ääninen opas, joka esitteli meille puolentoistatunnin ajan monipuolisesti kaikin puolin sopivaa kaupunkiystävääni.

image

 

image

 

image

On myönnettävä, että minun ja Tampereen lämpimät välit ovat parhaimmillaan kesäisin. Huolimatta kauniisti valaistusta talvikaupungista, paksuista nahkalapasistani ja talvikengistäni, olin aina ulkona ollessamme todella jäässä. Pyörätuolissa paikallaan istuessaan tulee erittäin helposti kylmä ja kylmässä minusta tulee melko lailla toimintakyvytön. Syväjäätymisestä huolimatta nautin suuresti kierroksesta legendaarisella Finlaysonin alueella pumpulinakka Liisan johdolla. Hiking Travel -perheyritystä pyörittävä Liisa kertoi mielenkiintoisia tarinoita pumpulinakkojen elämästä Finlaysonin alueella pumpulinakaksi pukeutuneena ja hienosti rooliinsa eläytyen. Kierroksen alussa löimme itsellemme Tampere-kolikot muistoksi. Hiking Travel järjestää monenlaisia luonto- ja elämyspalveluita Pirkanmaan alueella. He ovat toimineet paljon myös erityisryhmien kanssa ja heidän sivuillaan on tarjonnan yhteydessä mainittu soveltuvuus myös liikuntarajoitteisille. Kannattaa siis ehdottomasti pitää mielessä!

image

 

image

Kiitos Tampere, tiedän sinusta nyt taas paljon enemmän! Saavun seuraavalla kerralla kesällä. Silloin voin nauttia Tallipihan kahvilassa vohveleista. Sinne lämpölampun alle telttaan porukan tie olisi vienyt nytkin, mutta joku oli varastanut lämpölamput edellisenä yönä. Toivottavasti sillä jollain oli yhtä kylmä kuin minulla. Suuri kiitos mukavasta päivästä järjestäjille Rositalle ja Annalle sekä mukana olleille Laura Let´s Go, Tuntemattomaan ja takaisin, Curious Feet, Fat in Bangkok, Hear the world whisper, Kaaosta ja kukkamekkoja ja Pöndekengissä blogien upeille kirjoittajille!

Meikällä ilta jatkui vielä illallisella rakkaan ystävän kanssa sekä yöpymisellä uudessa Sokos Hotel Torni Tampereessa, josta kuulette myöhemmin lisää. Viikonlopun tunnelmia löydätte Instagramista ja Twitteristä hashtageilla #bloggaritmansessa ja #TampereAllBright

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

4 Comments

 • Kat
  8.2.2015 at 17:40

  Mä oon kyllä aika kade tuosta teidän kolikosta! 🙂

  Reply
 • Teea
  10.2.2015 at 01:47

  Vautsi miten hieno kuva Raatihuoneesta! Oli kiva lukea sun mietteet päivästä 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  10.2.2015 at 18:56

  Ymmärrän, on se upea!! 😀 Muistathan hei varmasti makkaransyöntikisasi, eikös se ole nyt ystävänpäivänä?! 😀

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  10.2.2015 at 19:01

  Kiitos! 🙂 Laura näitä kuvia pääasiassa räpsi, kun meikän kohmeiset kädet ei enää pystyny. 🙂 Kiva oli lukea sunkin juttu!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: