Valikko
pohdinta

Palmuasema ja minä, ehdolla Vuoden Matkailuvaikuttajaksi!

Reilu seitsemän vuotta sitten päätin perustaa blogin esteettömästä matkailusta. Annoin sen nimeksi Palmuasema, koska se kuulosti kivalta. Palmut kertovat etelästä, asema lähdöstä. Molempiin olin vasta hetki sitten hullaantunut. Blogeista en ymmärtänyt yhtään mitään, mutta kaikki varoittelivat, ettei kannata alkaa avautua julkisesti omasta elämästä. Niin minäkin ajattelin, enkä ensin halunnut kertoa blogissa edes nimeäni. Esteettömästä matkailusta oli kuitenkin olemattomasti tietoa ja halusin tehdä jotain sen eteen, että asiaan tulisi muutos.

Palmuasemaa luodessani en oikein edes tiennyt mitä lähden luomaan. En tiennyt, että blogi innostaa minut opiskelemaan matkailualaa. En tiennyt, että rakastun ympäröivään maailmaan joka reissu vähän lisää. En tiennyt, että mieleni alkaa luoda matkaunelmia, joita lähden ennen kaikkea systemaattisesti myös toteuttamaan. En tiennyt, mitä kaikkea unelmien toteuttaminen synnyttää minussa. En tiennyt, että blogin myötä avautuu myös ihan uusi sosiaalinen verkosto ja löydän aivan huikeita tuttavia ja ystäviä. En tiennyt, että tuhannet ihmiset löytävät Palmuaseman ja sen myötä halun toteuttaa myös omia unelmiaan. En tiennyt, että Palmuasema ei yhtäkkiä olekaan vain pelkkä blogi, vaan Suomen tunnetuin esteettömän matkailun tietolähde ja esteettömän matkailun eteenpäin viejä.

Mietin äsken, auringonlaskua täällä Espanjan aurinkorannikolla katsoessani, minkäköhän olisin sanonut suurimmaksi unelmaksi, jos Palmuasemaa luodessani olisi pitänyt sellainen nimetä. Jotenkin se olisi liittynyt siihen, että matkailualalla ymmärrettäisiin esteettömän matkailun arvo. Se, kuinka valtava joukko liikuntarajoitteisia Suomessa on ja mikä valtava matkustajapotentiaali on hyödyntämättä, kun esteettömästä matkailusta ei puhuta, eikä meitä liikuntarajoitteisia osata tai aina edes haluta palvella. Töitä on vielä tehtävänä paljon, mutta se, että minä ja tämä rakas Palmuasemani olemme ehdolla Vuoden Matkailuvaikuttajaksi Finnish Travel Galassa, on jotain sanoin kuvaamattoman huikeaa. Finnish Travel Gala on Suomen matkatoimistoalan liitto SMALin palveluyhtiö Smalserin toteuttama vuosittainen tapahtuma, jossa matkailualan ammattilaiset kokoontuvat yhdessä vieraidensa kanssa palkitsemaan vuoden matkailutekoja ja -ilmiöitä. Ehdokkuus kertoo siitä, että seitsemässä vuodessa on menty iso harppaus eteenpäin. Se kertoo kaikesta siitä työstä, mitä minä olen tehnyt. Kaikesta siitä, josta olette saaneet lukea täältä Palmuasemalta, mutta myös paljosta muusta. Se kertoo kuitenkin myös siitä, mitä kaikkea te kaikki olette tehneet. Lukemalla, tukemalla, matkustamalla, uskaltamalla. Tämä ehdokkuus merkitsee minulle aivan äärettömän paljon, sillä koen, että se on kunnianosoitus paitsi minulle, myös koko esteettömälle matkailulle. Kiitos siis ja onnea, jokaiselle lähtevälle!

Voit äänestää minua Finnish Travel Galan yleisön suosikiksi 16.9. mennessä klikkaamalla tästä! 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

Leave a Reply