Valikko
Maailmanympärimatka / risteily / Tyynenmeren ylitys

Ekat päivät risteilijäkodissa

Terveiset mereltä! Nyt on internet-yhteys saatu täyteen toimintaan ja on ensimmäinen hetki, kun maltan istua kirjoittamaan alun tunnelmia. Ison jätti-ikkunan ääreen tietenkin. On maanantai, kolmas päivämme merellä ja aamu vaihtui juuri iltapäiväksi. Suomessa jo nukutaan ja valmistaudutaan tiistaipäivään. Olemme matkustaneet nyt vajaat kaksi täyttä vuorokautta Seattlesta kohti Hawaijia. Alamme lähestyä Kalifornian korkeuksia, mutta olemme keskellä merta ja jo hyvin kaukana rannikosta. Tänään oli ensimmäinen aamu, kun herätessämme meri näytti kirkkaamman siniseltä ja taivas oli kirkas, aiemman kylmyyden, harmauden ja vesisateen sijasta. Ihmiset ovat löytäneet aurinkokannen ja shortseja näkee jo paljon, vaikka se 18 asteen lämmössä ja merituulessa tuntuu vielä liioittelulta. Virva testasi kuitenkin jo laivan flowriderin, mikä on varmin merkki kesän alkamisesta. Parasta on, että matkaamme tasaisesti kohti päiväntasaajaa ja sää muuttuu koko ajan lämpimämmäksi. Odotan jo sitä aamua, kun kannelle mennessä tuntee oikean lämmön. Se hetki ei ole kaukana!

IMG_0509

IMG_0521

Kaksi ensimmäistä päivää kuluivat pitkälti tutustuessa tähän alukseen, jossa vietämme kaikkiaan kolme ja puoli viikkoa. Kotimme nimi on siis Royal Caribbean Explorer of the Seas. Kotimme koostuu 14 kannesta (+kannella 15 olevasta kappelista), joista kaksi ovat pääasiassa ulkokansia. Meidän hyttimme on upea panoraamahytti, numero 1814, joka sijaitsee laivan keulassa kannella 12. Hyttipalvelijamme, intialainen Farian, pitää huolta hyttimme siisteydestä kaksi kertaa päivässä. Pääsimme onneksi väleihin heti ekasta hetkestä lähtien. Muita matkustajia, ”naapureitamme” täällä on reilut 3000 henkilöä 38:sta eri maasta. Työntekijöitä täällä on 1205, 63 maasta. Siitä on helppo laskea, että palvelu pelaa. Muita suomalaisia olemme toistaiseksi tavanneet kaksi, mutta he tiesivät, että täällä olisi vielä kaksi lisää. Olemme jo tutustuneet paitsi Farianiin, myös muun muassa omaan illallistarjoilijaamme Rebelloon. Eilen kanadalainen kapteenimme Rick Sullivan ja muut päällystöön kuuluvat esittäytyivät Royal Promenadilla. Kuohuviinilasien kera ja parhaimpiin pukeutuneina saimme vahvasti sen olon, että kapteenimme kyllä tietää mihin tätä laivaa ohjataan.

IMG_0441

IMG_0490

Täällä vallitsee hyvä tunnelma, kaikki ovat ystävällisiä. Me kolme nuorta naista kuulumme laivan selkeään vähemmistöön. Suurin osa matkustajista täällä on eläkeläisiä, kokeneita risteilijöitä ja elämästä nautiskelevia. Me erotumme siis ennen kaikkea nuoruutemme vuoksi, mutta täällä Yhdysvaltalaisten, Australialaisten ja Kanadalaisten joukossa myös kansallisuutemme vuoksi. Monet siis tunnistavat jo meidät, mutta niin mekin jo joitakin. Eläkeläisten massasta erottuvat toki ne muutamat nuoremmat, mutta jäämme jo juttelemaan tutuillemme, joita olemme tavanneet terminaalissa tai vaikkapa samassa aamiaispöydässä. Eräs australialainen vanhempi herrasmies alkoi jo terminaalissa naittamaan meitä viidelle pojalleen, joista kukaan ei ole vielä naimisissa. He ovat Australiassa, mutta isä hoitaa melko tehokkaasti naisten etsintää täällä merellä. Täällä on oltava sosiaalinen heti aamusta alkaen, sillä kuulumisten vaihto tuntemattomien kanssa alkaa heti hississä.

IMG_0467

IMG_0495

Edellinen risteilyni oli Karibialla Allure of the Seas -aluksella ja sen rinnalla tämä kotimme tuntui aluksi pieneltä. Täällä kaikki on pienempää, eikä täällä ole läheskään niin paljon lääniä, ravintoloita tai aktiviteetteja kuin Allurella, mutta toisaalta en ole vielä keksinyt mitään, mikä täältä puuttuisikaan. Pienempi koko (eikä siis voida puhua pienestä, sillä Allure ja muut Royal Caribbeanin Oasis-luokan laivat ovat epätodellisia) tekee tästä hyvällä tavalla intiimimmän. Ja kunhan noista valtavista aurinkokansista päästään ottamaan ilo irti, en taatusti lopultakaan keksi yhtään asiaa, mikä ei juuri nyt olisi hyvin. Kävin eilen kuuntelemassa erittäin mielenkiintoisen luennon Tyynestä valtamerestä ja sen jälkeen taas muistin kuinka uskomatonta hetkeä elän. Ympärillä on suuri tuntematon ja jokainen laivan keinahdus (viime yönä niitä oli melkoisen paljon) vie kohti lämpöä, aurinkoa ja itselleni ihan uutta.

IMG_0454

Tulevat viikot raportoin siis täältä laivalta. Kertokaahan mitä haluatte tietää, nyt on hyvä tilaisuus saada vastauksia kysymyksiin suoraan täältä!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Elina | Vaihda vapaalle
  10.10.2016 at 21:15

  Ah, risteilyelämä. <3 Tuo ikäjakauma kuulostaa niin tutulta ja voin hyvin uskoa, että erotutte sieltä porukasta. Pian kaikki tuntee teidät, mutta te tunnette vain osan porukasta. 😉 Minusta tuo on hyvän kokoinen laiva. Ei liian iso, mutta sen kokoinen, että sieltä löytyy paljon kaikkea. Voi vitsit tässä tuli nyt risteilykuume itsellekin! 😀 En malta odottaa sun Havaijin kuulumisia!

  Reply
 • Helena Arvio
  10.10.2016 at 21:48

  Explorerilla on joku jääshow, jos oikein katoin.. Mee sinne ja kerro mielipitees käytyäs..

  Reply
 • maria sofia isabella
  12.10.2016 at 15:08

  hyvä on bolgisi sitä kiva lukea kaverini helanan kautta kuulin sinusta ja hyvä että teet unelmista totta itsekin matkustan maailmalla ja sinun esteetön matka blogi ihana lukea hyvää matkaa sinulle nauti osoitat että unelmia voi kuka vaan toteuttaa

  Reply

Leave a Reply