Valikko
Maailmanympärimatka

Ensimmäisenä mielessä maailmanympärimatkalta

Maailmanympärimatkani päättymisestä on jo puoli vuotta. Palaan ajatuksissani tuohon aikaan hyvin usein ja tässä lämpimällä kotiparvekkeella istuessani haastoin itseni leikkiin miettimään mikä muisto tulee ihan ensimmäisenä mieleen kultakin etapilta.

Islanti

Autossa istuminen. Erityisen vahvasti matka lentokentältä Reykjavikin keskustaan ja ensimmäisenä päivänä tekemämme Golden Circle -kierros. Maisemat olivat ehkä sitäkin hienompia seuraavan päivän etelärannikon kierroksella, mutta se ensimmäisen päivän huikea olo oli jotain voittamatonta. Siitä kaikki alkoi. Olen myös edelleen innoissani ihan vaan sen rampillisen vuokra-auton olemassaolosta. Omalla autolla liikkuessa pääsee niin paljon helpommin paikkoihin, joihin ei muuten pääse. Kuinka hienoa olisi lähteä joskus autolomalle eri puolille Eurooppaa!

Lue kaikki maailmanympärimatkan Islanti-jutut

Seattle

Leffateatteri. Kaiken ihan tosi upean keskellä just se. Olin varautunut siihen, että Seattlessa sataa aina syksyisin. Meille sattui kuitenkin tosi hyvät neljä päivää, sillä vain yhtenä iltana satoi. Se oli se ilta, kun päätimme mennä leffaan. Jostain syystä mieleeni tuli ensimmäisenä kävelymatka hotelliltamme leffateatterille. Arkinen torstai-ilta Seattlen tunnelmallisilla kaduilla. Jokaisessa korttelissa oleva Starbucks-kahvila ja kymmenet muut kahvilat, joista huokui tunnelmallinen valo. Tunne siitä, että oma arki on katkennut ja arki-iltana voi vaan mennä leffaan, jos huvittaa. Heti tämän muiston perään tulee kyllä myös hotellihuoneemme, sillä se näköala oli jotain, mikä ei pyyhkiydy mielestä todennäköisesti koskaan.

Lue kaikki maailmanympärimatkan Seattle-jutut

IMG_0230

Risteily yli Tyynenmeren

Aurinkokansi. Ensimmäisenä mieleen tullut paikka on selvä, mutta muistojen ryöppy kova. En saanut kiinni mikä tuli ihan ensimmäisenä. Ehkä se hetki, kun katsoin pimeässä illassa ulkona Viidakkokirja-elokuvaa. Ilta oli kuuma ja taivas tähtiä ja kuuta lukuunottamatta musta. Jostain syystä kannella ei ollut oikeastaan ketään elokuvaa katsomassa. Minäkin menin vain kuluttamaan aikaa ennen kuin eräs show alkaisi. Mutta se hetki oli maaginen. Taivaalla liiteli iso lintu ja Viidakkokirja saattoi saada mielekuvitukseni vähän laukkaamaan sen osalta… Kannelta tulivat hetkessä mieleen myös blogin kirjoittaminen Men of Culturia kuunnellen ja jokainen aamu, kun astuimme ulos kuumuuteen (tai ekoina päivinä viileyteen, mutta se aamu amulta tuleva lämpö oli parasta) ja kävelimme kannen poikki aamiaiselle.

Lue kaikki jutut maailmanympärimatkan Transpacific-risteilystä

IMG_0633 (2)

Hawaiji

Oahulta mielessä on ensimmäisenä auringonlasku Waikiki Beachillä ja se ilta sen jälkeen, kun odotimme ravintolasta pöytää sellaisella tunnelmallisella sisäpihalla soihtujen valossa hawaijilaismusiikin soidessa taustalla. Oahu-päivän jokaisen vaiheeseen muistan kyllä erityisen hyvin, sillä se oli todella onnistunut päivä saarikierroksineen ja auringonlaskuineen. Mauilta ensimmäisenä mielessä on överihotellimme. Se oli kaikkine palmuineen, kivetyksineen, vesiputouksineen ja maisemineen ehdottomasti upein hotelli, jossa olen tähän mennessä vieraillut. Ensimmäisenä mieleen tuleva hetki on aamu, kun söimme aamiaista altaan reunalla ja aamun myyntiään lopettelemassa ollut hedelmämyyjä halusi lahjoittaa meille kaikki loput hedelmänsä. Tuoreet ja makeat.

Lue kaikki maailmanympärimatkan Hawaiji-jutut

Fiji

Kaupungin kadut. Sellainen eksotiikka. Kaikkialla oli ihan erilaista kuin aiemmin, ihmiset katsoivat minua enemmän ihmetellen kuin koskaan missään ja jumalan siunauksia sateli. Polttava kuumuus, palmupuisto.

Lue lisää päivästämme Fijillä

IMG_1173

Vanuatu

Reissun paras ruokaelämys. Aivan tuore paikallinen kala, kookosriisiä, salaattia ja drinksu rantamajassa nautittuna. Päivämme ei mennyt esteettömän matkailun ihanteiden mukaisesti sitten ollenkaan, mutta se ei vähentänyt pätkääkään tuon hetken viehätystä.

Lue lisää päivästämme Vanuatulla

IMG_1329

Uusi-Kaledonia

Turkoosi meri. Invataksi kuljetti meitä muutamalle näköalapaikalle ja ympäri rantoja. Meri oli kauniimpi kuin missään. Okei, ehkä Vanuatun Mystery Island ylsi samaan, mutta siellä en poistunut laivasta eli en päässyt ihastelemaan sitä rannalta päin.

Lue lisää päivästämme Uudessa-Kaledoniassa

IMG_5201 (2)

Sydney

Kun renkaat koskettivat ensimmäisen kerran maata ja ajelin itsekseni satamasta hotellille. Vähän sama kuin Islannissa; se fiilis, että olen nyt täällä. Sydneyn kohdalla tuntuu erityisen epäreilulta sanoa vain yksi hetki, sillä vajaaseen kahteen viikkoon kaupungissa mahtui aivan käsittämättömän paljon hienoja hetkiä, joita tulvii mieleen. Ensimmäinen kokonainen päivä kaupungissa, jonka vietimme Bondi Beachillä, lauttamatkat Manly Beachille ja koko Manly Beach, lauantaimarkkinat Rocksissa, Royal Botanical Garden, retki Blue Mountainsille, kenguru nuolemassa jalkoja, viimeisen illan ilotulitus Darling Harbourissa, ruokanautinnot… Oi että.

Lue kaikki maailmanympärimatkan Sydney-jutut

IMG_1614

Bangkok

Viimeinen aamu kaupungissa, kun odotin lähtöä lentokentälle tapaamaan perheenjäseniäni. Ei ehkä anna kunniaa itse Bangkokille, mutta ei voi mitään, leikin juoni on aidosti ensimmäinen mieleen tuleva muisto. Odotimme hotellin pihalla taksia, joka oli puoli tuntia myöhässä, enkä meinannut millään malttaa odottaa. Olin erossa perheestäni vain kuusi ja puoli viikkoa, mutta ehkä se tuntuu pidemmältä, kun siinä välissä kuitenkin kiertää maailman. Vanhempani, veljen vaimoni ja toinen veljentytöistäni saapuivat tuona aamuna Bangkokiin, josta jatkoimme kymmeneksi päiväksi yhteiselle lomalle Hua Hiniin. Seuraavaksi Bangkokista tulee mieleen ostoskeskus Terminal 21. Bangkok oli reissun haastavin osuus ja ehkä siksi muistoja ei vilise.

Lue kaikki maailmanympärimatkan Bangkok-jutut

IMG_2493

Hua Hin

Ostoskeskuksen ruokakaupan kassa ja kuusi myyjää pakkaamassa ja naureskelemassa ostoksillemme. Ostimme ehkä aika paljon, Thaimaassa kun ei ole tapana ostaa kerralla monen päivän tarpeita. En tiedä miksi tämä tuli ensimmäisenä mieleen, ehkä siksi kun juttelimme viime viikolla töissä ostoksista Aasiassa. Vahvimmin kyllä muistan oman talon terassin ja altaan, sillä se omaan altaaseen pulahtaminen on vaan niin parasta. Täysi kiireettömyys ja rentoutuminen olivat avainsanoja noiden kymmenen päivän ajan.

Lue kaikki Hua Hin -juttuni maailmanympärimatkalta ja sitä edelliseltä kerralta

IMG_2699

Ensimmäisenä mieleen tulevat muistot ovat positiivisia, mikä ei yllätä. Seuraavaksi julkaisuvuoroaan odottaa kuitenkin jokaisen realistin ja kyynikon unelmapostaus: Maailmanympärimatkan heikot hetket. Luvassa siis ennen julkaisematonta materiaalia vääristä valinnoista, tuskastumisista ja itkukohtauksista!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply