Valikko
Karibia / risteily

Ensitunnelmat Anthem of the Seasilta

Nopeasti sen kylmyyden lopulta unohtaa. Sen, joka kohmetti käteni New Yorkissa, puhumattakaan siitä, joka siellä Suomessa tällä hetkellä kuulemma kipristelee. Me täällä Royal Caribbeanin Anthem of the Seasilla lähestymme parhaillaan Karibiaa ja Puerto Ricoa ja kylmä Atlantin valtameri on vaihtunut turkoosimmaksi siinä samalla kun ihoni valkoisesta punasävyisemmäksi (matkalla rusketukseen, toivoisin). Tämä on jo neljäs päivämme laivalla, joten on aika kirjoittaa alkutunnelmia! Teen myöhemmin kunnon laivaesittelyn, kunhan saan kerättyä kunnolla materiaalia. Nämä tunnelmakuvat ovat pääasiassa eilisillalta, kun ulkokansilla oli jo aivan hiljaista.

IMG_8923

Ensin tuli tuttuun tapaan alkumasennus. Tuo vaiettu ilmiö, joka kuitenkin kuulemani mukaan todella monille matkojen ensimmäisenä päivänä tulee. Anthem of the Seas on vuonna 2015 vesille laskettu alus, joka kuuluu Royal Caribbeanin Quantum-luokan laivoihin. Niihin kaikista moderneimpiin, tyylikkäimpiin ja viimeisintä teknologiaa  hyödyntävimpiin. Alkumasennuksessamme korostui kuitenkin kaikki se, mitä nämä laivat eivät ole verrattuna aiemmin kokemiimme. Ei isoa promenaadia, ei rakasta vanhan ajan isoa yhtenäistä ruokasalia, ei yhtenäistä urheilukantta. Anthem of the Seas koostuu useista pienemmistä alueista, mikä varsinkin ensimmäisenä päivänä toi todella ruuhkaisen tunteen ja modernista sisustuksesta tuli hyvin vahvasti mieleen Viking Grace. Onneksi olemme oppineet, että alkumasennuksessa voi rauhassa ryvetä ensimmäiset tunnit, sillä sen jälkeen alkaa huomata kaikkea uutta. Kuten monta ihanaa ravintolaa, todella viihtyisän aikuisten Solarium-alueen, tunnelmallisen Music Hallin täynnä menoa ja laivan täynnä paljon kivoja yksityiskohtia. Ihmisistä on kasvottoman massan sijaan alkanut nyt tulla hahmoja ja henkilökunnasta tuttuja. Osansa tämän hetken huippufiilikseen ovat tehneet toki myös lämpö ja aurinko. Ja rakastamani Karibian rytmejä soittava bändi, joka soitti eilen ensimmästä kertaa ulkokannella! Valitettavasti modernius tarkoittaa täällä aiempaa enemmän muutamilla portailla kikkailua ja vaikka kaikkialle periaatteessa pääsee, ei monitasoisuus palvele niin hyvin kuin useimpien laivojen isot avarat tilat. Tämän laivan tunnusmerkkiin, yläilmoihin nousevaan North Star -palloon ei myöskään saa mennä sähköpyörätuolilla, mikä oli pettymys. Hyttimme moderni virtuaaliparveke sen sijaan on hyvä uusi keksintö tuomaan meritunnelmaa sisähyttiinkin ja sähköisesti aukeava ovi jotain niin ihanaa, kun pääsen ensimmäistä kertaa yksin käymään hytissä.

IMG_8853

IMG_8946

IMG_8965

Nyt lähden kuuntelemaan pikaisen infon San Juanista, jonne tänään klo 15 tätä aikaa saavumme. Sitten nautin hetken auringossa ja katselen sivusilmällä Worlds Sexiest Man -kilpailua kannella ennen kuin on aika lounaan. Bändi soittaa iltapäivällä samalla kun aion katsella laivan lähestymistä San Juaniin. Tanssilattian puute aurinkokannella on muuten yksi suurimmista puutteista tällä aluksella, mutta ehkä siihen keinot keksitään. San Juanissa aiomme viettää illan vanhan kaupungin kaduilla pyörien ja illallista nauttien, sillä laivassa täytyy olla takaisin vasta 22.30. Juuri tällaista tämä rakastamani risteilyelämä on.

IMG_8929

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply