Valikko
Espanja / fuerteventura / Kanariansaaret

Ensitunnelmat Fuerteventuralta

Olen ollut täällä Corralejossa, Fuerteventuralla nyt yhden illan ja kaksi kokonaista päivää. En siis vielä todellakaan tarpeeksi kertomaan mitään päätelmiä. Lomamoodiin pääseminen on sujunut perinteiseen tapaan itselläni vähän takkuillen, mutta nyt alkaa vaikuttaa jo lupaavalta. Maanantaina lentomme oli lopulta myöhässä kolme tuntia ja kaksi minuuttia. Ennakkoon Apollomatkojen kautta varaamani taksi oli meitä vastassa lentokentällä myöhästymisestä huolimatta. Tai oikeastaan se oli pieni bussi, jossa oli hieman notkollaan oleva ramppi takana ja kyytiin olisi mahtunut meidän lisäksi ainakin 10 henkilöä. Naiskuskimme ei millään halunnut irroittaa yhtään penkkiä, vaan omaan voimaansa luottaen ängetä minut mahdollisimman pieneen koloon auton perimmäiseen nurkkaan minun liikutellessa sähkäriä milli kerrallaan ja hänen nostaessa sähkärin takapäätä. Omaan silmääni näytti ensin mahdottomalta, mutta jotenkin minä sinne pääsin ja vielä sieltä poiskin ja unohdin oikeastaan koko homman lumoutuessani maisemista ajaessamme 4o kilometriä lentokentältä Corralejoon. Kaikkialla oli hiekkaa, tyhjyyttä, laskeva aurinko ja kertakaikkinen karu kauneus.

IMG_7761

IMG_7774

IMG_7764

Asumme hotellissa Labranda Bahia de Lobos, joka on monen suomalaisen matkanjärjestäjän valikoimissa. Kerron tästä vielä tarkemmin ja kuvasin heti saapuessamme myös esittelyvideon huoneestamme. Vaihdoimme tosin jo kertaalleen huonetta, sillä edellisessä huoneessamme ei ilmastointi toiminut. Nykyinen on ihan samanlainen, mutta ilmastoinniltaan parempi versio edellisestä. Esteetön huone on kyllä todella hyvä ja viihtyisä, mutta muuten hotelli ei ole täysin vastannut odotuksiani. Corralejo on sen sijaan ollut kiva. Tässä ensimmäiset muistiinpanoni matkalla lomamoodiin:

 • Jaksa kävellä turistialueelta kohti satamaa ja löydät parhaat paikat.
 • Unohda hotellin ruokasalimainen All Inclusive -illallinen ja lähde illalliselle muualle, kuten sataman läheisyyteen. Aamiaiset ja lounaat on jees ja ne voi nauttia myös ulkoilmassa.
 • Jos ravintolassa on paikallisia pappoja pelaamassa ja huutamassa toisilleen, se on hyvä merkki paikan aitoudesta ja ruuan laadusta. Varsinkin, jos sisustukseen ei ole erityisesti panostettu.
 • Jos yksi päivä on pilvinen, seuraava päivä ei välttämättä todellakaan ole.
 • Sähköpyörätuolin kuntoa ei kannata seurata herkeämättä koko ajan, sillä se ei auta mitään. Moottori pitää vähän outoa ääntä ja vasen moottori saattaa vuotaa silloin tällöin vähän öljyä, mutta sille asialle ei voi juuri nyt mitään, joten nauti nyt ainakin niin kauan voit ja luota, että se kestää kotiin asti.
 • Hotellin (olevinaan) viihdyttävien esitysten valvottaessa puolilleöin voi yrittää nauttia siitä, että viihdettä on kerrankin omalla takapihalla. Jos se ajatus ei toimi, voi lohduttautua sillä, että aamulla voi nukkua just niin pitkään kuin huvittaa ja muistaa laittaa lapun oveen, ettei siivoja herätä ennen yhdeksää.
 • Ihanan turkoosi meri!! Ja niin kaunista!
 • Halutessasi aamiaisella ihan vain perus omeletin, saatat saada vähän laajemman ja koristelumman version.
 • Mobilityaids Fuerteventura -firma on luotettava, vaikka nettisivuilla menee vähän usko. Vuokrasin oikein siistin ja toimivan suihkutuolin, joka odotti huoneessa tullessamme.
 • Lopeta se vertailu Teneriffaan niin näet mitä kaikkea tämä saari voi tarjota.

Onneksi vielä neljä kokonaista päivää!

IMG_7759

IMG_7773

IMG_7783

IMG_7778

IMG_7795

IMG_7799

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply