Valikko
Espanja / Gran Canaria / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret / yhteistyö

Esittelyssä hotelli Marina Suites, Puerto Rico

Yhteistyössä Espanjan Matkailutoimisto Suomessa
ja Gran Canaria Tourism Board

Terveiset Puerto Ricosta, Marina Suites -hotellista! Ei sieltä Karibialta, josta niin ikään hetki sitten lähettelin terveisiä, vaan Gran Canarian Puerto Ricosta. Tämä oli minulle uusi tuttavuus, sillä vaikka olinkin täällä perheeni ja nukkekokoelmani kanssa 3-vuotiaana, muistikuvat eivät ole järin vahvoja. Tätä saaren eteläosassa sijaitsevaa tunnettua turistikohdetta sanotaan Gran Canarian aurinkovarmimmaksi kohteeksi. Uskon, sillä pahemmin ei ole pilviä näkynyt. Ei kyllä näkynyt kahdenkymmenen kilometrin päässä Maspalomasissa ja Melonerasissakaan, josta tänne tulimme. Kaikkialla lukee, ettei Puerto Rico sovi korkeuserojensa vuoksi matkakohteeksi liikuntarajoitteisille. Se johtuu siitä, että monet hotellit sijaitsevat ylhäällä rinteessä ja reitin varrella on paitsi mäkiä, usein myös portaita. Vaan eivätpä kaikki. Meidän hotellimme Marina Suites sijaitsee alhaalla satamassa ja rannalle ja kauppoihin pääsee tasaisesti ilman mäkiä. Maisemat ylhäältä rinteestä ovat epäilemättä hienot, mutta niin ne ovat myös täältä alhaalta ylöspäin. Ja hotellin allasalueelta katsoessa tuntuu itseasiassa, että olisi paljon korkeammallakin. Puerto Rico itsessään ei ole minua oikein vakuuttanut, mutta tämä hotelli kylläkin! Kerron Puerto Ricosta lisää vielä myöhemmin, mutta aloitetaan tästä hotellista.

IMG_6033

IMG_6050

Marina Suites on ensimmäinen hotelli, jossa olen nähnyt jokaista vierasta käteltävän vastaanotossa check-inin yhteydessä. Sillä tavoin rennosti, mutta että tuntee oikeasti olevansa tervetullut. Käsittämättömän ystävällinen palvelu ja ihana merellinen sisustus olivat ensimmäiset huomioimani asiat, kun hotelliin tulimme ja ne, jotka kolmen päivän jälkeen edelleen ovat kärjessä. Täällä on paljon ihania yksityiskohtia ja tosi kiva tunnelma. Aamiaisen nautimme upean merelle aukeavan uima-altaan vieressä sijaitsevassa ravintolassa, sisällä tai ulkona, yhtä ihanaa molemmat. Omeletit paistetaan toiveen mukaan ja lisäksi buffet-pöydistä löytyy hyvä valikoima lämpimiä ja kylmiä herkkuja. Ehdottomat lisäpisteet espanjalaisista juustoista. Oleskeluumme kuuluva illallinen taas tarjoillaan alakerran ravintolassa. Ruoka illallisella ei vakuuttanut ollenkaan kahtena ensimmäisenä iltana, mutta nyt kolmantena iltana paistettiin niin älyttömän hyvää naudanlihaa, että aiemmat kokemukset unohtuivat. En ehkä silti ottaisi puolihoitoa, jos tänne uudemman kerran tulisin. Illallinen on siis seisovasta pöydästä, jossa on joka ilta vaihtuvia valmiita annoksia, mutta jossa kokki paistaa joka ilta myös toiveen mukaan pastaa, lihaa ja kalaa. Valikoima vaihtuu joka ilta. Olemme syöneet joka ilta vasta kahdeksan jälkeen, jolloin ravintolaan on kantautunut myös aulassa olevat iltaesitykset, kerran Elvis ja kerran ihana duetto, tänään bingo. Maanantaina olisi grilli-ilta altaalla, harmi, ettemme silloin enää ole täällä.

IMG_6283

IMG_6285

IMG_6288

IMG_6472

IMG_6490

Hotellissa on kaikkiaan viisi esteetöntä, standard-tason huonetta. Ne sijaitsevat kerroksissa 1-5 kaikki päällekkäin eli ne ovat ainakin rakenteiltaan identtisiä. Kerrosten välillä kulkee kolme vierekkäin sijaitsevaa hissiä, jotka eivät ole erityisen suuria. Sähköpyörätuolini mahtuu hissiin hyvin ja lisäkseni kyytiin mahtuu yksi kävelevä, kaksi olisi voinut tehdä jo tiukempaa. Pituussuunnassa taakseni jäi vielä hieman tilaa. Meidän huoneemme on kerroksessa yksi (vastaanotosta yksi kerros ylöspäin) sijaitseva huone 111. Samasta kerroksesta on käynti allasalueelle ja aamiaiselle. Huoneessa on erillinen tilava makuuhuone, iso olohuoneen ja keittiön yhdistelmä, kylpyhuone sekä ihanan iso parveke näkymillä satamaan ja ylös Puerto Ricon rinteille. Parveke on parhautta jokaisessa vuorokauden valossa, mutta erityisen upeaa siellä on katsella auringonlaskua. Olohuoneen sohvasta saa lisävuoteen. Kysyin vastaanotosta suihkutuolia ja sain ihkaoikean pienillä pyörillä varustetun suihkutuolin. He myös sanoivat, että jos tarvitsen jotain muuta, he voivat auttaa vuokraamaan apuvälinefirmasta. Huomioi, että suihku saattaa olla osalle hankala, sillä sinne on noin seitsemän sentin kynnys, eikä suihkuseinää saa liikuteltua. Kylpyhuoneen wc-istuin on keskimääräistä matalampi, mikä on varmasti hyvä keskivertoa lyhyemmille ja heille, jotka haluavat pöntön päälle suihkupyörätuolilla, mutta saattaa aiheuttaa hankaluuksia joillekin. Tutustu huoneeseen kanssani alla olevalla videolla.

IMG_6469

IMG_6499

IMG_5993

IMG_5996

IMG_5995

IMG_5998

IMG_6474

IMG_6044

IMG_6046

Allas on niin sanottu infinitypool eli näyttää, että se jatkuisi mereen. Altaaseen on loivat portaat, ei nostinta tai ramppia. Altaan toisessa päässä on matalampi lasten pääty. Altaan vieressä on aurinkotuoleja melko tiheänä rivistönä, mutta tuolien luo pääsee hyvin myös pyörätuolilla. Altaan toisella puolella on kiville aseteltetuja tuoleja, joiden luo on kuitenkin yksi iso kynnys, ja muutenkin epätasaista kivetystä. Allasalueen lähellä on erillinen yli 18-vuotiaille tarkoitettu alue, jossa on pehmeitä aurinkopetejä ja porealtaat. Marina Suites -hotelliin ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Tällä hetkellä enemmistö on aikuisia, mutta muutama suomalainen lapsiperhe tuntuu nauttivan olostaan. Suomalaisia hotellissa on useita, samoin muita pohjoismaalaisia. Lapsille on jonkin verran omaa ohjelmaa.

IMG_6041

IMG_6481

IMG_6484

IMG_6485

IMG_6495

IMG_6496

Marina Suites on Suomessa kaikkien isoimpien matkatoimistojen valikoimissa ja esteettömän huoneen saa varattua olemalla yhteydessä matkatoimiston asiakaspalveluun. Hotellin nettisivuilta ei saa suoraan varattua esteetöntä huonetta, mutta omatoimimatkaajalle se onnistuu olemalla yhteydessä hotelliin esimerkiksi sähköpostitse. Suosittelen lämpimästi!

Yövyin hotellissa osana tutustumista Gran Canariaan yhteistyössä Espanjan matkailutoimisto Suomessa ja Gran Canaria Tourism Board.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply