Valikko
Hotellit Suomessa / Turku

Esittelyssä hotelli Scandic Julia Turussa

Scandic-hotellit tarjosivat majoitukseni

Ulkopuolelta katseltuna Scandic Julia ei ole Turun houkuttelevin hotelli. Betonirakennus, jonka edessä ei ole aivan varma onko menossa Lidliin vai hotelliin. Siksi Scandic Juliaan kannattaakin mennä sisään. Yksi kerros ylöspäin ja edessä onkin ihan erilainen lämpö ja tyylikkyys. Hotellissa on myös yksi Suomen tilavimmista esteettömistä hotellihuoneista. Scandic Julia on ollut valintani Turussa ennenkin ja vilahdellut Palmuaseman aiemmissakin jutuissa, mutta elokuussa toteutuneen vierailun myötä esittelen sen vihdoin kunnolla!

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Julia sijaitsee hyvällä paikalla Turun keskustassa, Eerikinkadulla. Hotellista on lyhyt kävelymatka Aurajoen rantaan sekä Turun parhaiden ravintoloiden ja muiden palveluiden luo. Kauppatorikin on aivan vieressä, mutta sen remontti vielä hetken aikaa häiritsee viihtyisyyttä ja myös esteettömyyttä. Turun päärautatieasemalta on hotellille 1,4 kilometrin kävelymatka ja Kupittaan rautatieasemalta 1,8 kilometriä. Omalla autolla tuleville Scandic Juliassa on pysäköintihalli, jossa on myös esteettömiä pysäköintipaikkoja. Pysäköintihallin maksimikorkeus on 2 metriä.

Eerikinkadun sisäänkäynnillä on kaksi automaattisesti avautuvaa ovea ja niiden sivussa ramppi. Päiväaikaan tykkään käyttää rampista ylös noustessa ensimmäisenä vastaan tulevaa ovea. Se johtaa Lidlin eteen aulaan, jossa on kaksi tilavaa hissiä. Näillä hisseillä pääsee toiseen kerrokseen ja hotellin aulaan. Varsinaisen hotellin oven luona kääntösäde tasolta ovelle on jyrkkä ja ovella on jyrkähkö kynnysluiska. Tästäkin kuitenkin sähköpyörätuolillani pääsen. Ilta-aikaan (klo 22 jälkeen) toinen ovi on kiinni ja tämä hotellin ovi pääasiallinen kulkureitti. Jos se on mahdoton, ovella on numero vastaanottoon, josta voidaan tulla auttamaan myös toisen oven kautta. Hotellin ovesta sisääntultaessa ovat vastassa liukuportaat ja hissi vastaanottoon. Hississä on painettava nappia koko matkan ajan.

Vastaanoton ympäristö on tilava, valoisa ja siellä on paljon istumapaikkoja. Vastaanoton toinen reuna on madallettu ja voisi toimia esteettömänä vaihtoehtona sisäänkirjautuessa, mutta sitä ei aktiivisesti käytetä ja nyt se oli myös täytetty tavaralla. Vastaanoton yhteydessä on pieni Scandic Shop, josta voi ostaa pientä purtavaa.

Esteettömät huoneet

Scandic Juliassa on neljä esteetöntä huonetta. Ne sijaitsevat samassa kerroksessa kuin vastaanotto, kahdella eri käytävällä. Molempiin käytäviin mentäessä on välissä loiva luiska ja lasiovi. Toinen ovista aukeaa automaattisesti. Toisen käytävän vastaanoton puoleinen lasiovi ei avaudu automaattisesti, mutta käytävän toisesta päästä (esteettömän huoneen 201 vierestä) on automaattiovi suoraan aamiaishuoneeseen, joka sekin sijaitsee siis vastaanottokerroksessa.

Me vietimme vuorokauden Superior Family -luokan huoneessa 201. Huoneessa oli valtavasti tilaa, kaksi erillistä sähkösäätöistä sänkyä sekä vuodesohva, josta saa lisävuoteen. Reilun kokoisen yhdelle tai hieman tiiviimmän kahdelle. Huoneessa oli myös tilava pöytä ja superior-huoneen tapaan lisävarusteena kylpytakit, vedenkeitin ja teetä ja pikakahvia. Minibaariin, tallelokeroon ja naulakoihin ylsi hyvin myös pyörätuolista. Huoneesta on väliovi viereiseen huoneeseen, jos lisätilaa haluaisi vielä enemmän. Kylpyhuone on tilava. WC-istuimen molemmin puolin on seinäkiinnitteiset kaiteet ja suihkussa on seinästä taittuva istuin. Alla olevalla videolla esittelen huoneen.

Olen yöpynyt myös Scandic Julian standard-luokan huoneessa 209, joka sekin oli tilava ja toimiva. Alla olevat kuvat ovat tuosta huoneesta kesältä 2019.

Ravintola ja baari

Hotellin ravintola Bistro Juliennessa en illallistanut tällä kertaa, mutta aiemmin olen nauttinut siellä oikein maistuvia Scandic klassikoita ja hotellin omalla listalla olleita annoksia. Baari on ravintolan yhteydessä, vastaanoton vieressä. Bistro Juliennessa nautimme myös aamiaisen. Korona-aikaan aamiainen oli toimivasti porrastettu ja sisäänkirjautuessa tuli varata oma aamiaisaika. Vaikka hotellissa tuntui olevan paljon väkeä, lauantaiaamun aamiaisella oli rauhallista, eikä ruuhkia syntynyt. Aamiainen on taattua Scandic-laatua eli oikein monipuolinen.

Kokoustilat ja muut palvelut

Scandic Juliassa on useita, eri kokoisia esteettömiä kokoustiloja. Tiloissa olen järjestänyt muun muassa esteettömän matkailun teemailtoja, joista viimeisin oli pari vuotta sitten hotellin Å-salissa. Å-sali sijaitsee vastaanotosta kerrosta alempana ja on tunnelmallinen, keskiaikaisen kirkon raunioihin rakennettu moneen taipuva sali.

Hotellin yleinen esteetön WC löytyy aamiaishuoneen takaa. WC:ssä on hyvin tilaa ja wc-istuimeen kiinnitetyt tukikaiteet.

Naisten saunassa ei ole erityisemmin mietitty esteettömyyttä. Se voisi kuitenkin osalle toimia, mutta minun matkani tyssäsi heti ovelle, sillä iso, painava pyyhekaappi blokkasi etenemiseni. Suihkutilat ovat tilavat ja saunaankin esimerkiksi oma kapea suihkupyörätuolini mahtuisi. Pyyhekaappi kannattaisi siis korvata pienemmällä.

Tulossa: Scandic Hamburger Börs

Turussa on Scandic Julian lisäksi tällä hetkellä myös kaksi muuta Scandic-hotellia: Scandic Plaza Turku (1 esteetön huone) ja Scandic Atrium (2 esteetöntä huonetta). Marraskuun alussa keskustaan avautuu historiallinen Scandic Hamburger Börs, joka on täysin uudistettu moderni ja kaunis kokonaisuus, jossa on kaikkiaan 14 esteetöntä huonetta. En malta odottaa!

Scandic Juliaa en silti aio unohtaa, sillä se on aina takuuvarmasti hyvä valinta!

Tutustu myös kokemuksiini näistä Scandic-hotelleista:

Scandic Oulu City
Scandic Jyväskylä Station
Scandic Grand Central Helsinki
Scandic Eden Nokia
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply