Valikko
Hotellit Suomessa / pääkaupunkiseutu

Esittelyssä hotelli Scandic Pasila

Scandic-hotellit
tarjosivat minulle tämän yöpymisen

Elokuun lopussa Helsinkiin avautui uusi Scandic-hotelli: Scandic Pasila. Koska emme viettäneetkään marraskuun ensimmäistä viikkoa alkuperäisen suunnitelman mukaan Gran Canarialla, päätimme lähteä samalla reissuporukalla yhden yön minilomalle Helsinkiin. Hotelli Scandic Pasila sopi sijainniltaan moniin miniloman suunnitelmiimme (joista lisää myöhemmin), joten valitsimme sen majapaikaksemme. Yövyimme torstain ja perjantain välisen yön ja voin lämpimästi suositella arkiöitä koronaturvalliselle irtiotolle. Hotellin liiketoiminnan kannalta rauhallisuus on tietenkin tosi huono asia, mutta asiakkaalle aika ihanaa.

Scandic Pasila sijaitsee kivenheiton päässä kauppakeskus Mall of Triplasta, Helsingin keskuspuiston laidalla. Hotellin sivuilla lukee, että Triplaan on matkaa 600 metriä, mutta tuo matka on varmaan mitattu pääsisäänkäynnille. Lähimmälle Triplan sisäänkäynnille oli matkaa mielestäni korkeintaan 200 metriä eli esimerkiksi juna-asemalle mennessä matkasta pystyy taittaa suuren osan sisätiloissa. Ainakin sitten, kun oppii reitin, Triplan hissien löytäminen on nimittäin välillä vähän haastavaa. Aivan hotellin edestä kulkee raitiovaunu 2, jolla pääsee kätevästi Helsingin keskustaan. Scandic Pasilan paikalla sijaitsi ennen Sokos Hotel Pasila. Scandic on tehnyt suuren remontin ja hotelli tuntuu monilta osin täysin uudelta, mutta tietyissä esteettömyysasioissa huomaa, että rakenteet ovat entiset.

Hotellin sisäänkäynnillä on automaattisesti aukeavat ovet ja invapysäköintiruutu aivan sisäänkäynnin vieressä. Aula on täysin uudistettu ja tosi viihtyisä. Sellainen, johon astuessa tuntee heti olonsa tervetulleeksi. Ehkä siksikin, että vastaanotossa on osa tiskeistä madallettu. Sisäänkirjautuminen oli niiden ansiosta helppoa. Sisääntulokerroksessa sijaitsee myös viihtyisä, olohuonemainen baari, jossa oli jo glögikausi alkanut. Aloitimme lomamme herkullisella Blossan glögillä. Sekaan olisi saanut myös vahviketta, mutta valitsimme alkoholittoman version. Baariin pääsee sekä ulko-oven vierestä että vastaanoton toiselta puolelta. Esteetön kulku on vastaanoton toiselta puolelta hissien vieressä, jossa on loiva ramppi. Baarin vieressä on myös yhtä viihtyisä kortteliravintola Bellmanni. Meidän vierailun aikaan se tarjosi aamiaista ja lounasta, mutta 11.11. alkaen myös illallista. Matkaseuralaiseni muistuttivat mainitsemaan tässä jutussa erittäin hyvästä aamiaisesta! Munakokkeli ja pekoni olivat juuri meidän makuun oikein valmistettuja ja gluteeniton valikoima hyvä ja selkeästi esillä.

Hotelli Scandic Pasilan vastaanotto

Hotelli Scandic Pasilan aulatila: nojatuolit, TV ja pöytä

Hotelli Scandic Pasilan aula, etualalla lainattava manuaalipyörätuoli

Hotelli Scandic Pasilan viihtyisä baari

Glögipannu ja lisukkeet Scandic Pasilan baarissa

Glögiä mukissa

Esteettömiä huoneita hotellissa on hotellin henkilökunnan mukaan kolme, mutta nettisivujen mukaan kaksi. Nettisivuilta puuttuu vielä myös esteettömyystiedot, joten uskon enemmän tuohon kolmeen. Huoneet ovat samanlaisia ja sijaitsevat samassa kohtaa eri kerroksissa. Hissiltä on jonkin verran matkaa, sillä huoneet sijaitsevat toisessa päässä, rauhallisessa kulmassa. Meidän huoneemme oli 434. Se oli kahden hengen huone, jossa oli nojatuolista avautuva lisävuode. Sitä ei oltu muistettu tehdä valmiiksi sängyksi, joten kuvissa se on nojatuoli, mutta pyynnöstämme siitä tultiin tekemään nurkkaan matala vuode. Se mahtui ikkunan eteen siten, ettei se vähentänyt liikkumistilaa. Huone oli kohtuullisen tilava ja huoneen puoli täysin uudistettu. Molemmat sängyt olivat sähköisesti säädettäviä selkäosan ja jalkojen kohdalta. Niissä oli ihana nukkua, mutta ne toimivat hyvin myös seuraavan aamun löhöilyyn ja lukiolaisen etäopiskeluun. Sänkyjen toisella puolella oli tyhjää tilaa juuri sähköpyörätuolin verran. Molempia sänkyjä olisi saanut tarvittaessa siirrettyä yöpöydän verran ikkunaan päin. Laskutilaa oli paljon ja naulakot olivat matalalla. Myös pistorasioihin ja valonkatkaisijoihin yletti hyvin. Ilmastoinnin säädin sen sijaan oli niin korkealla, että seisovakin henkilö joutui kurottautumaan.

Hotellihuoneiden kylpyhuoneita ei ole remontin yhteydessä uudistettu ja meidän huoneessa näkyi, ettei sitä ole alunperin suunniteltu Scandicin esteettömyysstandardien mukaiseksi (toisin kuin esimerkiksi Helsingin suosikkini Scandic Marski). Ovella oli pieni kynnys ja siinä ramppi. Mahduin kääntymään kylpyhuoneessa, mutta hieman ahdasta oli. WC-istuimessa oli pönttöön kiinnitetyt kaiteet, jotka eivät ole koskaan niin tukevat kuin seinäkiinnitteiset. Lavuaari oli mukavan matala ja sen ympärillä oleviin asioihin ylsi hyvin. Roskis oli jalalla avattava, mikä ei sovi esteettömään huoneeseen. Suurin epäkohta oli suihkuseinä, josta avautui vain puolet. Pyörätuolilla ei mahdu suihkunurkkaukseen sisään ja esimerkiksi siirtyminen suihkutuolille voi olla monille mahdotonta. Tämä olisi helposti muutettavissa ja hotellin vastaanotossa luvattiinkin laittaa heti viestiä eteenpäin. Seinäkiinnitteinen suihkutuoli oli tukeva ja suihku hyvällä korkeudella. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Scandic Pasilan esteettömän huoneen sängynvierusta

Sanna Kalmari Scandic Pasilan esteettömässä huoneessa 434

Scandic Pasilan esteettömän huoneen kylpyhuone

Scandic Pasilan kaksi hissiä kerroksessa 4

Scandic Pasilan 4. kerroksen käytävä hisseiltä kohti esteetöntä huonetta

Hotellin yleinen esteetön wc sijaitsee toisessa kerroksessa kokoustilojen yhteydessä. Saunatilat ovat menneiltä ajoilta ja niissä ei ole huomioitu esteettömyyttä. Myös hissit ovat entisen hotellin ajoilta ja esimerkiksi avainkortin lukija on sijoitettu korkealle. Kokonaisuutena hotellista jäi lämmin fiilis. Ystävällinen palvelu, viihtyisä sisustus ja jotenkin sellainen mutkattomuus. Baariin glögille tai kortteliravintolaan kannattaa piipahtaa, vaikka ei hotellissa yöpyisikään, mutta jos vain koet hotellin soveltuvan itsellesi, suosittelen lämpimästi yöpymistäkin!

Tutustu hotelliin Scandicin sivuilla.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply