Valikko
Hotellit Suomessa / Vaasa

Esittelyssä hotelli Scandic Vaasa

Scandic-hotellit tarjosivat majoituksemme

Vaasa toivotti tervetulleeksi kesäisellä rankkasateella, kun Uumajasta tullut Wasalinen Aurora Botnia -alus kiinnittyi Vaasan satamaan heinäkuun alkupuolella. Taksin avulla vältyimme kastumiselta, kun siirryimme neljä kilometriä satamasta keskustaan ja hotelli Scandic Vaasan katetulle sisäänkäynnille. Pian aurinkokin saapui seuraksemme. Minun ja avustajani Jennin vierailu hotellissa oli lyhyt, sillä saavuimme illan suussa ja jatkoimme matkaa aamulla. Tällä kertaa en siis ehtinyt tutustua hotellin kaikkiin palveluihin, mutta jaan kokemuksemme niiltä osin mitä koimme.

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Vaasa sijaitsee erinomaisella paikalla kaupungin ytimessä, rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Keskustan kävelykatu alkaa kulman takaa. Saavuimme kaupunkiin laivalla, mutta jatkoimme matkaa seuraavana päivänä junalla. Hotellista on asemalle matkaa noin 200 metriä ja matka taittui viidessä minuutissa, vaikka meillä olikin paljon tavaraa mukana. Omalla autolla tuleville hotellin edessä oli esteetön pysäköintipaikka oven läheisyydessä.

Hotelli koostuu kahdesta eri rakennuksesta: vanhasta päärakennuksesta ja uudemmasta lasiseinäisestä ja hieman toimistorakennuksen näköisestä uudisrakennuksesta, johon siirrytään ulkokautta pihan poikki. Reitti on kuitenkin katettu. Tie on tasaista asfalttia. Vastaanotto sijaitsee vanhassa osassa, hotellin päärakennuksessa. Päärakennuksen ovissa on avautumispainikkeet, joissa oli tosin häikkää vierailumme aikana. Vastaanottoaula on melko pieni ja vierailumme aikaan ihmisiä oli paljon, sillä hotelli oli täynnä kaupungissa samaan aikaan pelatun Wasa Footballcup -jalkapalloturnauksen vuoksi. Hyvin kuitenkin mahduimme ja saimme ystävällistä palvelua. Vastaanottotiskiä ei ole madallettu.

Esteettömät huoneet sijaitsevat laajennusosassa, joten avaimet saatuamme kuljimme pihan poikki sinne. Yksin matkustavalle pyörätuolilla liikkuvalle kulku huoneeseen voi olla hankala. Kerroksiin pääsee hissillä, mutta avainkortin lukija hississä on korkealla. Heti hissistä kerrokseen tullessa on painava lasiovi, joka avautuu hissille päin. Rappukäytävän tasanteelle mahtuu, mutta kovin tilava se ei ole. Ovessakin avainkortin lukija on korkealla. Avustajan kanssa matkustaessa tämä ei ollut minulle ongelma varsinkin kun hissin ovet avautuivat eri puolilta kuin alhaalla eli olin valmiiksi oikein päin, eikä tasanteessa tarvinnut kääntyä.

Esteettömät huoneet

Scandic Vaasassa on kaikkiaan viisi esteetöntä huonetta. Ne ovat keskenään samanlaisia ja sijaitsevat hotellin laajennusosassa päällekkäin eri kerroksissa. Huoneet ovat kahden hengen standard-huoneita. Toisessa kerroksessa sijainneesta huoneestamme 259 oli väliovi viereiseen huoneeseen.

Huone oli tilava ja viihtyisästi sisustettu. Kaksi erillistä sänkyä olivat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Sänky oli oikein mukava nukkua ja omaan makuuni hyvän korkuinen. Huoneessa oli pöytä, siirrettävä tuoli, nojatuoli, tv, taso matkatavaroille ja suurin osa asioista hyvällä korkeudella. Huoneen lämpötilan ja ilmastoinnin säädin oli kuitenkin oven vieressä pyörätuolissa istuvan ulottumattomissa. Huoneen miinuspuoli oli luonnon valon puute. Kapeat ikkunat olivat korkealla sänkyjen yläpuolella emmekä keksineet, miten ikkunoita peittävät raskaat sälekaihtimet olisi saanut avattua. Vietimme huoneessa pääasiassa vain yön, joten emme selvittäneet asiaa sen tarkemmin. Kivaa tunnelmaa huoneessa oli.

Kylpyhuone oli oikein tilava. Suihkuseinä liikkui molempiin suuntiin ja suihkutuoli oli siirreltävä, mutta tukeva ja siinä oli selkänoja ja käsituet. WC-istuimessa oli istuimeen kiinnitetyt kaiteet, jotka eivät ole niin tukevia kuin seinäkiinnitteiset eivätkä sovi kaikille. Lavuaarin ääreen pääsi hyvin, mutta se oli erityisen syvä ja nipin napin sain käteni venytettyä osumaan veteen. Tämä on minulla yleinen ongelma esteettömien vessojen ja kylpyhuoneiden lavuaarien kanssa, enkä ihan ymmärrä miksi niiden täytyy olla ihan niin syviä. Kylpyhuone oli kuitenkin tyylikäs ja tilan puolesta meille hyvin toimiva.

Alla olevalla videolla esittelen huoneemme 259.

Ravintolat ja muut palvelut

Aamiainen tarjoiltiin kahdessa paikassa: päärakennuksen ravintola Qvarkenissa ja laajennusosan kokoustiloissa. Laajennusosassa majoittuville suositeltiin ensisijaisesti kokoustilan aamiaissalia, joten päätimme testata sen. Tämä oli ehkä kiireisen kesäajan ratkaisu ja selvästi toimiva, sillä aamiaissalissamme ei ollut yhdeksän aikaan ollenkaan ruuhkaa. Kokoustiloihin kuljettiin ulkokautta. Ulkona oli tasohissi. Henkilökuntaa tarvitaan hissin käyttämiseen ja kesti hetken ennen kuin tajusimme sen. Hissillä olisi hyvä olla kyltti ja henkilökunnan puhelinnumero, jos apuvälineillä liikkuva on liikkeellä yksin, eikä siis voi mennä portaita pitkin apua hakemaan. Aamiainen oli kuitenkin tarjolla myös hotellin päärakennuksen puolella. Ravintola sijaitsi muutaman portaan päässä, mutta tasolle oli luiska, joskin hieman jyrkän näköinen. Ravintola Qvarken toimii myös illallisravintolana, jonka testaaminen jäi seuraavaan kertaan, sillä Vaasassa oli tällä kertaa muuta tekemistä.

Hotellissa on myös kuntohuone ja saunat, mutta näitä en nyt ehtinyt katsastaa eli esteettömyys kannattaa selvittää etukäteen, mikäli ne ovat tärkeässä roolissa hotellivierailullasi.

Lue lisää Scandic Vaasan esteettömyydestä hotellin omasta esteettömyyskuvauksesta.

Scandic Vaasa oli oikein hyvä valinta meidän oleiluun ja valitsen mielelläni hotellin toistekin. Vaasa vaikutti nimittäin vesisateen päättymisen jälkeen niin ihanalta kaupungilta, että haluan todellakin päästä kokemaan sen toistekin ja mielellään vähän paremmalla ajalla.

Lisää hotellikuvauksia

Esteettömät hotellit Suomessa
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Vaasa tosiaan vaikuttaa kivalta kaupungilta. Itsellenikin se on jäänyt hieman vieraaksi ja olen tainnut yöpyä siellä vain kerran. Sen perusteella osaan kuitenkin sanoa, että nähtävää siellä riittää. En edes muista enää, missä yövyin, mutta Scnadic se ei ollut. Ehkäpä valitsen seuraavaksi sen!

    Reply

Leave a Reply