Valikko
Hotellit Suomessa / pääkaupunkiseutu

Esittelyssä Original Sokos Hotel Tripla

Menin sisään Helsingin Pasilassa sijaitsevaan Mall of Triplaan, liikemäärältään pohjoismaiden suurimpaan ostoskeskukseen, keskeltä kammottavaa räntämyrskyä. Sellaista myrskyä, joka haluaisi kaataa jopa painavan sähköpyörätuolin ja kastelee ihmisen läpimäräksi hetkessä. Maailman kamalin sää, mutta ehkä paras mahdollinen vuorokauden minilomalle ostoskeskuksessa. Mall of Tripla on palveluiltaan kuin ihan oma kaupunki. Siellä sijaitsevat muun muassa Pasilan rautatieasema, noin 250 liikettä, Suomen laajin ravintolavalikoima, elokuvateatteri, musiikkimuseo sekä uudet suosikkini: Surf House Helsinki ja Biitsi, joissa on aina 27 astetta lämmintä, valoa, hiekkarantaa, palmuja ja tunnelmaa. Kaupunkiloman ostoskeskuksessa mahdollistaa tammikuussa 2020 avautunut Original Sokos Hotel Tripla, joka sijaitsee kaiken tämän keskellä.

Original Sokos Hotel Triplaan on helppo tulla. Se sijaitsee kerroksessa 4, joka on useimmiten sisääntulokerros Triplaan. Samasta kerroksesta laskeudutaan esimerkiksi junalaitureille ja hotelli sijaitseekin aivan aseman tuntumassa. Esimerkiksi lentokentältä pääsee siis helposti junalla Sokos Hotel Triplaan siten, että ulkoilua tulee vain sen verran, että siirtyy Pasilan asemalla junavaunusta läheiselle hissille. Hotellin aulaa kutsutaan Kyläkahvilaksi. Se on ympäri vuorokauden kaikille avoin kohtaamispaikka, joka toimii myös hotellin vastaanottona. Kylä jatkuu puoli kerrosta ylempänä baarina, jonka parvekkeelta on hauska katsella ostoskeskuksen hulinaa.

IMG_20200304_203719

IMG_20200304_203610

IMG_20200304_203650

IMG_20200304_203907

IMG_20200304_204012

Hotellissa on kahdenlaisia esteettömiä huoneita. Minä asuin huoneessa 826 ja kerroksissa 6-10 sijaitsevat huoneet ovat identtisiä tämän kanssa. Nämä kerrosten 6-10 huoneet ovat niin sanotusti vahvemmin varusteltuja esteettömiä huoneita. Kerroksissa 11-17 olevissa esteettömissä huoneissa kylpyhuoneen varustelu eroaa hieman tästä. Siellä esimerkiksi suihkussa ei ole kiinteää istuinta ja vain wc-istuimen toisella puolen on tilaa siirtymiselle. Kerrosten 6-10 ”paremmin varustelluissa esteettömissä huoneissa” kylpyhuoneen ovi on liukuovi (jossa ei ainakaan tällä hetkellä ole lukkoa), ylempien kerrosten huoneissa on tavallinen ovi. Hälytysmahdollisuus kylpyhuoneesta hotellin vastaanottoon on vain 6-10 kerroksen huoneissa. Varatessasi huonetta ilmoita siis kummantyyppisen huoneen toivot. Varsinainen huone on molemmissa huonetyypeissä tilava ja kaikissa huoneissa on kaksi erillistä sänkyä, jotka ovat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Katso alta huone-esittelyvideo! Viimeinen alla olevista kuvista on Palmuaseman seuraajalta Marjolta saamani kuva 14 kerroksen kevyemmin varustellun esteettömän huoneen kylpyhuoneesta.

IMG_20200304_163818

IMG_20200304_163845

Esteettömän kylpyhuone kerroksissa 6-10

Esteettömän huoneen kylpyhuone kerrosten 6-10 huoneissa.

Kevyemmin varusteltu esteetön huone Sokos Hotel Tripla

Esteettömän huoneen kylpyhuone kerrosten 11-17 kevyemmin varustelluissa esteettömissä huoneissa.

Hotellissa on monta tilavaa hissiä, joihin on helppo mahtua myös apuvälineillä. Hissin ja huonekäytävien välissä on kaikissa kerroksissa painavat lasiovet, jotka eivät avaudu automaattisesti. Ovet ovat lukossa ja vaativat avainkortin käyttöä. Avainkortin lukija on sijoitettu matalalle, mutta oven avaaminen voi olla mahdotonta osalle yksin liikkuvista liikuntarajoitteisista. Toivottavasti nämä korvattaisiin automaattiovilla. Myös huoneen ovi oli erityisen painava. Itse liikun aina avustajan kanssa, joten nämä eivät aiheuttaneet ongelmaa. Hotellin aamiaisravintola on tilava ja akustiikaltaan hyvä. Ruuhkaiseenkin aikaan se tuntui mukavan rauhalliselta ja henkilökunta oli erityisen palvelualtista. Valikoima oli ihanan runsas ja noutopisteitä useita.

IMG_20200304_174119

Kaiken kaikkiaan pidin Sokos Hotel Triplan tunnelmasta ja sen lyömättömästä sijainnista hyvien kulkuyhteyksien kannalta. Mall of Triplan tarjonta on niin runsas, että sieltä ei todellakaan tarvitsisi poistua pariin päivään minnekään, mutta kun ottaa mukaan vielä viereisen läheisen Hartwall Areenan, Messukeskuksen ja toki koko muun Helsingin palvelut, voisi Helsinki-loman Triplassa venyttää vaikka kuinka pitkäksi.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply