Valikko
Hotellit Suomessa / Turku

Esittelyssä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Viimeinen matkani aikakautena, joka jää historiaan aikana ennen koronaviruspandemiaa, oli vuorokausi Turussa rakkaiden ystävieni kanssa. Nautimme huolettomasta illasta vain vajaa viikko ennen kotikevään alkua. Samalla testasin itselleni uuden hotellituttavuuden: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen. Loistavalla paikalla Turun ydinkeskustassa sijaitseva hotelli on ollut toiminnassa jo 1920-luvulta saakka. Vuosi sitten se koki täyden uudistuksen, jonka yhteydessä huomioitiin myös esteettömyys. Satavuotias rakennus asettaa toki omat rajoitteensa uudistuksille myös esteettömyyden osalta, mutta monessa asiassa on onnistuttu. Tänään on taas toiveikas mieli sen suhteen, että jo kesällä pääsisimme taas nauttimaan hotellilomista ja me Uudellamaalla asuvatkin Turusta!

Esteetön sisäänkäynti hotelliin sijaitsee Eerikinkadun puolella. Humalistonkadun puoleinen ovi on varsinainen pääovi, mutta sen luona on hyvät opasteet nurkan takana sijaitsevalle esteettömälle sisäänkäynnille. Esteettömällä sisäänkäynnillä ovi aukesi päivisin automaattisesti, illalla täytyi käyttää avainkorttia tai soittaa summeria vastaanottoon. Minä olin tulossa hotelliin yksin, mutta ennen kuin ehdin soittaa avustajalleni ja pyytää tulemaan ovelle, vastaanottovirkailija bongasi minut valvontakamerasta ja tuli avaamaan. Hotellin viihtyisä alakerta on hieman sokkeloinen, mutta seinissä on opasteita. Hotelli henkii tyylikkyyttä, viihtyisyyttä, rauhaa ja hyvää palveluaa. Hisseissä huomaa, että ollaan vanhassa talossa. Talossa on kaksi hissiä. Vastaanottoa lähimpänä oleva on hieman toista isompi (kuvissa se), mutta sinnekin mahduin syvyyden puolesta 115 cm pitkällä sähköpyörätuolillani juuri ja juuri. Pidempien sähkömopojen tai sähköpyörätuolien käyttäjien kannattaa siis huomioida tämä hotellia valitessa. Hissiltä huoneeseen on hieman matkaa ja välissä yksi ramppi. Hissin ja huonekäyttävän välinen väliovi avautuu sähköisesti painiketta painamalla.

IMG_20200307_105619

IMG_20200307_105509

IMG_20200307_105324

IMG_20200307_105121

IMG_20200307_105416

IMG_20200307_093721

IMG_20200307_093746

IMG_20200307_093637

Hotellissa on kaikkiaan seitsemän esteetöntä huonetta. Me asuimme avustajani Sallan kanssa huoneessa 417, joka on Solo Twin -tyypin huone. Tässä jutussa näkyvät huonekuvat ovat tuosta huoneesta. Huone 517 on samanlainen ja näiden viereiset huoneet 419 ja 519 tuon huoneen peilikuvia. Lisäksi hotellissa on kolme esteetöntä Solo Up King -tyypin huonetta. Näissä huoneissa on parisänky, kahdessa tasossa oleva parvisänky, kylpyamme ja lisäksi erillinen suihku. Nämä huoneet sopivat siis hyvin esimerkiksi perheen käyttöön. Kooltaan nämä huoneet ovat vielä Solo Twin -huoneita tilavampia. Näitä huoneita en nähnyt, vaan tiedot perustuvat hotellilta saamiini tietoihin. Hotellin sivuilla Solo Up -huoneita kuvataan näin: ”Yllätyksellinen neljän hengen erikoishuone (30 m²), jossa on King size -vuoteen (lev. 180 cm ) lisäksi aikuisille ja lapsille sopiva hauska kahdessa tasossa oleva parvisänky (100 x 210 & 90 x 210 cm). Lisämukavuutta uniikkiin majoitukseen tuo hellivä kylpyamme ja erillinen suihkutila, pehmeät kylpytakit ja -tossut, laadukkaat Ritualsin kylpytuotteet sekä Dolce Gusto-keitin, jolla voit valmistaa erilaisia kuumia juomia.” Näissä huoneissa on siis sekä kylpyamme että erillinen suihkutila.

Huoneemme 417 oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen. Se henkii vanhaa aikaa, vaikka kaikki tuntuukin vielä uudelta. Sängyt olivat tullessamme vähän liian lähellä kylpyhuoneen sisäänkäyntiä, mutta siirrettyämme niitä ihan vähän lähemmäs ikkunaa mahduin kulkemaan kylpyhuoneeseen. Me halusimme erilliset sängyt, mutta jos sängyt laittaa yhteen ja työntää ikkunan viereen, tilaa jäisi tarvittaessa vielä enemmän. Sängyt olivat hieman normaalia korkeammat. Niissä ei ollut sähkösäätöjä, mutta jotenkin aivan erityisen hyvät unet ne tarjosivat. Kylpyhuone vaikutti ensin ahtaalta, mutta suihkuseinät sai taitettua sisäänpäin, jolloin tuli enemmän tilaa. Onneksi en yhden yön aikana tarvinnut suihkua, sillä saatavana oli vain kuvissa näkyvä jakkara, ei muunlaisia suihkutuoleja. Huoneen ovi oli aivan erityisen painava, jopa vahvan avustajani mielestä. Katso tarkempi huone-esittely alla olevalta videolta.

IMG_20200306_150037

IMG_20200306_151242

IMG_20200307_092619

Aloittelimme illan kahden ystäväni kanssa hotellin alakerran ihanassa syvennyksessä, joka oli kuin oma kabinetti. Ennen ystävieni tuloa kävin sopimassa hotellin ravintolan, Gunnar Eatery & Barin, ihanan tarjoilijan kanssa syntymäpäiväyllätyksestä ystävälleni. Odottelin ystäviä omassa syvennyksessämme ja kun he saapuivat, tarjoilija toi ennakkoon sopimallamme tavalla shampanjaa ja comtejuustoa sekä hotellin tarjoamana yllätyksenä vielä aivan ihania itsetehtyjä suklaita. Täydellinen aloitus illalle! Olimme varanneet ennakkoon pöydän ravintola Di Trevistä (suuri suositus! Heillä on irtoramppi etuoven kynnykselle), joten emme syöneet hotellin ravintolassa. Tämän alkuillan kokemuksen palvelukokemuksen perusteella olisin kuitenkin mieluusti voinut jäädä myös Gunnariin syömään.

Seuraavan aamun aamiainen tarjoiltiin erillisessä aamiaishuoneessa. Ihanan monipuolinen ja Solo Sokos -hotellien tapaan mukana oli yksityiskohtia ja herkkuja, joita ei ihan joka hotellissa ole. Aamiaistilaan johti niin ikään loiva ramppi ja ylemmällä tasolla olevien pöytien luo pääsi helposti. Hotellin nettisivuilla on lause: ”Hotellimme yleisissä tiloissa on otettu huomioon esteettömyys leveillä käytävillä, henkilönostimilla sekä muunneltavilla kalusteilla.” En törmännyt henkilönostimiin, joten kysyin jälkeenpäin mitä niillä tarkoitetaan. Sain hotellista seuraavan tarkennuksen: ” Henkilönostimilla viitataan henkilöhisseihin, jotka toimivat aamupalan sekä kesällä toimivan BackYard-terassimme yhteydessä. Henkilöhissillä pääsee aamiaistilassa kulkemaan eri tasojen välillä. Kesällä henkilöhissi toimii takapihamme yhteydessä, 2.kerroksesta takapihallemme, missä kesäterassi sijaitsee.”

IMG_20200306_162020

IMG_20200307_105240

IMG_20200307_103104

Jos tämän perusteella uskot Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen soveltuvan tarpeisiisi, suosittelen sitä lämpimästi, mikäli etsit astetta parempaa ja uniikimpaa hotellikokemusta. Hotellin vastaanotto vastasi nopeasti sähköposteihin ja antoi mielellään lisätietoja myös esteettömyyteen liittyen. Esteettömän huoneen varasin tuttuun tyylini kysymällä ensin hotellista esteettömän huoneen vapaanaoloa, jonka jälkeen varasin huoneen hotellin nettisivuilta ja lähetin varausnumeroni hotelliin ja pyysin varaukselle esteetöntä huonetta. Tätä kirjoittaessani hotelli on koronaviruspandemian vuoksi suljettuna, mutta tämän kaiken jälkeen varmasti entistäkin valmiimpi palvelemaan asiakkaita yllätyksellisillä elämyksillä!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

Leave a Reply