Valikko
Espanja

Espanja-kuume

Tämä talvi on ollut ihana. Kovia pakkasia kesti vain muutaman viikon ja lumesta ei ole ollut kertaakaan haittaa. Monen ”lumen vanki”-vuoden jälkeen koen ansainneeni tämän ja nautin puhtaalla omatunnolla, vaikka otankin osaa kaikkien talviurheiluihmisten puolesta.

Helppo talvikaan ei ole kuitenkaan poistanut ikävää aurinkoon. Viime viikolla pakkomielle yltyi niin voimakkaaksi, että yhdistelmästä matkakuume + maanantai syntyi yhdistelmä maaliskuu + Málaga. Tai itseasiassa sekä Fuengirola että Málaga ja päälle vielä moni muu Espanjan aurinkorannikon pieni kohde. Päätös oli tällä kertaa puhtaasti tunnepäätös, sillä järkipäätöstä tehdessä olisin ottanut huomioon toukokuussa alkavan matkaputkeni, joka tarjoaa varmasti hyvää hoitoa pitkäaikaiseen matkakuumeeseen. Akuutissa kuumeessa niin pitkälle ei kuitenkaan pysty odottamaan, vaan hyvää ensiapua on saatava välittömästi.

Lento on Málagaan, josta jatkamme matkaa noin 30 km:n päässä kutsuvaan Fuengirolaan, jonne suomalaiset ovat pystyttäneet lämpimän pikku-Suomen. Me suomalaisethan emme ole ollenkaan tyhmää kansaa, joten jotain ihanaa ja kokemisen arvoistahan siellä täytyy olla. Fuengirola on viime vuosina kunnostettu hyvin esteettömäksi, joten senkin puolesta tiedossa on toivottavasti hyvin rentouttava loma paikassa, joka nyt ehkä pitää vaan itse kokea ennen kuin siitä voi sanoa mitään suuntaan tai toiseen. Asumme Fuengirolassa viisi päivää hotelli Confortel Fuengirolassa, joka on monien kokemusten mukaan hyvä esteetön vaihtoehto loman kiintopisteeksi. Noiden viiden päivän aikana on tarkoitus hypätä junaan ja käydä tutustumassa myös muihin aurinkorannikon kaupunkeihin. Onko sinulla suosituksia mitä alueella pitää nähdä tai kokea?

Viiden päivän Fuengirolan loman jälkeen jatkamme matkaa vielä kolmeksi päiväksi Málagaan, aurinkorannikon pääkaupunkiin, jossa rantalomaan pystyy yhdistämään myös kaupunkielämää. Täältä on vielä hotelli varaamatta, joten hyviä ehdotuksia voi nyt antaa!

 

Espanja on maa, jossa minulla riittää nähtävää monen tulevan reissun verran. Olen käynyt Barcelonassa, vieraillut muutaman tunnin verran Portugalin rajalla Ayamontessa (tästä lisää joskus!) ja viettänyt viikon ystäväporukalla vuokratussa talossa Miami Platjalla vuonna 2006, mutta siinä on Espanja-kokemukseni toistaiseksi, jos ei Kanariansaaria oteta huomioon. Miami Platja on kohde, josta harvemmin kuulee puhuttavan. Se sijaitsee Välimeren rannalla Catalonian alueella, noin 30 km Tarragonasta länteen. Toukokuussa rannat olivat tyhjillään, eikä sesonki vielä alkanut, mutta jotain viehättävää pienessä rantakohteessa silti oli. Asuntomme oli 10 hengen lomatalo omalla uima-altaalla ja vanhoja kuvia katsellessa alkoi tehdä mieli takaisin. Asunto oli varsin esteetön, varsinkin sen jälkeen kun suihkukaapin seiniä oli väliaikaisesti ruuvailtu pois…Lensimme tuolloin Barcelonaan, josta oli invataksikuljetus talolle. Oman pihan uima-altaaseen menivät varsin loivat portaat ja alueella pääsi hyvin liikkumaan. Talo sijaitsi hieman syrjässä ja rannalle ja ravintoloihin oli noin 1,5 km:n matka. Kauppa löytyi ainakin tuolloin lähempää. Talo on näköjään edelleen interhomella vuokrattavana.

Kahdeksan vuoden takaista Espanja-tunnelmaa helmikuiseen iltaan!

 

 

 

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Anonyymi
  23.3.2014 at 14:40

  Olemme menossa Fuengirolaan loppukesästä ja samalla on tarkoitus käydä Malagassa päiväseltään. Jos mahdollista niin katsele sivusilmällä kuinka laajasti Malagasta löytyy inva-vessoja manuaalipyörätuolin käyttäjälle. Olemme käyneet Fuengirolassa aiemminkin, mutta jopa siellä on hankalaa liikkua laajasti, kun sieltä ei tahdo löytyä inva-vessoja. Moni ravintola kyllä ilmoittaa että heillä on inva-wc, mutta pääsääntöisesti vessaan pääsyyn estää joko portaat tai sitten se on niin ahdas ettei pääse siirtymään tuolista wc-istuimelle, eli vessoja pystyy käyttämään vain he, jotka pystyvät ottamaan edes muutaman askeleen.
  Mukavaa reissua!

  Reply
 • Unknown
  30.3.2014 at 10:41

  Ensiapua tarvisin itekkin, pakko oottaa, rahat ei riitä kahteen matkaan!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: