Valikko
barcelona / Espanja / Hotellit ulkomailla

Esteetön hotelli Barcelonassa

Barcelona on monen esteettömyyttä arvostavan suosikkikohde, eikä ihme. Kaupunki on hyvä osoitus siitä, kuinka kaupungin historia, luonne ja kauneus sulautuvat täydellisesti yhteen esteettömyyden kanssa. Barcelonassa on helppo liikkua, nähdä, kokea, uida ja myös majoittua. ”Mikä on hyvä esteetön hotelli Barcelonassa?” on yksi eniten saamistani kysymyksistä. Olen vieraillut kaupungissa viimeisen neljän vuoden aikana kolmesti ja kerran kymmenen vuotta sitten. Kaikki viime visiitit ovat olleet lyhyitä, sillä Barcelona on toiminut välikulkukaupunkina matkalla risteilylle tai viimeisimmällä maata pitkin matkalla seuraavaan junaan ja Sevillaan. Esittelen seuraavaksi itse kokemani majoitukset sekä muutamia, joista olen kuullut hyvää.

Grums Hotel & Spa

Grums Hotel & Spa toimi majoituksenamme kolmen hengen seurueellemme yhden yön ajan kesällä 2022 ennen lähtöämme Välimeren risteilylle. Hotelli sijaitsee vain muutamien kilometrien päässä risteilysatamasta ja kävelymatkan päässä monista kohteista, vaikka ihan ytimessä ei ollakaan. Kävelykatu La Ramblan alkuun Placa de Catalunyalle on 1,7 kilometrin kävelymatka ja saman verran matkaa kertyy goottilaiseen kaupunginosaan El Goticiin. Barcelonetan rantaan on reilu kaksi kilometriä. Metroa hyödyntämällä liikkuminen helpottuu. Hotellia lähin metroasema on 400 metrin päässä sijaitseva esteetön Paral-lel. Samalta asemalta lähtee funikulaari ylös Montjuicin puistoon, josta taas lähtevät esteettömät kaapelihissit Montjuicin kukkulalle.

Grums Hotel & Spa oli tosi siisti ja kiva hotelli, eikä ollenkaan niin kallis mitä nimi ja nettisivut antavat olettaa. Ulko-ovet avautuvat automaattisesti ja ovelta johtaa loiva luiska alas vastaanottoon. Hisseillä pääsee kerroksiin. Me emme ottaneet majoitukseen lisämaksullista aamiaista, mikä oli hyvä ratkaisu, sillä hotellin ulko-oven vieressä oli pieni kahvilaleipomo. Sisään ei päässyt esteettömästi, mutta kuumana kesäaamuna oli tunnelmallista syödä ulkona kadulla. Hotellin lisämaksullista Spa-aluetta emme testanneet. Huoneemme oli esteetön Urban Deluxe -huone, jossa oli yksi iso parisänky ja sohva, joka toimi vuoteena kolmannelle. Tein varauksen sähköpostitse ja hotellilta suositeltiin ottamaan kolmelle mieluummin kaksi huonetta. Onneksi en uskonut. Huone oli huonekalujen vuoksi toki hieman ahdas kolmelle, mutta valoisa ja viihtyisä ja sohvalle mahtui aikuinen nainen nukkumaan. Kylpyhuone oli tilava. Yhtä pöytätasoa piti siirtää, jotta toisen suihkuseinän sai auki. Suihkussa ollut jakkara oli niin matala, että siitä tuskin on hyötyä kovinkaan monille. Minulla oli oma suihkupyörätuolini mukana, enkä valitettavasti tiedä, olisiko hotellilla ollut tarjota vaihtoehtoa minijakkaralle. Alla olevalla videolla esittelen esteettömän huoneemme 301.

Ilunion Auditori

Ilunion Auditoriossa yövyin ollessani matkanjohtajana Risteilykeskuksen esteettömällä Välimeren risteilyllä elokuussa 2019. Ilunion on Espanjan esteettömin hotelliketju, vähän kuin pohjoismaissa Scandic. Ilunion-hotelleja on Barcelonassa useita. Ilunion Auditori sijaitsee erinomaisella paikalla Barcelonan historiallisessa keskustassa. Sagrada Familia -kirkko sijaitsee hieman reilun kilometrin päässä ja Arc de Triomfin riemukaari sekä Parc de la Ciutadella noin 700 metrin päässä. Lähellä ovat esteettömät metroasemat Arc de Triomf (linja L1) ja Monumental (linja L2).

Ilunion Auditorissa on viisi esteetöntä huonetta, jotka ovat varattavissa hotellin nettisivuilla. Huone oli yksinkertainen, mutta siisti. Kapeahko parivuode toimii paremmin pariskunnille kuin avustajan kanssa matkustettaessa. Kylpyhuone oli tilava, mutta suihkukoppi hieman ahdas. Plussaa kuitenkin suihkun tukevasta istuimesta, jossa oli myös tukikaide. Hotellin yleiset tilat olivat esteettömät ja sisääntulokerroksessa nautittava aamiainen maistuva. Katolla on pieni uima-allas tuolinostimella.

Hotel Barcelona House

Yövyin hotellissa toukokuussa 2012 eli aikaa on jo vierähtänyt, mutta Hotel Barcelona House näyttäisi olevan edelleen paikallaan. Sijainti on aivan loistava kulman takana La Ramblalta, pienellä sivukadulla nimeltä Carrer dels Escudellers. Rantaan on matkaa vain muutama sata metri ja kaikki on lähellä. Lähimmät metroasemat ovat L3-linjan Drassanes ja Liceu. Hotelli oli vuonna 2012 moderni ja siisti. Puuta, seinämaalauksia, jänniä valaistuksia (mm. lasihississä) jne. Arvosteluissa mainitaan huono äärieristys, mutta siitä minulla ei ole muistikuvaa.

Esteettömiä huoneita hotellissa on kaksi, meidän huoneenamme toiminut 107 ja viereinen 108. Ne voi varata ottamalla yhteyttä hotelliin esimerkiksi sähköpostitse. Näistä jälkimmäinen on ilmeisesti pienempi. Meidän huone (107) oli erittäin tilava neljän hengen huone. Neljä erillistä sänkyä, joista kaikkia pystyi siirtelemään ja sängyn alla oli tarpeeksi tilaa esimerkiksi mahdolliselle nostolaitteelle. Kylpyhuone oli tilava, siellä oli kaksi lavuaaria ja iso suihkutila, jossa oli seinästä taittuva istuin. Ainoa miinus oli liian lähellä seinää sijaitseva pönttö niin, että pöntön oikealta puolelta ei päässyt nostamaan. Huoneessa oli varustuksena tv ja ilmainen langaton nettiyhteys. Kuvia minulla ei valitettavasti oikein ole.

Muiden kokemat esteettömät hotellit Barcelonassa

Seuraavissa hotelleissa en ole itse majoittunut, mutta voisin hyvinkin valita jonkun niistä seuraavaksi.

Ilunion Almirante

Ilunion Almirante sijaitsee loistavalla paikalla goottilaisessa kaupunginosassa aika lailla kävelymatkan päässä kaikkialta. Hotellissa on viisi esteetöntä kahden hengen huonetta, jotka voi varata hotellin nettisivuilta. Huoneessa on erilliset sängyt, jotka saa yhteen tai erikseen sekä tilava esteetön kylpuhuone. Kollegani Cory Lee Yhdysvalloista on vieraillut hotellissa ja tehnyt siitä esittelyn. Siihen ja muihinkin Coryn hyviin Barcelona-vinkkeihin voit tutustua Curb free with Cory Lee -blogissa.

MICs Sant Jordi

MICs Sant Jordi on täysin esteetön huoneistohotelli, jossa on 32 eri kokoista esteetöntä huoneistoa monenlaisiin tarpeisiin. Asunnoissa on makuuhuone, olohuone, keittiö ja kylpyhuone. Kaikki asunnot ovat täysin esteettömiksi varusteltuja ja makuuhuoneessa on sähköisesti säädettävät sängyt. Hotellista voi myös vuokrata monenlaisia apuvälineitä, kuten erilaisia suihkupyörätuoleja ja nostolaitteita. Saatavilla on myös ympärivuorokautista avustuspalvelua. MICs Sant Jordi sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, noin neljän kilometrin päässä Placa Catalunyalta ja La Ramblalta. Hotellia vastapäätä sijaitsee kuitenkin esteetön metroasema Les Tres Torres (linja L6) ja metrolla pääsee keskustaan noin kymmenessä minuutissa. Kollegani Emma Skotlannista on vieraillut hotellissa ja tehnyt siitä esittelyn. Siihen ja muihinkin Emman Barcelona-vinkkeihin voit tutustua Simply Emma -blogissa.

Sercotel Caspe

Ennen Ayre Caspe nimellä kulkenut hotelli Sercotel Caspe oli toinen käytössämme olevista hotelleista Välimeren risteilyllä 2019. Se sijaitsee aivan Ilunion Auditorin vieressä. Minä en yöpynyt siellä, mutta vierailin asiakkaideni esteettömässä huoneessa, jossa oli parivuode ja tilava kylpyhuone. Hotelli kaikkiaan oli tosi kiva ja hyvällä paikalla.

Grand Hotel Barcino

Grand Hotel Barcinosta olen joskus nähnyt kuvia, joissa esteetön huone näytti hyvältä ja tilavalta. Ilmeisesti saatavilla on myös lisävuode esteettömään huoneeseen. Hotellin sijainti goottilaisella alueella on loistava. Kysyin tätä meidän kolmen hengen reissulle kesällä 2022, mutta silloin esteettömiä huoneita ei ollut saatavilla. Laitoin tämän kuitenkin ylös jotain tulevaa reissua varten.

Sinun esteetön suosikkisi?

Onko sinulla omaa suosikkia Barcelonan hotelleista? Kerro ihmeessä se muidenkin hyödyksi kommentoimalla alle tai lähettämällä minulle sähköpostia sanna@palmuasema.fi

Lisää esteettömästä Barcelonasta

Esteetön Barcelona – vinkit pyörätuolin kanssa matkustaville
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Itse en ole Barcelonassa vielä päässyt käymään, mutta kaupunki kyllä kiinnostaisi kovasti. Nytkin oli harkinnassa ostaa lentoliput sinne, mutta päädyttiin lopulta sitten kuitenkin muualle. Varsin hyviltä ja miellyttäviltä vaikuttavat nuo kaikki hotellit.

  Reply
 • Teija Könni
  31.1.2024 at 21:08

  me matkustimme Barseloonaan viimme huhtikuussa ja pettymys oli suuri.Olimme 4 yötä MICs Sant Jordi hotelissa eikä kokemuksemme ollut kovin mieleinen.Henkilökunta erittäin ystävällistä mutta kaikki eivät osaa englantia. huono äänieristys ja tieltä kova meteli kaikissa huoneissa.huoneen keittiö hyvä,makuuhuone melko ahdas sängyn vieressä kyllä tilaa mutta meno kylpyhuoneeseen ahdas ja kylpyhuone ahdas sähköpyörätuolille.apulaitteet jotka piti sisältyä huoneeseen EIVÄT ole omia vaan koko kerroksen käytössä joka aamu sai odottaa vuoroa..aamupala on kahvi,mehu,pieni maustamaton jukurtti ja paahtoleipä tai krosanti eikä ravintolassa ymmärretä englantia.
  Metron käyttö oli meille mahdotonta emme löytäneet sitä vaikka kysyimme ohjeitakin mutta metro oli niin sekava ettemme löytäneet esteetöntä laituria.Myös invataksin saaminen oli vaikeaa vain yksi firma hoitaa invakyydit eikä he vastanneet puhelimeen.kuskit eivät osanneet/halunneet puhua englantia.

  Reply
  • Sanna Kalmari
   3.2.2024 at 10:58

   Ikävä kuulla, että teillä ei ollut onnistunut kokemus. Kaikki kaupungit eivät sovi kaikille ja Barcelona ei selvästi ollut teidän kaupunki. Toivottavasti seuraava reissu onnistuu paremmin! Jos tarvitsette jeesiä juuri teille sopivan kohteen valinnassa, autan mielelläni.

   Reply

Leave a Reply