Valikko
Espanja / Gran Canaria / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret

Esteetön hotelli Catalina Plaza Las Palmasissa

Gran Canaria veti minua puoleensa kahdesti vuonna 2023, eikä saaren kutsu ole senkään jälkeen hiljentynyt. Vietin joulukuun alussa viikon Puerto de Moganissa samassa Radisson Blu Resort & Spa Mogan hotellissa, johon ihastuin maaliskuussa. Moganista matka jatkui Las Palmasiin, johon niin ikään ihastuin välittömästi maaliskussa. Viimeisimmällä reissulla joulukuussa vietin Las Palmasissa kuitenkin vain yhden yön. Saavuimme kaupunkiin avustajani Virvan kanssa paikallisbussilla Puerto de Moganista ja nautimme kaupungissa ihanasta iltapäivästä. Avustajani Jenni lensi illalla Las Palmasiin ja hänen kanssaan jatkoimme seuraavana päivänä toiseksi viikoksi lautalla Teneriffalle. Siinä välissä erinomaiset puitteet yhdelle yölle Las Palmasissa tarjosi hotelli Catalina Plaza Hotel Sostenible. Vastuullisiin ympäristöratkaisuihin panostava hotelli on huomioinut myös esteettömyyden.

Sijainti ja saapuminen

Catalina Plaza sijaitsee erinomaisella paikalla Santa Catalinan puiston laidalla. Santa Catalinan bussiasemalle on matkaa muutama sata metri ja Las Canterasin rantakadulle kulkee kävellen tai apuvälineillä suoraa tietää vain noin viidessä minuutissa. Edellisellä Las Palmasin vierailullani yövyin hotellissa Design Plus Hotel Bex (esittely artikkelissa Esteetön Las Palmas – vinkit esteettömään ranta- ja kaupunkilomaan), joka sijaitsee 350 metrin päässä Catalina Plazasta. Aivan hotellin vieressä on lukuisia ravintoloita, joista voi kantautua huoneeseen hieman ääniä. Lauantaiaamuna herätessämme hotellin eteen pystytettiin markkinakojuja. Tämän kaupunkihotellin valitessasi olet siis lähellä kaikkea.

Hotellille on helppo saapua bussilla tai taksilla. Hotellin ulko-ovella ei ole kynnystä ja ovi avautuu itsestään. Sisääntuloaula on pieni, kuten koko hotelli ja vastaanotto on vain yksi pöytä heti ulko-oven vieressä. Näyttää, että ovelta alkaisivat heti portaat, mutta niiden oikealla puolella on myös kerroksiin vievä hissi. Se on kohtuullisen tilava, mutta sijaitsee syvennyksessä, eikä hissin edessä mahdu kääntymään. Minulle ja sähköpyörätuolilleni hissi toimi kuitenkin hyvin.

Esteetön huone

Hotellissa on kaikkiaan 38 huonetta ja niistä yksi on esteetön. Esteetön huone on Superior-luokan huone ja sen voi varata hotellin nettisivuilta, kuten minkä tahansa muunkin huoneen. Superior-luokka on kalliimpi kuin standard ja huone on siksi aina kalliimpi kuin halvin standard-luokan huone. Kuvia ja video huoneesta löytyy myös hotellin omilta sivuilta. Huone 104 sijaitsee yhtä kerrosta ylempänä kuin vastaanotto. Sen esteettömyyttä on mietitty monialaisesti ja selkeästi asiantuntemusta hyödyntäen, mikä ei suinkaan aina ole itsestäänselvää. Huone on tilava kolmen hengen huone, jossa on kolme erillistä sänkyä. Kaksi sänkyä sijaitsevat vierekkäin ja kolmas erillisessä syvennyksessä. Huone toimii erinomaisesti myös avustajan kanssa matkustaessa, sillä syvennys tuo mukavasti omaa tilaa. Sänkyjä siirtäessämme huomasimme, että sängyn alla on mekanismi, jolla sänky pompsahtaa todella korkeaksi. Huoneessa on paljon automatiikkaa ja esimerkiksi verhot saa avattua kaukosäätimellä. Ilmastoinnin säädin ja valonkatkaisijat on sijoitettu oikeasti matalalle ja pöytätasoja on mukavasti.

Tilavaan kylpyhuoneeseen on liukuovi. Automaatio jatkuu wc-istuimessa, jonka kansi avautuu automaattisesti sitä lähestyttäessä ja sulkeutuu vastaavasti jonkin aikaa siitä nousemisen jälkeen. Kaukosäätimellä säädeltävissä on valtava määrä erilaisia wc-istuimen ominaisuuksia pesusta kuivaamiseen ja lämmitykseen. Kaikkia en uskaltanut kokeilla ja ihan kaikki eivät tuntuneet toimivankaan. WC-istuimen molemmin puolin on tukevat seinästä taittuvat tukikaiteet. Suihkussa on siirettävä suihkutuoli ja suihku on sijoitettu matalalle. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Yleiset tilat

Kovin tarkasti en ehtinyt hotelliin tutustua, eikä pienessä hotellissa paljoa palveluita olekaan, mutta kattoterassilla kävimme. Illalla siellä vietettiin yksityistilaisuutta, jonka jälkimaininkeja kävimme kurkistamassa. Aamulla kattoterassilla tarjoiltiin aamiainen. Se oli melko simppeli espanjalainen aamiainen, mutta sai vatsat täyttymään. Kattoterassin yhteydessä on myös tasokas ravintola, joka on auki torstaista sunnuntaihin. Lisätietoa ravintolasta löytyy hotellin sivuilla, sitä emme testanneet. Kattoterassilta löytyy myös poreallas, jossa esteettömyyttä ei minun tietojen mukaan ole huomioitu.

Catalina Plaza oli kaiken kaikkiaan toimiva hotelli, jonka voisin hyvin valita toistekin.

Lisätietoa esteettömästä Las Palmasista ja hotellivaihtoehdoista

Esteetön Las Palmas – vinkit esteettömään ranta- ja kaupunkilomaan
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Vaikka itselleni majoitus ei yleensä ole kaikkein tärkein juttu, niin se on kyllä näppärää, että sijainti on hyvä – ja etäisyydet sen myötä lyhyet. Myös kuvien perusteella huone näyttää oikein kivalta!

    Reply

Leave a Reply