Valikko
Hotellit Suomessa / Jyväskylä / Keski-Suomi

Esteetön Hotelli Verso Jyväskylässä

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä Region

Hotelli Verso on urbaani kaupunkihotelli parhaalla paikalla Jyväskylän keskustassa. Se sijaitsee Kauppakadulla, tunnelmallisella kävelykadulla, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Yövyin Hotelli Versossa yhden yön elokuussa 2022, kun olin tutustumassa Keski-Suomen esteettömiin mahdollisuuksiin. Hotelli Verso ilahdutti yksilöllisyydellään, hyvällä palvelulla ja erinomaisen hyvällä ruuallaan. Esteettömyys on usein parhaiten huomioitu isojen ketjujen hotelleissa, joten aina välillä on kiva löytää myös tällaisia pienempiä esteettömiä helmiä. Hotellissa on kaksi esteetöntä huonetta, jotka remontoidaan täysin loppuvuonna 2022. Tulossa on siis vieläkin parempaa, mutta sitä odotellessa esittelen tämän hetken tilanteen ja päivitän tämän artikkelin uudistusten jälkeen.

Hotelli Verso kuvattuna hotellin edestä Jyväskylän Kauppakadulta

Saapuminen ja vastaanotto

Hotelli Verso sijaitsee mitä parhaimmalla paikalla Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän Matkakeskukselta eli rautatie- ja bussiasemalta on hotellille 600 metrin kävelymatka. Autolla saapuville hotellilla on oma pysäköintihalli, josta löydät lisätietoa hotellin omilta sivuilta. Hallin maksimikorkeus on 190 cm ja meidän autolle se oli hieman liian matala. Kaupungin invapysäköintipaikkoja löytyy kuitenkin kadun varresta Asemakadulta, joka on vain kulman takana hotellilta. Jos autosi mahtuu pysäköintihalliin, pääset sieltä esteettömästi hissillä sisään hotelliin.

Hotellin pääovi Kauppakadulla on automaattisesti avautuva. Sisään pääsee myös pienen kauppakeskus Tawastin puolelta, sillä hotelli sijaitsee ikään kuin tuon kauppakeskuksen sisällä/kyljessä. Vastaanotto sijaitsee heti oven läheisyydessä. Vastaanottoa ei ole madallettu. Aulassa on myös pöytiä ja istumapaikkoja. Hotellissa on kaksi kerroksiin vievää hissiä. Vastaanoton läheiseen hissiin mahduin sähköpyörätuolillani juuri ja juuri, mutta käytettävissä on myös tilava kauppakeskus Tawastin hissi. Neljännessä kerroksessa sijainnut esteetön huoneemme oli ihan yhtä lähellä kumpaakin hissiä. Yleiset tilat on kauniisti sisustettu ja esteettömyys on huomioitu tinkimättä yhtään tyylikkyydestä.

Hotelli Verson sisäänkäynti kauppakeskus Tawastin puolelta tullessa.
Hotelli Verson tunnelmalliset aulatilat. Sohva, pöytäryhmä, lautapelejä.

Esteettömät huoneet

Hotellissa on tällä hetkellä kaksi esteetöntä huonetta, jotka ovat keskenään suunnilleen samanlaisia. Huoneet uusitaan pian ja odotan uudistukselta paljon. Tapasin uudistuksesta vastaavan sisustussuunnittelijan, jolla on vahvan ammattitaidon lisäksi myös omakohtaista kokemusta esteettömyydestä pyörätuolinkäyttäjän näkökulmasta, joten uskallan odottaa uudistukselta hyvää lopputulosta. Tällä hetkellä huone on ahdas, mutta kylpyhuone hyvin tilava. Huoneessa on parisänky ja sen ympärillä kiinteät yöpöydät eli sänkyä ei saa siirreltyä. Tilaa siirtymiseen on vain sängyn toisella puolella. Sängyn päädyssä on pöytä, mutta sängyn ja pöydän välinen tila oli sen verran ahdas, että en mahtunut pöydän ääreen, vaan ainoastaan sen päätyyn. Kylpyhuoneessa sen sijaan oli runsaasti tilaa. WC-istuimen molemmin puolin ja sen takana on tyhjää tilaa ja WC-istuimessa on istuimeen kiinnitetyt tukikaiteet. Suihkussa oli muovituoli, joka oli kyllä tukeva, mutta ei virallinen suihkutuoli. Suihku oli sijoitettu matalalle. Tukikaide ympäröi koko kylpyhuonetta, mikä on varmasti monelle erinomainen ratkaisu. Katso alta esittelyvideoni huoneesta 442.

Esteetön huone ovelta kuvattuna. Vasemmalla parisänky, edessä tuoli, oikealla kaappi ja taso matkalaukulle.
Esteettömän huoneen kylpyhuone ovelta kuvattuna. Vasemmalla wc-istuin, oikealla lavuaari, etuvasemmalla suihku
Esteettömän huoneen kylpyhuone. Kuvassa näkyy wc-istuin ja suihku kokonaisuudessaan.

Ravintola ja baari

Verson ravintolan esittelinkin jo artikkelissa Esteetön Keski-Suomi – näe, koe ja herkuttele. Verso Baari & Keittiö tarjoaa tuoreita ja laadukkaita makuyhdistelmiä erityisen viihtyisissä tiloissa. Siellä kannattaa ehdottomasti syödä, jos yöpyy hotellissa tai ylipäätään etsii Jyväskylästä loistavaa ravintolaa. Verson aamiainen oli myös todella hyvä ja monipuolinen. Suosikikseni nousivat maun mukaan paistettu omeletti ja tuoreet karjalanpiirakat. Myös oman leipurin tekemät leivät ja haudutettu puuro kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lämpimät ruuat oli sijoitettu korkealle, mutta toisaalta siinä oli myös henkilökuntaa auttamassa. Muuten aamiaispöydän antimiin ylettyi hyvin myös pyörätuolista ja pöydissä oli hyvin valinnanvaraa. Aamiaistila sijaitsee toisessa kerroksessa aamiaisravintola Silmussa, johon pääsi hissillä ja loivaa luiskaa pitkin. Aamiaisen voi ostaa, vaikkei hotellissa yöpyisikään. Arkisin se on tarjolla klo 10 saakka, lauantaisin klo 11.30 saakka ja sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 12.00 saakka.

Verso baari & keittiön sali. Kuvissa pöytiä, kävyn mallisia kattolamppuja, taustalla baaritiski
Sanna ajaa sähköpyörätuolilla kohti aamiaisravintola Silmua. Etualalla taulu, joka toivottaa hyvää huomenta ja kertoo aamiaisajat.

Muut tilat

Hotelli Versossa on kokous- ja juhlatiloja eri kokoisiin tilaisuuksiin. Nämä sijaitsevat kerroksessa kaksi ja myös näihin tiloihin on esteetön kulku.

Hotelli Verso jätti vahvan halun palata!

Lisää esteettömiä majoitusvaihtoehtoja Keski-Suomessa

Voit hakea majoitusvaihtoehtoja Visit Jyväskylä Regionin sivulla. Esteettömyyden voi laittaa yhdeksi kriteeriksi hakua tehdessä. Seuraavista linkeistä löydät minun kokemukseni:

GreenStar Hotel Jyväskylä
Maalaishotelli Morva
Scandic Jyväskylä Station

Tutustu Keski-Suomen esteettömiin mahdollisuuksiin

Esteetön Keski-Suomi – näe, koe ja herkuttele
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Versosta olen kuullut paljon hyvää, mutta itse en ole siellä majoittunut. Olin useita öitä työn vuoksi viime kesänä Jyväskylässä, mutta en silloin hoksannut pyytää Versoa hotellikseni, niin sain sitten jonkun ketjuhotellin, joka sekin oli kyllä ihan ok!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: