Valikko
Hotellit Suomessa / Jyväskylä / Keski-Suomi

Esteetön Hotelli Verso Jyväskylässä

*Majoitus saatu Hotelli Verso

Hotelli Verso on urbaani kaupunkihotelli parhaalla paikalla Jyväskylän keskustassa. Se sijaitsee Kauppakadulla, tunnelmallisella kävelykadulla, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Yövyin Hotelli Versossa yhden yön elokuussa 2022, kun olin tutustumassa Keski-Suomen esteettömiin mahdollisuuksiin kaupallisessa yhteistyössä Visit Jyväskylä Regionin kanssa. Tykkäsin jo silloin, mutta lupasin palata ja kirjoittaa päivityksen, kunhan hotellin esteettömien huoneiden remontti olisi valmistunut. Vuoden 2023 viimeisinä päivinä oli sen aika. Hotelli Verso ilahdutti ensimmäisen vierailuni tavoin yksilöllisyydellään, hyvällä palvelulla ja hotellin ravintolan erinomaisen hyvällä ruualla, mutta nyt myös kahdella uudistetulla esteettömällä huoneella, joista toisessa on sauna! Tämän jutun yleistilojen kuvat ovat sekä elokuulta 2022 että joulukuulta 2023.

Hotelli Verso kuvattuna hotellin edestä Jyväskylän Kauppakadulta
Hotellin sisäänkäynti elokuussa 2022
Hotellin sisäänkäynti joulukuussa 2023

Saapuminen ja vastaanotto

Hotelli Verso sijaitsee mitä parhaimmalla paikalla Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän Matkakeskukselta eli rautatie- ja bussiasemalta on hotellille 600 metrin kävelymatka. Jyväskylän keskustan kadut ovat monin paikoin lämmitetty ja lumiseenkin aikaan reitti oli puoliksi sula. Autolla saapuville hotellilla on oma pysäköintihalli, josta löydät lisätietoa hotellin omilta sivuilta. Hallin maksimikorkeus on 190 cm ja omalle autolleni se on hieman liian matala. Kaupungin invapysäköintipaikkoja löytyy kuitenkin kadun varresta Asemakadulta, joka on vain kulman takana hotellilta. Jos autosi mahtuu pysäköintihalliin, pääset sieltä esteettömästi hissillä sisään hotelliin.

Hotellin pääovi Kauppakadulla on automaattisesti avautuva. Sisään pääsee myös pienen kauppakeskus Tawastin puolelta, sillä hotelli sijaitsee ikään kuin tuon kauppakeskuksen sisällä/kyljessä. Vastaanotto sijaitsee heti oven läheisyydessä. Vastaanottoa ei ole madallettu. Aulassa on myös pöytiä ja istumapaikkoja. Hotellissa on kaksi kerroksiin vievää hissiä. Vastaanoton läheiseen hotellin päähissiin mahdun sähköpyörätuolillani juuri ja juuri, mutta huoneeseen mennessä käytettävissä on myös tilava kauppakeskus Tawastin hissi. Sitä ei lähtökohtaisesti suositella kaikille hotellin vieraille, mutta vastaanotosta osataan tarvittaessa neuvoa. Aamiaisravintolaan pääsee vain pienellä hissillä. Neljännessä kerroksessa sijainnut esteetön huoneemme oli ihan yhtä lähellä kumpaakin hissiä. Yleiset tilat on kauniisti sisustettu ja esteettömyys on huomioitu tinkimättä yhtään tyylikkyydestä.

Hotellin päähissi on juuri riittävän kokoinen sähköpyörätuolilleni
Hotelli Verson sisäänkäynti kauppakeskus Tawastin puolelta tullessa.
Hotelli Verson tunnelmalliset aulatilat. Sohva, pöytäryhmä, lautapelejä.

Esteettömät huoneet

Hotellissa on kaksi esteetöntä kahden hengen huonetta. Molemmat sijaitsevat samalla käytävällä kerroksessa neljä. Toinen huoneista on standard-luokan huone ja toinen on saunallinen superior-luokan huone. Näiden kahden hintaero on muutamia kymppejä yöltä ja jos mahdollista, suosittelen superior-huonetta. Ihan jo siksi, että saunalliset esteettömät huoneet ovat äärimmäisen harvinaisia. Molemmat esteettömät huoneet voi varata suoraan hotellin nettisivuilta. Kuinka ihanaa (ja surullisen harvinaista) onkaan, kun varaustilanteen ja hinnan näkee samantien ilman yhteydenottoa hotelliin! Pelkästään jo tämä saa minut valitsemaan hotelli Verson Jyväskylässä vieraillessani. Varaussivustolla näkee myös kuvia esteettömistä huoneista, mutta hotellin sivujen huone-esittelykohtaan ne eivät vielä ole löytäneet.

Me avustajani Jennin kanssa yövyimme esteettömässä saunallisessa Superior-huoneessa. Huone on tilava niin itse huoneen kuin kylpyhuoneen osalta. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä (sänky voidaan pedata myös parisängyn patjalla), pöytätaso, jääkaappi, vedenkeitin, hyvin laskutilaa ja ennen kaikkea hyvin tilaa liikkua. Sängyt ovat arvioni mukaan noin 55 cm korkeita. Esteettömyyttä on mietitty monissa yksityiskohdissa, kuten matalissa naulakoissa, kädellä avautuvassa roskiksessa ja silityslaudan sijoitteluna helposti saataville. Jääkaapin avautumissuunnan mainitsin kehityskohteena. Kylpyhuoneen ovi on painava. Siihen oli täytynyt laittaa ovipumppu sen jälkeen, kun auki jäänyt ovi ja saunasta tullut höyry oli aiheuttanut muutaman aiheettoman palohälytyksen lyhyessä ajassa. Ovella on pieni luiska. Kylpyhuoneessa on sähköisesti korkeussäädettävä lavuaaritaso, jossa on upeasti laskutilaa. Lavuaarin hanaan toivottavasti vaihdetaan tai on jo vaihdettu sellainen hana, johon yltää paremmin. WC-istuimessa on istuimeen kiinnitetyt tukikaiteet. Leveä suihkutuoli on tukevasti seinään kiinnitetty ja suihkussa on hyvin sijoitettu tukikaide. Saunassa on matala laude, johon moni manuaalipyörätuolilla liikkuva on kertonut siirtyneensä helposti omasta tuolista. Saunaan mahtuisi myös pienikokoisella suihkupyörätuolilla. Hotellilla ei ollut sellaista ainakaan vielä minun vierailun aikaan ja omani ei tällä kertaa tullut mukaan. Saunan oven avautumissuunta kannattaa huomioida, jos mietit omaa pääsyäsi saunaan. Kaiken kaikkiaan hotellihuone kylpyhuoneineen on tyylikkäästi sisustettu kokonaisuus. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Pääsin kurkkaamaan myös esteettömään standard-huoneeseen. Edellisellä kerralla hotellissa vieraillessani huoneessa oli parisänky, jonka vain yhdelle reunalle pääsi pyörätuolilla. Huone tuntui silloin hyvin ahtaalta, vaikka kylpyhuone olikin iso ja toimiva. Nyt tuosta samasta tilasta on saatu tilavampi vaihtamalla parisänky kahteen erilliseen sänkyyn, jotka on sijoitettu seinustalle vastakkain. Huoneen pöydän ääreen pääsee helposti ja siellä on hyvin laskutilaa. Standard-huoneen kylpyhuoneessa on niin ikään sähköisesti korkeussäädettävä lavuaaritaso, wc-istuin istuimeen kiinnitetyillä tukikaiteilla, seinäkiinnitteinen suihkutuoli ja runsaasti tilaa. Kylpyhuoneen ovi on kevyempi kuin Superior-huoneessa ja pysyy itsestään auki.

Ravintola ja baari

Verson ravintola Verso Baari & Keittiö sijaitsee katutasossa ja tarjoaa tuoreita ja laadukkaita makuyhdistelmiä erityisen viihtyisissä tiloissa. Siellä kannattaa ehdottomasti syödä, jos yöpyy hotellissa tai ylipäätään etsii Jyväskylästä loistavaa ravintolaa. Vakuutuin jo ensimmäisellä vierailullani, mutta tunne vahvistui nyt. Tarjoilijamme oli ihana ja hyvin ammattitaitoinen. Hän osasi suositella täydellisen viinin päivän kalasaaliini kylkeen. Makuyhdistelmät olivat ensimmäisen vierailuni tavoin erinomaisia. Verso Baarin & Keittiön lista vaihtuu kausittain ja rakentuu aina kunkin kauden puhtaista raaka-aineista. Ravintolassa on helppo liikkua ja siellä on esteetön wc.

Verson aamiainen on myös molemmilla kerroilla ollut todella hyvä ja monipuolinen. Suosikikseni nousivat maun mukaan paistettu omeletti ja oman leipurin tekemät leivät ja haudutettu puuro. Lämpimät ruuat oli sijoitettu korkealle, mutta toisaalta siinä on myös henkilökuntaa auttamassa. Muuten aamiaispöydän antimiin ylettyi hyvin myös pyörätuolista ja pöydissä oli hyvin valinnanvaraa. Aamiaistila sijaitsee toisessa kerroksessa aamiaisravintola Silmussa, johon pääsi hissillä ja loivaa luiskaa pitkin. Aamiaisen voi ostaa, vaikkei hotellissa yöpyisikään. Arkisin se on tarjolla klo 10 saakka, lauantaisin klo 11.30 saakka ja sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 12.00 saakka.

Verso baari & keittiön sali. Kuvissa pöytiä, kävyn mallisia kattolamppuja, taustalla baaritiski
Sanna ajaa sähköpyörätuolilla kohti aamiaisravintola Silmua. Etualalla taulu, joka toivottaa hyvää huomenta ja kertoo aamiaisajat.

Muut tilat

Hotelli Versossa on kokous- ja juhlatiloja eri kokoisiin tilaisuuksiin. Nämä sijaitsevat kerroksessa kaksi ja myös näihin tiloihin on esteetön kulku ja tiloissa on esteetön wc.

Hotelli Verso jätti molemmilla kerroilla vahvan halun palata ja on ihana persoonallisempi valinta isoille ketjuhotelleille!

Tutustu Keski-Suomen esteettömiin mahdollisuuksiin

Esteetön Keski-Suomi – näe, koe ja herkuttele
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Versosta olen kuullut paljon hyvää, mutta itse en ole siellä majoittunut. Olin useita öitä työn vuoksi viime kesänä Jyväskylässä, mutta en silloin hoksannut pyytää Versoa hotellikseni, niin sain sitten jonkun ketjuhotellin, joka sekin oli kyllä ihan ok!

    Reply

Leave a Reply