Valikko
Espanja / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret / Teneriffa

Esteetön hotelli Vulcano Teneriffalla

Vietin loka-marraskuun 2021 vaihteessa viikon Teneriffalla, Playa de las Americaksen valossa, lämmössä ja ihanuudessa. Hotelliksi valikoitui ensimmäistä kertaa hotelli Vulcano, josta olin kuullut ennakkoon paljon hyvää. Hotelli on neljän tähden hotelli, joka on valmistunut 1987 ja uudistettu täysin viimeksi vuonna 2017. Se on profiloitunut erityisesti aikuisten hotelliksi, mikä näkyikin asiakaskunnassa selvästi, mutta virallisia ikärajoja on vain osaan hotelliin palveluista ja lapsetkin ovat tervetulleita. Olin matkalla avustajaystäväni Sophien sekä vanhempieni kanssa. Varasimme Aurinkomatkojen kautta kaksi kahden hengen huonetta uima-allasnäkymällä. Myös Matka-Agenteilta voi kysellä kyseistä hotellia. Tervetuloa tutustumaan kokemuksiini!

Hotellin sijainti ja saapuminen

Hotelli Vulcano, koko nimeltään Spring Hotel Vulcano & UP, sijaitsee hyvällä paikalla Playa de las Americaksessa. Lyhintä reittiä rantakadulle ja lähimmälle Playa de Camisón rannalle on 550 metriä. Tie rantaan on loivaa alamäkeä ja vastaavasti hotellille päin loivaa ylämäkeä. Ravintoloita ja kauppoja on heti nurkan takana joka suunnassa ja Teneriffan kuuluisalle esteettömälle Playa de las Vistas -rannalle on 1,5 kilometrin kävelymatka. Rantakatua voi kulkea sekä Los Cristianoksen suuntaan että toiseen suuntaan kohti Costa Adejea esteettömästi useita kilometrejä.

Teneriffan eteläiseltä lentokentältä on hotellille noin 15-20 minuutin ajomatka. Meillä oli lentokenttäkuljetuksiin etukäteen matkatoimiston kautta tilattu esteetön kuljetus, joka toimi hyvin. Taksit pääsevät ajamaan pääsisäänkäynnin eteen. Alueella on myös paljon esteettömiä, rampilla varustettuja takseja, joita näki usein taksitolpilla ja jollaisen voi tilata hotellin vastaanotosta. Näiden taksien hinta on sama kuin tavallisten taksien.

Vastaanotto

Hotellin sisääntuloaula on upea! Automaattisesti avautuvat ovet johdattavat vehreään viidakkoon, jossa vesiputous tarjoaa musiikkia korville ja runsas viherkasvillisuus ja palmut kauneutta silmille. Puiden keskellä on penkkejä, joissa istuskella ja viidakon perällä matkatoimistojen palvelupisteitä. Perällä oli myös huone, jossa oli latauksessa lukuisia sähkömopoja (tavallisia ja tandem-malleja), joita hotellin kautta saa ilmeisesti vuokrattua. Vastaanotossa palvellaan ympäri vuorokauden. Sisäänkirjautuessamme saimme kuohuvaa, mikä on hyvän hotellin merkki! Hotellilla on myös puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta voi lähettää viestejä vastaanottoon, selata ruokalistoja ja tutustua muihin palveluihin. Sovelluksen ladanneille annettiin 15 %:n alennus huoneen laskuun otettujen tuotteiden (ruuat, juomat yms.) loppulaskusta.

Esteetön huone

Hotellin omien sivujen mukaan esteettömiä huoneita on hotellissa 10. Aurinkomatkojen sivujen mukaan 12 ja siihen minäkin laskuissani päädyin. No, useita kuitenkin. Huone esitellään hotellin nettisivuilla ja siihen voi tutustua 3D-kuvan avulla (Explore in 3D) – tästä esimerkki ihan jokaiselle hotellille! Huoneet sijaitsevat kaikki vierekkäin maatasossa sisäpihalla, yksi kerros sisääntulosta ja vastaanotosta alaspäin. Huoneiden terassit ovat uima-altaalle päin ja oli ihan tosi kätevää viettää päivää altaalla, kun huoneeseen oli helppo piipahtaa vessaan tai tavaroita hakemaan. Esteettömät huoneet ovat kaikki kahden hengen huoneita ja niihin saa sohvasta yhden lisävuoteen. Naapureihin kurkkimiseni perusteella kaikki huoneet ovat keskenään samanlaisia. Vanhempieni tavallinen huone sijaitsi viereisellä käytävällä niin ikään allasalueella. Heidän huoneeseen mahduin sähköpyörätuolillani sisään ja se oli jopa hieman isompi kuin meidän huoneemme. Kylpyhuoneeseenkin mahduin, mutta siellä wc-istuin oli ahtaassa nurkassa ja suihkunurkkaukseen en olisi päässyt. Heillä oli suihkunurkkauksen lisäksi kylpyamme. Meidän huoneen terassille paistoi aurinko pari tuntia myöhäisiltapäivästä, vanhempieni huoneeseen ei oikeastaan koskaan.

Me asuimme esteettömässä huoneessa 034. Sisään huoneeseen kuljettiin liukuovesta terassin kautta. Viihtyisässä ja siistissä huoneessa oli pitkä pöytä, taso matkalaukulle, sohva, kaksi erillistä sänkyä (joiden alla tilaa nostolaitteen jaloille) sekä tilavat kaapit, joissa oli paljon säilytystilaa hyllyinä, laatikoina ja henkareina. Kylpyhuone oli todella tilava. WC-istuimen molemmin puolin oli seinäkiinnitteiset tukevat tukikaiteet. Suihkussa oli paljon tyhjää tilaa. Siellä oli sekä seinästä taittuva istuin että erillinen muovisuihkutuoli käsinojilla ja selkätuella. Minulla oli kuitenkin mukana oma matkasuihkupyörätuolini. Lavuaarin ääreen pääsi helposti ja pidin erityisesti lavuaarin lähellä olevasta hyllyköstä, johon sai tavarat levitettyä. Kylpyhuoneen lattia tuli helposti liukkaaksi, mutta muuten kylpyhuone toimi meille erittäin hyvin. Huoneessa oli ilmastointi, jota emme kuitenkaan juuri hyödyntäneet, sillä yöt olivat loka-marraskuun taitteessa jo viileitä. Viemäriputkisto piti erityisesti öisin hieman ärsyttävää meteliä ja aamulla kuuli sen avulla helposti, milloin naapurit heräävät suihkuun ja vessaan. Huoneen tallelokeron sai käyttöön 10 euron panttia vastaan. Matkatoimistoltamme saamiemme ennakkotietojen mukaan myös jääkaappi olisi pitänyt erikseen pyytää käyttöön, mutta se kyllä oli molemmissa huoneissamme automaattisesti käytössä. Allaspyyhkeet odottivat huoneessa ja ne sai vaihtaa altaalla puhtaisiin halutessaan päivittäin. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Allasosasto

Viihtyisällä palmujen reunustamalla allasalueella on kaksi isoa allasta. Kuvissa näyttää, että ne olisivat yhteydessä toisiinsa, sillä niiden välissä kulkee silta. Sillan alus on kuitenkin umpinainen eli uimalla ei pääse altaasta toiseen. Molempiin altaisiin on tuolimallinen allasnostin, jota allasvahti käyttää aina pyydettäessä ystävällisesti ja hyvin tottuneesti. Toinen altaista on hieman pienempi ja sen lämpötila on noin 26-27 astetta. Toisen, pikkuisen suuremman altaan lämpötila on 23-24 astetta. Molempiin altaisiin menee myös loivat portaat, joissa on yksi tukikaide. Lämpimämmässä altaassa viihtyi valitettavasti lisäkseni moni muukin, joten joskus oli kivempi pulahtaa viileämpään veteen sen rauhallisuuden vuoksi. Lämpimässä altaassa järjestettiin päivittäin myös kaikille avoin ohjattu vesijumppa. Allasosastolla on lisäksi pieni allas, jossa on poreita ja hierovia suihkuja. Myös sinne on tuolimallinen allasnostin. Lisäksi on pieni, matala lastenallas. Allasalueella on aurinkotuoleja, joita ei saisi varata. Heti ensimmäisenä päivänä kuitenkin huomasimme, että aurinkotuoleja ei ole vapaana etenkään aamupäivällä, ellei pyyhettä vie varauksen merkiksi jo ennen aamiaista, joten aika pian opimme pahoille tavoille mekin… Tämä oli kannattavaa varsinkin kun tarvitsimme tuolit rivistön reunasta, jotta pääsin sähköpyörätuolillani aurinkotuolien viereen. Allasalueella on allasbaari La Palapa, josta saa pitkin päivää juomia sekä lounasaikaan herkullisia lounasannoksia kohtuulliseen hintaan. Aurinkotuoleille ei ollut palvelua.

Hotellissa on kaikille avoimen allasalueen lisäksi kaksi kattoterassia uima-altaineen. Nämä ovat UP! -huoneluokan varanneiden yli 16-vuotiaiden asiakkaiden käytössä. Ilmeisesti sinne olisi voinut ostaa sisäänpääsyn myös muissa huoneissa asuvat ja alueille on hissillä esteetön kulku. Allasnostimia ei kuitenkaan ole näiden alueiden altaissa. Hotellissa on myös SPA-osasto ja siellä sisäuima-allas, johon on allasnostin. SPA-osasto on lisämaksullinen, emmekä sitä hyödyntäneet.

Ravintolat ja baarit

Meidän pakettiin kuului puolihoito eli aamiaiset ja illalliset. Puolihoito viikolta toi lisähintaa vain noin 30 euroa/hlö pelkkään aamiaiseen nähden, joten päädyimme siihen, vaikka lomalla onkin ihana käydä eri ravintoloissa illallisella. Aamiaiset ja illalliset tarjoiltiin La Salinas buffet-ravintolassa, joka sijaitsi samassa kerroksessa kuin huoneemme ja uima-altaat. Buffet-valikoima oli tosi monipuolinen. Ravintola oli iso ja esteetön ja oikeastaan kaikkiin pöytiin pääsi helposti myös pyörätuolilla. Minun makuun ravintola oli kuitenkin vähän hälyinen, eikä ulkoterassia ollut. Illallista nautimme ravintolassa pari kertaa.

Allasalueen ravintola La Palapasta sai pitkin päivää juomia sekä lounasaikaan herkullisia lounasannoksia kohtuulliseen hintaan. Tätä vaihtoehtoa hyödynsimme useampana päivänä. Pöydät sijaitsivat pääasiassa katoksen alla, mutta kuitenkin avoimella ulkoterassilla. Aurinkotuoleille ei ollut palvelua.

Hotellin sisääntulokerroksessa sijaitsevassa baarissa järjestettiin joka ilta viihdeohjelmaa: Livemusiikkia, tanssia, akrobatia- ja taikashowta yms. Baarin perällä oli myös tunnelmallinen ulkoterassi, josta oli näkymät alas allasosastolle.

Koronapandemian vaikutukset lomailuun

Koronatilanteesta huolimatta lomailu hotellissa tuntui ihanan normaalilta. Vieraita oli paljon, mutta muita suomalaisia emme juurikaan kohdanneet. Käsidesejä oli runsaasti kaikkialla. Hotellin sisätiloissa tuli käyttää maskia ja tätä noudatettiin 100 %:sti toisin kuin vaikka edellisellä lomallani Kreetalla. Yleiset sisätilat olivat niin väljät, että kontaktia muihin pystyi välttämään tosi hyvin. Myös ravintolassa pöydät sijaitsivat väljästi. Allasalueella ja muissa ulkotiloissa vieraat eivät käyttäneet maskeja, mutta henkilökunta käytti. Allasalueella syntyi väkisin jonkin verran lähikontakteja muihin.

Klikkaa alta yleisempään artikkeliini koronapandemian vaikutuksista lomaan Teneriffalla.

Loma Teneriffalla koronapandemian aikaan
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply