Valikko
luonto / Mökit ja vuokra-asunnot / yhteistyö

Esteetön kalastusretki Kyyvedellä

Kalastusretki saatu Rock and Lakelta

Esteettömään mökkilomaan, josta viimeksi kerroin, kuului myös opastettu kalastusretki. Rock and Lakella on tukeva alumiinirakenteinen Sirmet-lautta, johon pääsee tasaista ramppia pitkin erittäin helposti myös pyörätuolilla. Lautan pohja on tasainen, eikä se keinu juurikaan, mikä on hyvä asia tällaiselle heikkotasapainoiselle. Lautta sijaitsee Kyyvesi-järven rannalla ja sen lähtöpaikkaan oli mökiltämme noin kymmenen minuutin automatka. Rannassa on inva-wc. Lauttaa saa vuokrata omaan käyttöön, mutta sillä järjestetään myös muun muassa näitä neljän (tai meidän tapauksessa vähän yli, kun myös maisemat kiinnostivat) tunnin esteettömiä, opastettuja retkiä, joissa kalaa narrataan ammattioppaan johdolla. Lauttaan mahtui minun ja sähköpyörätuolini lisäksi hyvin manuaalipyörätuolilla liikkuva ystäväni sekä oppaan lisäksi kolme kävelevää henkilöä. Yksi heistä oli saksalainen bloggaaja Elke, joka kirjoittaa saksankielistä Meerblog-blogia.

IMG_9138 (Kopio)
Kuva: Rock and Lake

Kalastuslajimme oli vertikaalijigaus, joka on omiaan pohjassa viihtyvien kuhien kalastukseen. Se on itseasiassa myös erittäin sopiva heikkokäsivoimaisten kalastuslaji. Onkeni oli kevyt ja vertikaalijigauksessa siima vain lasketaan vivusta vapauttamalla pohjaan asti ja nostetaan sitten noin puoli metriä pohjasta ylöspäin veivaamalla vipua. Kaiken tämän pystyin tehdä itse. Tässä kalastuslajissa ei siis tarvita käsien laajoja liikeratoja. Opastetuilla kalastusretkillä on kalatakuu ja oppaamme Saku kertoikin, että kalaa tulee aina. Me olimme kuitenkin epäonnisia ja kaikki saamamme kalat olivat hieman liian pieniä päästäkseen ruokapöytään asti. Onni oli siis kalojen puolella ja ne vapautuivat takaisin järveen.

IMG_5144

 

IMG_5152

 

Meikäläistä ei kalaonni jäänyt harmittamaan, sillä ylipäänsä oli ihanaa nauttia aurinkoisesta päivästä järvellä keskellä kaunista maisemaa. Sähköpyörätuolilla veneeseen pääsy on hyvin harvinaista herkkua, joten jo senkin puolesta kokemus oli kannattava. Vaihdoimme tasaisin väliajoin paikkaa sinne, missä tutkan mukaan kalat milloinkin majailivat ja teimme pienen lenkin katsomassa vaikuttavan näköisiä kallioita. Välillä ummistin hetkeksi silmäni ja nautin auringon paahteesta ja veden liplatuksesta. Näköjään elokuun aurinko ruskettaa vielä, ainakin veden äärellä. Illalla oli helppo huomata, että päivä tuli vietettyä ulkona vesillä ja niin kevyt kuin onkeni olikin ja veneen kyyti tasaista, ranteessa ja yläkropan lihaksissa tuntui muutaman päivän. Hieman siis vielä lisää harjoitusta ennen kuin kutsun itseäni kalastajaksi, mutta ai että kuinka hienolta tuntuu huomata tehneensä jotain fyysistä!

IMG_5161

 

IMG_5156

 

IMG_5151

 

Alla olevan muutaman minuutin mittaisen videon avulla pääset mukaan aurinkoiseen tunnelmaan ja saat kattavamman kuvan lautasta. Lisätietoa löydät Rock and Laken sivuilta.

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

Leave a Reply