Valikko
Mökit ja vuokra-asunnot / Palmuaseman matkavinkki

Esteetön mökki – löydä suosikkisi!

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä
artikkelissa esiintyvien yritysten kanssa

*Päivitetty 02/2023

Hyvä esteetön mökki on vielä tällä hetkellä harvinainen helmi. Esteettömiä mökkejä on harvassa ja niiden löytäminen on joskus työlästä. Päätin helpottaa asiaa ja koota yhteen löytämäni esteettömät mökit. Vietin aikaa googlessa kokeillen erilaisia hakusanayhdistelmiä (esteetön mökki, pyörätuoli + mökki, invavarusteltu mökki yms.) ja löysin noin 15 esteetöntä mökkiä, osa tuttuja suosikkejani. Kaikkia en tavoittanut, mutta upeita mökkejä ja huviloita saan teille kuitenkin esitellä ja löysin itsekin uusia ihanuuksia!

Lisätietoja ja hintatiedot saat yritysten nettisivuilta ja suoraan mökin omistajilta, jotka osaavat vastata myös tarkempiin kysymyksiin mökin soveltuvuudesta juuri sinun tarpeisiisi. Tutustu ja varaa esteetön mökki seuraavalle lomallesi!

Mukkulan mökit & maatila, Pieksämäki, Jäppilä

Mukkulan maatilan esteetön mökki on nimeltään Myllytupa. Se on tilava (240m2) kaksikerroksinen lomamökki 14 hengelle Pieksämäen Jäppilässä. Myllytyvan koko alakerta ja piha-alue ovat esteettömiä. Alakerrassa on iso tupakeittiö, 3 makuuhuonetta (jokaisessa vuoteet 2:lle), 2 wc:tä sekä sauna- ja suihkutilat. Saunassa on nousevat/laskevat lauteet ja suihku on tilava myös pyörätuolille. Alakerran vessoissa on tukikaiteet wc-istuimen molemmin puolin. Mökin yläkerrassa on wc, 4 makuuhuonetta (jokaisessa vuoteet kahdelle) ja aula. Mökissä on katettu terassi ja pihassa esteetön grillikatos. Rantaan ja joenvarteen on rakennettu esteetön kulkureitti (100m) ja kalastus onnistuu esteettömästi laiturilta. Mökki sijaitsee omassa rauhassa, Väärälammen rannalla ilman mökkinaapureita. Lemmikit ei tälle mökille ole sallittuja.

Monipuolinen mökki sopii niin perheille kuin pienille ryhmille. Mökki on saanut paljon positiivista palautetta ja mökin toimivuutta ja ympäristöä on kehuttu. Katso mökin upeita kuvia täältä. Mökiltä voi tehdä päiväretken esimerkiksi Pieksämäellä sijaitsevaan Paltasen esteettömään suopuistoon.

Klikkaa itsesi Mukkulan Maatilan sivuille, laita viestiä mukkulanmaatila@gmail.com tai soita p. 050 3232 520. Varaustilanteen näkee nettisivuilla ja varauksen voi tehdä nettisivuilla tai olemalla yhteydessä yllä olevien yhteystietojen kautta.

Huvilaranta Oy, Multia, Keski-Suomi

Huvilarannan esteetön mökki, Villa Kantri, on ollut minun valintani jo useana kesänä. Villa Kantrissa on kolme kahden hengen makuuhuonetta. Yksi makuuhuoneista on muita tilavampi ja siellä mahtuu hyvin liikkumaan mm. pyörätuolilla. Villa Kantrissa on luiskat etu- ja takapihalla. Kylpyhuone on tilava ja siellä mahtuu toimimaan muun muassa nostolaitteen kanssa. WC-istuimessa on tukikaiteet ja tilaa on molemmin puolin. Lavuaarin ääreen pääsee hyvin myös pyörätuolilla. Saunan lauteille on matalat, helppokulkuiset raput ja kaiteet molemmin puolin. Myös suihkupyörätuolilla mahtuu hyvin saunaan. Apuvälineinä mökissä on maksutta käytössä suihkupyörätuoli, nousutanko ja nousutuki. Nousutangon voi laittaa esim. WC-istuimen viereen ja nousutuen sängyn viereen. Mökissä on iso terassi ja pihalla paljon tilaa. Uimaranta on matala ja laiturissa on kaide.

Huvilaranta on saanut mökistään paljon positiivista palautetta ja mökki on erittäin suosittu. Vieressä sijaitsee Markkulan marjatila, josta saa kesäisin ostettua tuoretta marjaa. Päiväretkikohteina toimivat monet Keski-Suomen monipuolisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. Löydät minun kokemuksiani Villa Kantrista täältä.

Klikkaa itsesi Huvilarannan sivuille, laita viestiä info@huvilaranta.fi tai soita p. 040 707 5783. Varaustilanteen näkee nettisivuilla, jossa voi tehdä myös alustavan varauksen.

IMG_1425

Laju-Korhola, Rantasalmi

Laju-Korholan esteetön mökki, Lajunhelmi, sijaitsee Alasenjärven rannalla Rantasalmella. Lajunhelmi on hyvin varusteltu ja tasokas mökki, joka on vuodepaikoiltaan 6+4 henkilölle. Sisätilojen huonekalut on sijoiteltu väljästi ja helposti liikuteltavaksi, jotta myös apuvälineiden kanssa liikkuminen on helppoa. Toiseen sisäwc:hen mahtuu pyörätuolilla ja wc-istuimessa on käsituet. Sisälle huvilaan, patiolle ja rantasaunaan pääsee pyörätuoliluiskia pitkin, ulkona kulkuväylät ovat kivituhkaa. Mökissä on sekä sisäsauna että rantasauna. Terassilta alkavalla patiolla voi valmistaa ruokaa ulkogrillin ääressä upeassa järvimaisemassa. Koirille on pihassa ulkotarha, mutta sisätilat ovat lemmikkivapaata aluetta.

Mökki on saanut esteettömyyttä tarvitsevilta hyvää palautetta. Eräs asiakas, joka toi tullessaan oman sängyn, sanoi että ”vihdoinkin oikeasti esteetön mökki”. Lomaileva palvelukotiryhmä ja hoitajat tykästyivät väljiin tiloihin, yksityisyyteen ja tietysti luonnon rauhaan. Rantasalmen keskustaan on mökiltä matkaa noin 14 kilometriä ja Savonlinnan monipuolisten palveluiden luo 35 km.

Klikkaa itsesi Laju-Korholan sivuille, laita viestiä kiiveri.korhonen@gmail.com tai soita p. 0400 745928. Varaustilanteen näet Huvila.netin sivuilta.

Okkolan Lomamökit, Puumala

Puumalan Niinisaaressa, upeiden maisemien keskellä, sijaitsee Okkolan Lomamökkien esteetön mökki nimeltään Niemelä. Niemessä sijaitsevan 99 -neliöisen Niemelän alakerta on esteetön. Mökissä majoittuu mukavasti kuusi henkeä. Mökissä on kolme erillistä kahden hengen makuuhuonetta, joista yksi on alakerrassa. Mökkiin on esteetön kulku ramppia pitkin niin sisäänkäynnillä kuin terassipuolellakin. Mökissä ei ole kynnyksiä. WC/kylpyhuone on tilava ja siellä on tukikahvat. Mökissä on suihku, tiskikone, sisä-wc sekä sisäsauna ja rantasauna. Niemelän piha-alue on melko tasainen. Pihalta löytyy myös oma tulipaikka istuskeluryhmineen. Myös lemmikit ovat tervetulleita ilman lisämaksua.

Niemelä-mökki on saanut asiakkailtaan hyvin positiivista palautetta. Liikuntarajoitteiset henkilöt ovat kiitelleet mahdollisuutta viettää tasavertaista mökkilomaa yhdessä muiden kanssa. Okkolan Lomamökkien alueella sijaitsee myös kehuttu Ravintola Niinipuu, jossa vierailin viime kesänä Saimaan matkallani. Sijainti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua Saimaan kauneuteen.

Klikkaa itsesi Okkolan Lomamökkien sivuille, laita viestiä paula@okkola.fi tai soita
p. 0500 259 378. Varauksen voi tehdä nettisivuilla Niemelä-mökin sivulla.

Rock and Lake, Kangasniemi

Rock and Laken esteetön mökki Villa Soukkio on tarjonnut minulle upeita lomahetkiä niin kesällä kuin talvella. Rock and Laken keskenään lähes identtiset Villa Soukkio ja Villa Lempi tarjoavat upeat puitteet vaativammallekin lomailijalle. Sekä alakerraltaan esteetömät huvilat että isot ulkokeittiöt istuvat kauniisti mäntyjen lomaan, aivan rannan tuntumaan. Päämökin alakerta täyttää esteettömyysvaatimukset. Yksi neljästä makuuhuoneesta sijoittuu alakertaan ja sopii myös pyörätuolilla tai muilla apuvälineillä liikkuvalle. Esteettömässä wc-tilassa on myös suihku. Terassin kautta kuljetaan puulämmitteiseen saunaan ja myös saunatilat ovat esteettömät. Tilauksesta mökkiin toimitetaan myös sähkösäätöinen kotihoitosänky. Mökit soveltuvat kaikkineen jopa 11 henkilölle. Rantaan ja laiturille on esteetön kulkuväylä.

Asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta ja Rock and Lake on jatkuvasti kehittänyt toimintaa saadun palautteen perusteella. He kuulevat mielellään aina kehitysehdotukset toiminnan kehittämiseksi. Rock and Laken kautta järjestyvät myös esteettömät aktiviteetit, kuten esteettömät kalastusretket ja Husky Safarit. Löydät minun kokemukset, kuvat ja videot Villa Soukkio mökistä täältä.

Klikkaa itsesi Rock and Laken sivuille, laita viestiä sales@rockandlake.fi tai soita p. 050 5660 905. Varaustilanteen näkee nettisivuilla ja varauksen voi tehdä siellä.

Esteetön mökki

Kalaranta, Pertunmaa

Kalaranta on tuorein mökki-ihastukseni, jossa vietin ihanan lyhyen talviloman helmikuussa 2023. Pertunmaalla, noin 200 kilometrin päässä pääkaupunkiseudulta, sijaitseva mökki tarjoaa majoitusmahdollisuuden kahdeksalle. Esteettömässä yksitasoisessa mökissä on kaksi makuuhuonetta, joissa on sähkösäätöiset parisängyt. Mökissä on lisäksi olohuone vuodesohvamahdollisuudella, hyvin varusteltu keittiö ja esteetön kylpyhuone. Terassin kautta mennään saunatilaan, jonka oleskelutilassa on vuodesohva ja pieni keittokomero. Sauna ja kylpyhuone ovat esteettömät ja saunassa on myös laudehissi.

Mökin pihapiiri on tasainen ja tukevalle laiturille pääsee myös pyörätuolilla. Rannassa on esteetön kota, rantalentopallokenttä ja palju, jonka saa käyttöön lisämaksusta. Mökki on saanut paljon hyvää palautetta. Se sopii hyvin ympärivuotiseen lomailuun. Löydät minun kokemukset, kuvat ja videon täältä.

Klikkaa itsesi Juniper-huviloiden sivuille tai Lomarenkaan sivuille, laita viestiä pajajari@luukku.com tai soita p. 040 529 7606. Varaustilanteen näkee nettisivuilla ja varauksen voi tehdä siellä.

Vuokraatko sinä esteetöntä mökkiä? Täydennän artikkelia mielelläni, laita viestiä sanna@palmuasema.fi, jos haluat mukaan!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Anna Koskinen
    16.3.2021 at 15:37

    Ihanalta näyttää. Niin kaunista ja yksilöllistä 🙂

    Reply

Leave a Reply