Valikko
Aurinkorannikko / Espanja / Fuengirola / Mökit ja vuokra-asunnot / yhteistyö

Otalomaa.comin esteetön Claros Penthouse -vuokra-asunto

Yhteistyössä: Otalomaa.com

Muistatko, kun vietin kesäkuussa erinomaisen viikon Otalomaa.comin esteettömässä Feria My Soul -vuokra-asunnossa (korjaus 2021: ei enää vuokrattavana)? Nyt pari kuukautta kokemusta mielessäni pyöritelleenä odotan jo innolla, että pääsen tekemään ensi vuoden matkasuunnitelmia, sillä aion sisällyttää sinne jälleen viikon tuossa asunnossa, niin paljon siitä pidin. Tai vaihtoehtoisesti Claros Penthouse -asunnossa, jossa pääsin kesäkuussa piipahtamaan. Asuntoa siivottiin vierailuni aikana, sillä edelliset asukkaat olivat lähteneet aamulla ja seuraavat tulivat illalla. Kuvissa näkyy siksi muun muassa tuulettumassa/kuivumassa olevia kankaita ja joitakin keskeneräisyyden jälkiä, enkä siis saanut asunnosta käytännön asumiskokemusta. Monet liikuntarajoitteiset ovat siihen kuitenkin ihastuneet ja asunto on ollut hyvin kysytty, mitä en ihmettele yhtään. Tällainen se on!

IMG_6880

Claros Penthouse sijaitsee hyvällä paikalla Los Bolichesin kaupunginosassa Fuengirolassa, lähellä ravintoloita, kauppoja ja rantaa. Vieressä on Feria-alue, jossa järjestetään muun muassa isoja markkinoita. Asunnon vieressä on myös iso leikkipuisto, jota vierailuni aikana parhaillaan kunnostettiin, joten asunnon sijainti on loistava myös lapsiperheen kannalta.

Nimensä mukaisesti Claros Penthouse on kattohuoneisto, joka sijaitsee rauhallisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Pihaan mennään lukitusta portista ja pihalla on uima-allas, joka on auki noin kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Suomalaiseen mieleen tuntui hassulta, ettei kesäkuun alun helteissä ollut vielä uintisäät. Altaaseen on vain portaat. Talon ovella on kaiteella varustettu loiva ramppi ja porraskäytävä on hyvin tilava. Hissin ovi on noin 80 cm leveä ja hissin koko noin 120 cm x 120 cm. Hississä täytyy mahtua kääntymään, sillä siinä on kaksi ovea siten, että yhdestä mennään sisään ja korin viereisen seinän ovesta ulos. Minun sähköpyörätuolillani tämä onnistui hyvin.

IMG_6906

IMG_6907

IMG_6903

Claros Penthousssa on valtava ja mieletön kattoterassi. Ovella on ramppi ja terassilta aukeavat upeat maisemat. Kattoterassi on niin iso, että sinne mahtuu pyörätuolin lisäksi hyvin vielä useampi aurinkotuoli ja esimerkiksi pienille lapsille ilmatäytteinen uima-allas. Terassilla on myös grilli, mikä antaa ihania lisämahdollisuuksia loman ruuan laittoon. Osa terassista on katettu ja avattavat lasiseinät mahdollistavat terassin käytön myös viileämmällä säällä. Vierailuni aikaan lasitettuun osaan terassista oli pieni kynnys ja sitä varten ainakin sähköpyörätuolille hankala pieni ramppi. Nyt tilanne on korjattu ja kynnykseen tehty parempi ratkaisu, josta kuva alla.

IMG_6882

IMG_6894

IMG_6893

IMG_6895

IMG_6892

PHOTO-2018-08-11-11-55-11 (002)

Uusi ramppi lasitetulle terassin osalle

Asunnossa on kolme makuuhuonetta. Yksi niistä on suunniteltu pyörätuolin käyttäjiä ajatellen ja huoneen ovi on muita ovia leveämpi. Tuossa makuuhuoneessa on parivuode, jonka reunaan saa kiinnitettyä nousutuen. Kaapeissa on kätevät vetolaatikot sekä henkarit matalalalla. Toisessa makuuhuoneessa on erilliset sängyt ja kapea ovi. Tuosta ovesta mahtuu varmasti osa pyörätuoleista, mutta huoneeseen käännytään suht kapeasta käytävästä, jolloin kääntösäde jää helposti ainakin sähköpyörätuoleille liian pieneksi. Näiden makuuhuoneiden vieressä sijaitsee kylpyhuone, joka on suunniteltu mahdollisimman esteettömäksi. Pöntön vasemalla puolella on tukikaide ja oikealla tyhjää tilaa siirtymiselle. Wc-istuimeen saa korottajan. Lavuaarin alla on tyhjää tilaa. Suihku on tilava ja siellä on tukikaiteita. Seinästä taittuu tuoli ja asuntoon saa myös vuokrattua suihkupyörätuolin Otalomaan kautta. Myös muita apuvälineitä kannattaa kysellä varauksen yhteydessä. Kolmas makuuhuone sijaitsee erillään muista ja sinne mennään ulkoterassin kautta. Tuo huone soveltuu siis erinomaisesti omaa rauhaa kaipaavalle. Huoneen yhteydessä on kylpyhuone ja sauna, johon olisin mahtunut suihkutuolilla. Saunassa on myös matalat lauteet ja tukikaiteita ajatellen henkilöitä, jotka pystyvät siirtymään pyörätuolista samalla tasolla olevalle lauteelle tai henkilöitä, jotka pystyvät kävelemään, mutta eivät nousemaan portaita.

IMG_6874

IMG_6871

IMG_6875

IMG_6868

IMG_6869

IMG_6881

IMG_6886

Keittiön suunnittelussa on huomioitu myös pyörätuolin käyttäjät. Lieden ja lavuaarin alla on tyhjää tilaa ja matalalla on paljon säilytystilaa. Myös uuni sijaitsee matalalla. Olohuone, ihan niin kuin koko asunto on erittäin viihtyisä ja siisti, afrikkalaisin vivahtein sisustettu. Televisioon saa myös suomalaisia TV-kanavia. Yhteistä Otalomaa-asunnoille on se, että niistä pidetään todella hyvää huolta ja omistajat itsekin lomailevat niissä. Kannattaa varata ajoissa!

IMG_6897

IMG_6902

IMG_6899

Katso myös Otalomaa.comin tekemä video asunnon esteettömyysratkaisuista!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

Leave a Reply