Valikko
Saksa / yhteistyö

Esteetön risteily entisellä hiekkakuopalla

Tekojärvi aiheuttaa suomalaiselle ristiriitaisia tunteita. Meillä on tuhansia järviä ja jos Suomesta pitäisi näyttää täysin maasta tietämättömälle vain yksi kuva, näyttäisin järven kesäiltana. On siis hieman hassua mennä Saksaan, jossa harvoja järviä esitellään suurella ylpeydellä. Siis ihan vain perusjärviä. Paitsi, että erikoista on se, että ne järvet ovat olleet siinä vain reilut kymmenen vuotta ja vesi niihin on tuotu muualta. Tuntuu uskomattomalta, sillä isoin järvistä on yli 30 metriä syvä ja useita kilometrejä joka suuntaan. Toisaalta tekojärvi on suomalaiselle hyvin ymmärrettävä ajatus. Kesät Baijerin alueella voivat olla hyvinkin kuumia, mutta luonnollisia vesistöalueita ei lähialueilla ole. Kuinka hyvää nuo järvet tekevätkään siis niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin, sillä kesä ja järvethän kuuluvat kiinteästi yhteen.

P9234320-001

Frankenin järvialue sijaitsee Baijerin sydämessä, Münchenin ja Nürnbergin välissä. Alueella on kolme järveä. Altmühlsee, johon palaamme myöhemmin, Rothsee sekä Brombachsee, johon keskitymme tänään. Viimeisin on itseasiassa jaettu pieneen ja isoon Brombachseehen. Järvien ympäristöön on kehittynyt vilkas vapaa-ajan keskittymä. Siellä on paljon vapaa-ajan mahdollisuuksia, rantoja, vesiurheilua, pyörä- ja patikointireittejä, hyviä ravintoloita, paljon majoitusvaihtoehtoja jne. Vain kivenheiton päässä on Gunzenhausenin söpö kaupunki, johon tutustuimme viimeksi. Alue on myös hyvin suosittu pyörätuolin käyttäjien keskuudessa, sillä alue on hyvin esteetöntä ja monet harrastusmahdollisuuksista sopivat myös eri tavoin liikuntarajoitteisille. Englanniksi alueen esteettömistä vaihtoehdoista löytyy tietoa täältä ja saksaksi vähän laajemminkin täältä.

Saksan kielinen sivu kannattaa avata vain senkin takia, että esiin ilmestyy kuva isolla Brombachseellä seilaavasta laivasta, jolla teimme tunnin mittaisen risteilyn. Minun maailmassani tämä on yksi seikka, miksi saksalaiset saavat aivan rauhassa ylpeillä järvillään. Kesäpäivän vietto veden äärellä maisemia ihaillen tasaisesti liikkuvassa laivassa, jonka kannella tarjoillaan virvokkeita, on jotain mahtavaa. Ja kuitenkin jotain sellaista, mitä Suomessa harvoin pääsen kokemaan. Juuri tällaisia laivoja kaipaisin nimittäin esimerkiksi Helsingin edustalle, jossa kaikki pienet risteilijät ovat tällä hetkellä esteellisiä. MS Brombachseellä on kolme kantta, joista kaksi sijaitsee sisällä ja ylimmäinen on niin sanottu aurinkokansi. Nautimme ensin mehevät kakkupalat laivan alaosassa ja nousimme sitten aurinkokannelle ihailemaan maisemia. Vaikka laiva ei olekaan suuren suuri, on sen takaosaan tehty lasiseinäinen hissi, jolla pääsee ylös aurinkokannelle. Laivassa on myös inva-wc ja laivan kyytiin nouseminen tapahtuu helposti loivaa ramppia pitkin.

image

 

kollaasi laiva

 

IMG_1671

 

IMG_1674

 

Aluksella järjestetään erilaisia ja eri mittaisia risteilyjä tällaisista tunnin pyrähdyksistä illallisristeilyihin ja myöhäisillalla käynnistyviin bileristeilyihin. Myös Oktoberfest näkyy laivan tarjonnassa. Veden päällä huolettomasti seilaaminen sopii siis monille ja matkustajaryhmät ovatkin hyvin erilaisia, minkä saattoi huomata esimerkiksi meitä edeltäneen porukan purkautuessa laivasta ulos. Matka-avustajanani olleen Laura Let’s Go -blogia kirjoittavan Lauran ottama alla oleva kuva kuvaa tätä ja toisaalta ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa mielestäni varsin mainiosti…

P9230209-001

 

Kerron muista testaamistamme jutuista seuraavaksi, mutta täytyy sanoa, että tää vesi + aurinko + oleilu on kyllä ehdottomasti eniten meikäläisen juttu. Edessä olevat loppuvuoden aktiviteettini olen siis onnistunut valitsemaan täysin oikein!

image

 

IMG_1672

 

image

Tämä reissu toteutui yhteistyössä Saksan matkailutoimiston kanssa. Kiitos siitä!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Laura R
  2.10.2014 at 17:37

  Tää oli kiva retki 🙂 Ja voi että, nuo nunnat nostaa kyllä vieläkin sellasen kestovirneen kasvoille kun näkee tuon kuvan! ^_^

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  2.10.2014 at 18:35

  Nunnat on kyllä niin mahtavia! Ja niin oli tämä päiväkin! 🙂

  Reply
 • Helena Arvio
  2.10.2014 at 18:44

  Mehän voitas yhes lähtee suunnitteleen Valitse aktiviteettisi oikein-kurssia!
  Ja mä haluun samanlaisenmatkarampin kun sulla on! Kumpa saisin sen apuvälineenä!

  Reply

Leave a Reply