Valikko
Hotellit ulkomailla / Tanska

Esteetön Scandic Copenhagen

Scandic tarjosi majoituksemme

Scandic Copenhagen -hotelli oli marraskuussa 2022 toteutuneen esteettömän maata pitkin matkani ensimmäinen levähdyspaikka ja erinomainen sellainen. Vietimme Kööpenhaminassa vain yhden yön ja kaupungin tutkiminen jäi seuraavaan kertaan, mutta hotelli ansaitsee esittelynsä. 70-luvulla rakennettu hotelli on 18 kerroksellaan Tanskan korkein Scandic-hotelli ja hyvin suosittu kokoushotelli. Sisustukseltaan modernia hotellia on selkeästi uudistettu viime vuosina, sillä yleisilme oli hyvin freesi.

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Copenhagen sijaitsee erinomaisella paikalla pikkuisen vesialueen rannalla, aivan Kööpenhaminan keskustassa. Me saavuimme kaupunkiin junalla ja päärautatieasemalta oli 650 metrin kävelymatka hotellille. Reitti oli esteetön, joskin paikoin epätasainen erityisesti mukanamme kulkeneiden matkalaukkujen kannalta. Hotellia lähimmät metroasemat ovat päärautatieaseman vieressä sijaitseva Kopenhavn H sekä Rådhuspladsen. Näihin pääsee lentokentältä yhdellä vaihdolla. Metro on Kööpenhaminassa erittäin esteetön tapa liikkua paikasta toiseen. Kööpenhaminan kuuluisa tivoli sijaitsee ihan kulman takana, vain muutaman sadan metrin päässä hotellilta. Autolla tuleville hotellilla on sekä ulkopysäköintialue että hotellin alla sijaitseva parkkihalli.

Vastaanottoaula oli avara ja tyylikäs. Saavuimme sunnuntai-iltana ja hotellissa oli hyvin rauhallista. Aulabaari vaikutti viihtyisältä. Vastaanottotiskejä ei oltu madallettu. Kerroksiin siirryttiin erittäin tilavilla hisseillä.

Esteettömät huoneet

Esteettömiä huoneita hotellissa on sen omien sivujen mukaan 9-10 (yhdessä kohdassa sanotaan 9, toisessa 10). Kaikki esteettömät huoneet olivat kahdelle, joten kolmen hengen seurueemme tarvitsi kaksi huonetta. Saimme onneksi hyödynnettyä Scandicilta tätä matkaa varten saamiamme lahjakortteja. Varasin huoneet netistä ja laitoin perään sähköpostia, jossa pyysin toisen huoneen vaihtamista esteettömäksi huoneeksi. Minä ja avustajani Laura vietimme yön esteettömässä standard-huoneessa 622. Huoneestamme olisi ollut väliovi viereiseen huoneeseen, mikä olisi ollut ideaali meille, mutta emme saaneet välioven takana ollutta huonetta. Aikamme hotellissa keskittyi oikeastaan vain nukkumiseen, joten emme pyytäneet vaihtoa, vaikka uskon, että se olisi ollut mahdollista.

Esteettömässä huoneessa oli kaksi erillistä sänkyä, jotka olivat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Sängyissä oli myös pyörät, joten niitä oli helppo liikuttaa. Seinässä oli pieni pöytätaso, joka ei kapeutensa vuoksi toimisi esimerkiksi työpöytänä, mutta tarjosi laskutilaa. Isompaa pöytää huoneeseen ei oikein mahtuisi. Kylpyhuone oli just sopivan kokoinen. WC-istuimen ympärillä oli tukevat tukikaiteet molemmin puolin ja suihkussa suihkutuoli. Se tosin oli kiinnitetty seinän tukikaiteeseen, joiden kestävyys suihkutuolin kannalta aina pikkuisen arveluttaa. Lavuaarin alla oli hyvin tilaa ja sen ääreen oli helppo mennä sähköpyörätuolilla. Tavallinen huone oli muuten saman kokoinen, mutta kylpyhuoneeseen ei päässyt pyörätuolilla. Alla olevalla videolla esittelen esteettömän huoneemme 622.

Ravintola

Scandic Copenhagenin ravintola tarjoaa klassisia herkkuja: kanaa, päivän kalaa, pihviä, burgereita yms. Sunnuntai-iltana hotellille saapuessamme ravintola oli suljettuna. Meillä oli ollut täyttävät junaeväät, joten haimme lähikaupasta evästä hotellille ja söimme illallisen retkitunnelmissa hotellihuoneessa. Seuraavan aamun aamiaisen nautimme kuitenkin rauhassa hotellin ravintolassa ennen kuin matkamme jatkui yhdentoista maissa rautatieasemalle ja kohti Hampuria. Aamiainen oli ihanan runsas ja takuu Scandic-laatua. Ravintola oli tilana viihtyisä ja päivä alkoi erinomaisesti. Myös aulabaari vaikutti oikein tunnelmalliselta.

Muut tilat ja apuvälineet

Johtuen lyhyestä ajastamme, en ehtinyt kunnolla tutustua hotellin palveluiden esteettömyyteen. Hotellissa on kuntohuone ja sauna, mutta koska hotelli on jo iäkkäämpi, epäilen, että ainakaan saunassa ei ole huomioitu esteettömyyttä. Kaikki näkemäni yleiset tilat olivat kuitenkin hyvin avaria ja niissä oli helppo liikkua. Hotellilla on lainattavissa siirreltävä nostolaite, jonka tarpeesta on hyvä ilmoittaa etukäteen.

Lisätietoa hotellin esteettömyydestä Scandic Copenhagenin omalla sivulla.

Ikkunanäkymä esteettömästä huoneesta

Tällä kertaa Kööpenhaminan visiitti jäi hyvin lyhyeksi, mutta kaupunkiin pääsi hyvin helposti junalla ja aion ehdottomasti kokea kaupungin uudelleen paremmalla ajalla. Edellinen vierailuni kaupunkiin toteutui vuonna 2013 ja kokemuksia tuosta matkasta voit lukea Esteetön Kööpenhamina -artikkelistani.

Lisää aiheeseen liittyen

Esteetön junamatkailu Euroopassa
Matkapäiväkirja: Helsingistä Kööpenhaminaan
Esteetön Kööpenhamina (2013)
Hotellit ulkomailla
Hotellit Suomessa
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Ollaan aina yövytty Kööpenhaminassa Airbnb-majoituksessa, vaikka sitä yleensä olla käytettykkään. Scandic Copenhagen kuulostaa varsin hyvältä vaihtoehdolta, ehkäpä mekin valitaan sitten seuraavaksi se.

    Reply

Leave a Reply