Valikko
luonto / pääkaupunkiseutu

Esteetön syyspäivä Sipoonkorven kansallispuistossa

Tämä oli niitä sellaisia viikkoja, joiden jälkeen ansaitsee vapaapäivän. Kun tekee montaa eri työtä, on työlle usein annettava myös viikonloput. Tämän hetken maailmantilanteessa olen aivan älyttömän kiitollinen, että ylimääräisiä vapaapäiviä ei juuri ole, vaan töitä on tiedossa koko syksyksi runsain mitoin. Tänä viikonloppuna päätin kuitenkin hetken myös hengähtää. Hengähtäisin juuri nyt aivan älyttömän mielelläni lämpimässä palmun alla, mutta koska se ei ole mahdollista, Suomen luonto on toiseksi paras vaihtoehto. Päivän retkikohteeksi valikoitui Sipoonkorven kansallispuisto ja esteetön reitti Tasakallion parkkipaikalta (Vantaa) Storträsk-lammen rannalle.

Storträskin esteetön reitti on pituudeltaan vain reilun kilometrin suuntaansa. Olin kuullut siitä paljon hyviä kokemuksia, mutta reitin lyhyys ei ole aiemmin saanut minua liikkeelle. Onneksi kuitenkin tänään menimme, sillä paikka on kyllä ihana. Reitti alkaa heti parkkipaikalta ja koko kilometri lammen rannalle kuljetaan keskellä metsää, tasaista ja leveää kivituhkatietä pitkin. Reitti on luokiteltu vaativaksi esteettömäksi reitiksi, sillä reitin varrella on muutama loiva mäki. Sähköpyörätuolilla niitä tuskin edes huomasi, mutta manuaalipyörätuolin käyttäjä saattaa tarvita työntöapua. Pisimmän mäen kohdalla on tien reunassa tukikaide.

IMG_1895

IMG_1899

IMG_1901

IMG_1945

IMG_1950

Reitin päässä avautuu kaunis Storträskin lampi ja lammen rannalla oleva tulipaikka. Se on ihanan esteetön ja nuotion ääreen pääsee helposti. Tulipaikan edessä on muutama iso puupöytä. Kiinteät penkit eivät olleet aivan pöydän mittaisia, joten mahduin päädyn tyhjään tilaan helposti pyörätuolilla. Lauantai-iltapäivänä paikalla oli todella paljon porukkaa, pääasiassa lapsiperheitä. Rauhallisesta kokemuksesta ei voitu tänään nuotiopaikan osalta puhua, mutta mukana termarissa olleet kuumat mehut maistuivat kauniissa maisemissa erinomaisesti. Väen paljoudesta huomasi jälleen, että esteettömät reitit kiinnostavat ja toimivat isolle joukolle! Nuotiopaikan vieressä on esteetön wc sekä puuliiteri, joihin molempiin pääsee helposti. Me saimme retkellä hyvin kaksi tuntia kulumaan ja kauniin reitin kulkee mielellään ees taas. Jos mukana olisi ollut enemmänkin evästä, aikaakin olisi kulunut enemmän.

IMG_1916

IMG_1924

IMG_1928

IMG_1933

IMG_1935

IMG_1938

IMG_1939

IMG_1942

Kannattaa lukea myös tosi kiva kirjoitus ”Perheen esteetön metsäretki Sipoonkorvessa” Retkipaikan sivulla. Retkipaikka on muutenkin koonnut juttuja esteettömistä reiteistä, löydät ne täältä. Tulisipa aurinkoinen syksy ja vielä monta ihanaa syysretkeä!

IMG_1958

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply