Valikko
Karibia / risteily / yhteistyö

Esteetön unelmaristeily Karibialla osa 3: Hetket Central Parkissa

En ole koskaan käynyt New Yorkissa, enkä siis myöskään Central Parkissa. Nyt hissi kuitenkin pysähtyy Central Parkin kerrokseen, kannelle 8. Liukuovet aukeavat itsestään, pääsen tänne siis yksinkin. Se on ihanaa, sillä haluan joskus hetkiä vain itselleni. Royal Caribbean Allure of the Seas -aluksella on oma Central Park, mitä on vaikea käsittää.

IMG_2233

Tulen tänne usein iltapäivisin iltapäiväteelle tai -drinkille. Tämä ei ehkä ole sellainen paikka, jossa vietettäisiin aikaa pitkään. Pariskunnat tulevat tänne iltakävelylle tai pussailemaan puiden suojiin, mutta me sinkut emme yleensä kohtaa täällä. Tänne on kuitenkin ihana vetäytyä hetkeksi omiin ajatuksiin ja kirjoittelemaan muistiinpanoja menneestä päivästä pieneen vaaleanpunaiseen vihkooni.

image

Park Cafésta saa kuuteen asti maksutta herkkuja ja kuumia juomia. Ilmeisesti myös salaatteja, mutta minulle tämä on iltapäiväherkkupaikka. Niitä voi istua nauttimaan kahvilan ulkoterassille kävelykadun varrelle. Drinkkejä varten Central Parkissa on ihana pieni baari. Istun puun alle ja Filippiineiltä kotoisin oleva baarimikko tuo drinkin pöytääni. Pöytä on vähän märkä ja tarjoilija kertoo, että ennen tuloani satoi. Sitä on vaikea uskoa, sillä taivas ylläni on kirkkaan sininen. Sellaisia ne sateet kuulemma täällä ovat; voivat kestää vain minuutin. Juttelemme hetken Suomesta, josta hän tietää yllättävän paljon. Täällä on hienoa olla suomalainen, sillä työntekijät tietävät, että laiva on rakennettu Suomessa. Täällä on myös helppoa olla pyörätuolilla liikkuva ja heikkokätinen, sillä juoma tuodaan automaattisesti pöytään ja pilli laitetaan juomaan. ”Sano, jos tarvitset apua jossain”, hän huikkaa ja jättää minut mietteisiini. Apua täällä onkin normaalia helpompi pyytää, sillä se on kaikille niin luonnollista.

IMG_2234

Täällä tulee tunne, joka oli usein lapsena. Sellainen, että tekee mieli vain kulmat hieman kurtussa ihmetellä, miten tämä on mahdollista. Istun puistossa. On oikeita puita ja olen aika varma, että näin äsken linnun. On katukahvila, on taidegalleria, on useampi ravintola. Välillä tuulee, äsken siis satoi ja nyt paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, olen siis todistetusti ulkona. Ja kuitenkin kun katson ylös, näen hyttien parvekkeita ja tuolla päädyssä laivan eri kerroksia. Illalla täällä on ihana tunnelmavalaistus. Viimeisenä ennen nukkumaanmenoa on siis tehtävä täällä vielä kierros. Unenomaisuus sopii siihen hetkeen hyvin.

IMG_2236

 

IMG_2238

Risteily toteutui yhteistyössä Royal Caribbean Internationalin kanssa. Vietin viikon matkustajana kuten kuka tahansa ja kaikki kokemukseni ovat täysin omiani.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

6 Comments

 • Sanna Wallenius
  16.12.2014 at 19:56

  Vau! Mahtoi olla ihmeellinen kokemus. 🙂

  Reply
 • Annika | travelloverblogi
  16.12.2014 at 20:00

  Olen ollut Karibian-risteilyillä kuudesti. Yksi niistä oli nimenomaan Allurella. Silloin kirjoitinkin muistaakseni otsikolla Pienoiskaupunki merellä. Tuohon kippoon on saatu mahtumaan kaikki luistinradasta karuselliin, puistoon ja vaikka mihin! Nauti!

  Reply
 • Kthetraveller
  17.12.2014 at 11:03

  Oi ihanuus. Noita Karibian laivoja on koluttu yhteensä kuusi ja seitsemäs (RCCL) tulossa ensi keväänä. Valitettavasti Allure ja Oasis on jäänyt vielä kokeilematta, osaksi siitä syystä että hieman tuo massiivinen koko pelottaa. Me kun satumme olemaan laivaihmisiä ja nautimme yhteydestä mereen. Unohtiko tuolla laivalla olevansa laivalla? Anyway, nuo kuvasi saivat kyllä pohtimaan että ehkä sittenkin voisi kokeilla ko. alusta…

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  17.12.2014 at 18:19

  Tällaiselle maailmaa aina vähän ihmetellen katsellen oli todella 😀

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  17.12.2014 at 18:26

  Luinkin juttusi ja hyvin olit tosiaan pienoiskaupunkia kuvannut 🙂 Meillä oli samat pysähdyspaikat, kirjoitan niistä jokaisesta erikseen lähiaikoina. Ja ah, kyllä nautin!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  17.12.2014 at 18:36

  Ymmärrän! Joissakin laivan osissa unohtaa, mutta omilla valinnoillaan voi vaikuttaa paljonkin. Ulkokansitilaa on paljon ja siellä on paljon paikkoja, joissa saa hyvän "yhteyden" mereen, aamiaisella oli ihana olla ikkunapöydässä merta katsellen jne. Ehdottomasti kokeilun arvoinen! 🙂

  Reply

Leave a Reply