Valikko
Aurinkorannikko / Espanja / Fuengirola / Mökit ja vuokra-asunnot / yhteistyö

Otalomaa.com Feria My Soul – esteetön vuokra-asunto Fuengirolassa

Yhteistyössä Otalomaa.com

Ihastuin Fuengirolaan ensimmäisellä reissullani neljä vuotta sitten. Niin on tapahtunut monelle muullekin suomalaiselle. Osalle Fuengirolasta on tullut vakiolomakohde, toiset ovat jääneet sinne asumaan. Minäkin voisin. Tällä kertaa kokeilin asumista viikon. Löysin alkuvuodesta suomalaisen Otalomaa.com -sivuston ja neljä tyylikästä vuokra-asuntoa, joista kaksi on tehty mahdollisimman esteettömiksi myös liikuntarajoitteisille. Lupauksena oli laatu, kauneus, hyvä sijainti ja henkilökohtainen palvelu. Ihastuin näkemiini valokuviin ja siihen ajatukseen, että on lähdetty tekemään tyylikkäitä asuntoja ja siinä samalla haluttu huomioida myös esteettömyys. Ratkaisut eivät välttämättä sovi kaikille, mutta hyvien valokuvien ja lisätietojen ansiosta on helppo arvioida soveltuvuus itselle. Asuntojen takana ovat suomalaiset Risto Inna ja Maarit Aro. Risto on löytänyt toimivat pohjaratkaisut ja Maarit on vastannut sisustuksesta ja huolehtii myös henkilökohtaisesta palvelusta Fuengirolan päässä. Maaritilla on useita liikuntarajoitteisia ystäviä, joiden näkemyksiä on hyödynnetty asuntoja suunniteltaessa. Laitoin alkuvuodesta Ristolle ja Maaritille viestiä ja yhteinen innostus syntyi heti. Kesäkuun ensimmäinen viikko oli esteettömässä Feria My Soul -asunnossa vielä helmikuussa viestitellessämme vapaana, joten sovimme vierailuni siihen. Mukaan lähti luonnollisesti avustajani, mutta myös nelihenkinen veljen perheeni, sillä asunto majoittaa hyvin kuusi henkeä.

Feria My Soul -asunto sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä Fuengirolan palveluja, kerrostalon neljännessä kerroksessa. Talossa on kaksi hissiä. Toinen niistä on mahdoton pyörätuolin käyttäjille, sillä ensin täytyy kivuta yksi kerros portaita. Toinen hissi on helposti saavutettavissa, mutta melko pieni. Sen leveys on 70 cm ja pituus 115 cm. Etukäteen Risto ja Maarit varmistivat, että sähköpyörätuolini menee noihin mittoihin, ettei yllätyksiä paikan päällä tule. Sähköpyörätuolini mahtui hissiin hyvin, mutta muita ei mahtunut mukaan. Tämä ei ollut ongelma, sillä hissin napin sai painettua puolestani, vaikkei mukaan tullutkaan. Risto ja Maarit kertoivat etukäteen myös talon sisäänkäynnin portista, jonka avaaminen on ollut haastavaa joillekin itsenäisesti manuaalipyörätuolilla liikkuville ja lähettivät myös kuvat sisäänkäynnistä ja hissistä. Niiden avulla oli helppo todeta sisäänkäynnin toimivan minulle.

IMG_1010

IMG_1011

IMG_1012

IMG_1013

IMG_1015

IMG_1193_LI

Ennen vierailua olimme vielä Maaritin kanssa yhteydessä ja sovimme käytännön järjestelyistä. Hän olisi voinut järjestää invataksikuljetuksen lentokentältä, mutta päätimme tulla junalla. Lentokentän päässä juna-asema on heti terminaalin ulkopuolella ja Fuengirolan rautatieasema taas 800 metrin päässä asunnolta. Puolen tunnin mittainen junamatka maksaa vain 2,70 euroa/hlö ja juna on esteetön. Keskustelimme myös apuvälinetarpeistani. Otalomaa omistaa kaksi suihkupyörätuolia, joita he vuokraavat 25 euron viikkohintaan. Vuokrasin sen, tuoli oli uudenveroinen ja toimi loistavasti. Saatavana on myös wc-pöntön korottaja ja liukulauta. Mahdollisia muita apuvälineitä, esimerkiksi sähkömopon tai nostolaitteen saa vuokrattua läheisestä apuvälinevuokraamosta, jossa palvellaan myös suomeksi. Vuokraamisesta voi sopia myös etukäteen Maaritin kanssa. Me kävimme hakemassa mopon vuokraan päiväksi seurueemme yhdelle selkävaivaiselle 15 euron päivähintaan. Varausvaiheessa kannattaa tarkemmin kysellä tarvitsemistasi ratkaisuista.

Saavuimme asunnolle perjantai-iltana ja Maarit oli meitä ulko-ovella vastassa. Kävimme tarkasti läpi kaikki käytännön asiat roskien viemisestä mahdolliseen kodinkoneen hajoamiseen. Tämä tuntui tosi hyvältä ja tuli heti turvallinen olo, kun tiesi miten eri tilanteissa pitäisi toimia. Maarit oli myös tavoitettavissa koko vierailumme ajan, jos jotain olisi sattunut. Asunnossa oli valmiina juomavettä, vessapaperia, astianpesuainetta yms. alun tarpeisiin. Kauppa oli jo mennyt siltä illalta kiinni, mutta illan nälkä pelastettiin noutopizzoilla ja seuraavana aamuna saimme ihanaa tuoretta leipää ja kahvia talon alakerrassa sijaitsevasta leipomosta. Lisämaksusta voi asunnolle tilata valmiiksi aamiais/iltapalapaketin toiveiden mukaan. Kaikkiin lisämaksullisiin palveluihin voi tutustua täällä.

IMG_0821

Asunnossa on tilava avokeittiö, joka on yhtä isoa tilaa olohuoneen kanssa. Keittiö on on erinomaisesti varusteltu. Astioita on kuudelle hengelle ja ruuanlaittovälineitä löytyy hyvin. Innostuimmekin kokkailemaan useampana iltana kotona, sillä noin puolen kilometrin päässä sijaitsevasta isosta Mercadona-Supermarketista saimme tuoreita raaka-aineita ja illallisen hinta henkilöä kohden jäi alle kahden euron. Lomalla voi tällä tavoin elää myös halvalla, vaikka nautimme välillä myös ravintolailloista. Keittiössä on huomioitu pyörätuolilla liikkuvat muun muassa tyhjällä tilalla pesualtaan ja saarekkeen alla sekä uunin sijoituksella. Myös astiat ovat ihanan matalalla ja vetolaatikkoja on hyödynnetty. Olohuone on viihtyisästi sisustettu, siellä on sohva ja televisio, johon saa pienellä lisämaksulla myös kaikki Suomen kanavat. Olohuoneesta mennään myös viihtyisälle parvekkeelle. Aurinko paistaa parvekkeelle iltapäivästä alkaen, mutta parvekkeen katto peittää korkealta taivaalta tulevan paisteen melko tehokkaasti.

IMG_0820

IMG_1020

IMG_1029

IMG_0822

Makuuhuoneita asunnossa on kolme. Yhdessä on leveä liukuovi ja se on ajateltu ensisijaisesti pyörätuolin käyttäjille. Tuossa huoneessa on parivuode ja sängyssä tukikahva helpottamassa siirtymistä, jos sellaiselle on tarvetta. Kahdessa muussa makuuhuoneessa on kapeampi ovi, josta mahduin kuitenkin juuri ja juuri 66 cm leveällä sähköpyörätuolillani. Toisessa näistä on erilliset vuoteet. Valitsimme kapeammasta ovesta huolimatta sen minun ja avustajani makuuhuoneeksi, sillä pidän enemmän erillisistä vuoteista. Siirsimme toisen sängyn ikkunan viereen ja käänsimme toisen sängyn poikittain, jolloin huoneeseen tuli huomattavasti enemmän tilaa. Kolmannessa huoneessa on kerrossänky, joka on kuitenkin mitoitettu aikuisille. Kaikissa makuuhuoneissa on kaappitilaa ja kaapeissa ihanat vetokorit, jotka helpottavat huomattavasti pyörätuolin käyttäjiä. Myös sähköpistokkeita on paljon, ne ovat hyvällä korkeudella pyörätuolista käsin ja jopa kerrossängyn yläsängyn yhteydessä on pieni taso, lukulamppu ja sähköpistoke. Se kertoo siitä, kuinka hyvin yksityiskohtia on asunnossa mietitty. Sängyt ovat hyvät, patjat ovat kehon muotoon mukautuvia.

IMG_0814

IMG_0809

IMG_0813

Kylpyhuoneita on kaksi. Toinen on tilavampi ja tehty mahdollisimman toimivaksi pyörätuolin käyttäjille. Ovi on normaalia leveämpi liukuovi. Suihku on tilava ja suihkupyörätuoli mahtui sinne hyvin. WC-pöntön toisella puolella on tukikaide seinässä ja pidet-suihku on wc-pöntön vieressä. WC-pöntön korottajan saa pyytäessä. Myös imukupilla toimiva lisätukikahva on saatavilla ja kiinnitettävissä itselle parhaaseen kohtaan. Lavuaarin alla on tyhjää tilaa pyörätuolille. Pöntön ja lavuaarin välinen tila on ahdas kääntyä. Minä mahduin hyvin, sillä liikun sisätiloissa ilman jalkalautoja. Toinen kylpyhuone on sekin kohtuullisen tilava, mutta ovi on kapeampi, eikä sitä ole suunniteltu pyörätuolin käyttäjälle.

IMG_0818

IMG_0819

IMG_0817

IMG_0812

Asunto sijaitsee aivan niin sanotun Feria-alueen vieressä, jossa järjestetään isot markkinat lauantaisin ja tiistaisin. Katu on kuitenkin sivukatu, jossa ei ole valtavaa läpikulkuliikennettä. Ikkunoiden äänieristeet ovat espanjalaiseen tyyliin aika heikot ja autojen ja mopojen äänet kyllä asuntoon kantautuivat. Uniamme ne eivät kuitenkaan häirinneet. Rantakadulle on noin puolen kilometrin matka. Tie on täysin tasaista yhtä rautatiekiskojen alikulkusillan ramppia lukuunottamatta. Vieressä on myös toinen alikulku, jossa siinäkin on korkeuseroa. Kuvasin alla olevan videon, jossa kuljen asunnolta rantakadulle. Alkupätkän voisi mennä myös vähän suorempaa reittiä, mutta halusin kuvata ympärillä olevia puistoalueita. Video on nopeutettu eli todellisuudessa matkaan menee vähän enemmän aikaa. Leikkipuistoja on lapsiperheitä ajatellen ympäristössä paljon ja ne ovat esteettömiä (mattopohja, ei hiekkaa).

Asunto vastasi kaikkia lupauksia ja odotuksia. Yhteistyömme vuoksi sain asunnon viikoksi käyttöömme tuntuvalla alennuksella, mutta ensi vuonna vuokraan sen mielelläni täydellä hinnalla ja äsken jo katselin varauskalenteria… Tänä vuonna on jo kovin täyttä, mutta nyt on hyvä aika alkaa miettiä jo ensi vuotta! Kävin tutustumassa myös Otalomaa.comin Claros Penthouse -asuntoon ja kirjoitan siitä vielä erillisen postauksen, samoin muista Fuengirola-tunnelmistamme. Lisätietoa ja varauskalenteri löytyy Otalomaa.comin sivulta. Lämmin suositus!

Ps. Kuvasin paikanpäällä LIVE-lähetyksen, jossa esittelen asuntoa. Se löytyy Palmuaseman Facebook-sivulta.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: