Valikko
Keski-Suomi / Mökit ja vuokra-asunnot

Esteetön vuokramökki Villa Kantri ja elämisen helppous

esteetön vuokramökki

Yhteistyössä Huvilaranta

Minähän en juurikaan mökkeile. Muutama vuosi sitten löysin sen puolen itsestäni, kun kohtasin ensimmäistä kertaa aidosti esteettömän mökin ja ymmärsin, että mökkitunnelmaan pääsee myös ilman ulkohuussia, mutta sitten se taas vähän unohtui. Nyt olen kuitenkin taas täysin vakuuttunut siitä, ettei kesälomalla Suomessa tarvitsisi tehdä muuta kuin katsella järveä, uida siinä järvessä ja soudella siinä järvessä. Ja välillä grillata. Vietän parhaillaan viikkoa Huvilarannan kutsumana heidän Villa Kantrissa, joka on täysin esteetön vuokramökki. Kerron myöhemmin rakkaudestani järveen ja tähän ympäristöön muutenkin, mutta aloitetaan ensin tästä mökistä, koska sen esteettömyys mahdollistaa sen, että voin täällä olla.

FUEQ9369

IMG_2503

Huvilarannalla on yhteensä kolme vuokramökkiä, jotka kaikki sijaitsevat maalaismaisemissa täällä Keski-Suomessa, Multialla, Isojärven rannalla. Huvilaranta on pieni perheyritys, joka hoitaa näiden mökkien lisäksi myös viereistä marjatilaa. Tämä Villa Kantri on mökeistä esteetön ja valmistunut vuonna 2011. Jyväskylään on täältä matkaa noin 65 kilometriä ja Keuruulle 25 km. Lähin ruokakauppa löytyy noin 15 kilometrin päästä Multian keskustasta ja isommat kaupat Keuruulta. Auton tänne tuleminen vaatii. Minulla sellaista ei ole, mutta otin tämän huomioon mökkiseurani valitsemisessa ja tulin tänne ystävieni esteettömällä kyydillä ja vietin heidän kanssaan kolme ihanaa päivää. Tämän loppuviikon seuranani on veljeni ja hänen vaimonsa ja pääsen takaisin heidän esteettömällä autolla. Seura on ollut kaikinpuolin erinomaista, mutta mahdollistanut minulle myös kaksi aivan erilaista lomaa: alkuviikon lapsiperheloman ja loppuviikon rauhallisen aikuisten rentoutumisloman. Molempiin tämä mökki on taipunut moitteettomasti.

RFZG5899

IMG_2492

Mökin esteettömyyttä liikuntarajoitteisten kannalta on mietitty monesta eri näkökulmasta ja Huvilarannalla on aito kiinnostus asiaan. Heidän kotisivuillaan on tuotu ratkaisut hyvin esiin kuvien avulla ja sain jo etukäteen todella hyvää palvelua, kun viesteihini vastattiin todella nopeasti ja tuntui helpolta kysyä mitä tahansa. Mökin etuovella on loiva luiska, samoin takapihan terassilta rantaan. Makuuhuoneita täällä on kolme ja kaikkiin niistä mahdun sähköpyörätuolilla. Yhdessä makuuhuoneessa on parisänky ja muissa kaksi erillistä. Sänkypaikat ovat siis kuudelle ja lisäksi olohuoneen vuodesohvasta saa sängyn kahdelle. Pienimmille vieraille saa matkasängyn. Kylpyhuoneita on kaksi ja toinen niistä on tehty esteettömäksi. Se on todella tilava, tukikaiteilla varustetun wc-istuimen kaikilla puolilla on tilaa, suihkuja on kaksi ja kylpyhuoneen yhteydessä on myös tilava sauna. Puulämmitteistä saunaa hieman kaipaamme, mutta hyvät löylyt saa täälläkin. Saunaan mahtuu suihkupyörätuolilla ja lauteille menee myös loivat, kaiteilla varustetut portaat. Kylpyhuoneen lattia tuntui normaalia huterammin kävelevän ystäväni jalkojen alla liukkaalta. Toinen vessoista on pienempi, mutta sinnekin mahdun lavuaarin ääreen ja lyhytkasvuinen ystäväni oli iloinen, että siellä oli matalampi wc-istuin kuin esteettömässä vessassa. Mökillä on valmiina kunnon suihkupyörätuoli ja pienempi suihkujakkara. Täysin varustellussa keittiössä on helppo toimia myös pyörätuolilla ja säilytystilaa on mukavasti alatasolla. Olohuonetta ja siellä olevaa TV:tä tai DVD-soitinta emme ole juurikaan hyödyntäneet, sillä ihanat ilmat ovat houkutelleet koko ajan vain ulos, mutta yhtenä iltana ukonilman ja sähkökatkon aikaan oli ihana laittaa olohuoneen tunnelmalliset tuikut palamaan. Talviaikaan tai viileämmillä säillä tulisi olohuoneen takka varmasti käyttöön. Pidän erityisesti siitä, että vaikka mökissä on kaikki mukavuudet, sen sisustuksessa ei ole lähdetty liian modernille linjalle vaan säilytetty vanhan ajan mökkitunnelmaa. Mökin sisällä on monia ihania yksityiskohtia. Alla olevalla videolla pääset esittelykierrokselleni mökin sisätiloihin.

IMG_2460

IMG_2462

IMG_2464

IMG_2466

IMG_2467

IMG_2469

Meitä oli alkuviikon täällä mökillä siis kaksi sähköpyörätuolin käyttäjää, yksi manuaalipyörätuolin käyttäjä, kaksi lasta (1.v ja 3.v) sekä kaksi kävelevää ja mahduimme liikkumaan erinomaisesti. Mökin takapihan iso puinen terassi sekä pihan isot nurmialueet sopivat hyvin lasten kirmailuun kuitenkin niin, että myös pyörätuolilla liikkuva vanhempi pääsi lasten perään. Rannassa on laituri, johon mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan. Vähän se on kiikkerä eli tarkkana saa olla. Laiturin vieressä on pieni hiekkaranta. Sinne ei luonnollisesti sähköpyörätuolilla pääse, mutta sen kautta minut on vedetty manuaalipyörätuolillani järveen. Vesi on kuivan kesän vuoksi ennätysmatalalla, mikä oli lasten kannalta aivan unelma, sillä pienet jalat ylsivät pohjaan hyvin pitkään. Pienet ovat minunkin jalkani, jotka eivät edes suoristu, mutta pystyn ”kävellä” järven pohjassa hyvinkin pitkälle. Lapsille täällä on matkasängyn lisäksi saatavana syöttötuoli ja täältä löytyy myös potta, lasten astioita, hiekkaleluja, kirjoja ja vähän leluja. Myös lemmikit ovat tervetulleita mökille nauttimaan 20 euron lisämaksua vastaan.

IMG_2574

IMG_2600

IMG_2614

IMG_2662

IMG_2582

Luin mökin vieraskirjaa ja sen mukaan moni pyörätuolia käyttävä asiakas palaa tänne vuosi toisensa jälkeen. En ihmettele, sillä minäkin aloin tehdä suunnitelmia jo ensi kesälle. Huvilarannan mökkien vuokrahintoja löytyy täältä. Tämä maisema saa huokaisemaan syvään nimittäin ihan joka ilta.

IMG_2490

IMG_2790

IMG_2571

Lue myös aiempia mökkeilykokemuksiani.

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

Leave a Reply