Valikko
Kreeta / Kreikka / lukijamatka

Lähde mukaan esteettömälle lomalle Kreetalle

Keväällä 2020 minun piti lähteä matkanjohtajaksi Kreetalle. Odotin sitä innolla ja kovassa Kreikka-kaipuussa. No, jokainen tietää, miten matkoille sinä keväänä kävi. Koronapandemia muutti koko maailman matkasuunnitelmat ja perui myös meidän ryhmämme matkan. Kun matkustelu ulkomaille nyt taas tänä kesänä ja syksynä mahdollistui, lähdin heti Kreetalle. Ja siellä oli vähintäänkin ihan yhtä ihanaa kuin ennenkin! Suuntasin kuitenkin eri puolelle saarta kuin keväällä 2020 oli tarkoitus, sillä sen peruuntuneen matkan uuden version haluan jakaa teidän kanssanne. Kovin kauaa ei tarvitse enää odottaa, sillä uusi mahdollisuus koittaa toukokuussa 2022!

Lähde kanssani lomalle Kreetalle ja aloita ensi kesä jo toukokuussa, 23.-30.5.2022! Tiedossa on rentouttava viikko ihanissa puitteissa ja tietenkin erinomaisessa seurassa!

Kreeta, tarunhohtoinen lomailijoiden suursuosikki. Siellä Malemen pieni, tunnelmallinen merenrantakylä ihanine tavernoineen ja maisemineen. Malemessa hotelli Eria Resort, pieni ja täysin esteetön hyvän palvelun hotelli. Noin 20 kilometrin päässä Hania, Kreetan pääkaupunki, jonka ihanuutta päästään tutkimaan suomen kielisen paikallisoppaan johdolla yhdessä esteettömällä retkellä. Sinne pääsee myös paikallisbussilla tai lisämaksusta hotellin esteettömällä autolla lisäksi viikon aikana vaikka useampaankin kertaan. Ympärillä koko saari monine mahdollisuuksineen. Kaikki tämä esteettömiin matkoihin erikoistuneen Matka-Agentit matkatoimiston helppona ja valmiina pakettina. Jos et malta lukea loppuun, voit varata matkan Matka-Agenttien sivuilta.

Eria Resort

Eria resort on täysin esteetön pieni hotelli, jonka 11 kahden hengen huonetta ja 2 isompaa sviittiä ovat lähes kaikki meille varattuja. Valtaamme siis koko hotellin! Kaikissa huoneissa on yksi sähkösäätöinen sänky, joka on säädettävissä selkäosan, jalkojen ja korkeuden osalta. Hotellilta voi lisäksi vuokrata monipuolisesti erilaisia apuvälineitä, muun muassa sähkömopoja ja nostolaitteita. Kaikissa huoneissa on parveke, joko altaalle tai kauniiseen ympäristöön päin. Hotellin keskus on pihalla oleva lämmitetty uima-allas, johon pääsee joko loivaa ramppia tai loivia portaita pitkin. Allasbaarista saa kylmiä juomia ja lounasta ja illallista nautitaan ulkona altaan reunalla. Matkaamme kuuluu myös yksi kreikkalainen ilta live-musiikin ja tanssin kera sekä yksi grilli-ilta. Lue kokemukseni onnen päivästä hotellilla ja katso videolta tanssimoovini edellisellä matkallani tähän hotelliin syyskuussa 2015.

Maleme

Malemen rantaan on hotellilta alle kilometri. Matkalle mahtuu jonkin verran loivaa mäkeä, mutta reitti on helposti apuvälineillä kuljettavissa. Rannassa on ihania ravintoloita, muutama kauppa ja paikkoja auringonottoon. Ainakaan viimeksi siellä ollessani kivinen ranta ei soveltunut esteettömään uimiseen, vaan parempia mahdollisuuksia siihen löytyi muualta. Kreetalla on muun muassa useita rantoja, joissa on Seatrac-laite. Eräänlainen kiskoja pitkin kulkeva istuin suoraan mereen. Katso video täältä. Malemen ranta ja kylän keskusta ovat rauhallisia, mutta tarvittavat palvelut löytyvät kuitenkin. Maleme on vienyt monen suomalaisen sydämen ja moni palaa yhä uudestaan. Lue kokemukseni Malemen tunnelmasta.

IMG_5842

Hania

Matkaamme sisältyy yksi päiväretki Kreetan pääkaupunkiin Haniaan. Mukaamme lähtee suomenkielinen paikallisopas, joka esittelee meille ihanimmat paikat ja kreikkalaiset elämäntavat. Viime reissulla aloitimme kierroksen näköalapaikalta ja tämän jälkeen siirryimme kaupunkiin: kauppahalliin, kauniille kaduille ja päänähtävyyksiä katsomaan. Tämän jälkeen meillä oli vapaata aikaa kaupungilla ennen paluukuljetusta, niin nytkin. Lue aiemmat kokemukseni hurmaavasta Hanian kaupungista. Jos Haniaan haluaa toistekin, Malemesta kulkee sinne myös paikallisbusseja, joista osa on matalalattiaisia ja rampilla varustettuja. Myös hotellin esteettömät autot ovat lisämaksusta käytettävissä. Mikäli muut esteettömät retket eri puolille saarta kiinnostavat, niitä pystyy järjestämään avullani paikan päällä. Kenties päiväretki esteettömälle rannalle ja mereen uimaan hotellin rantapyörätuolilla? Tai retki viinitilalle viinejä maistelemaan? Tai risteily kauniille Soudanlahdelle?

IMG_5791

Lähde mukaan!

Vastuullisena matkanjärjestäjänä matkalla toimii Matka-Agentit matkatoimisto, jolla on jo 20 vuoden kokemus esteettömien matkojen järjestämisestä. On todella kivaa lähteä muutaman vuoden tauon jälkeen matkanjohtajaksi Matka-Agenttien matkalle ja nimenomaan Kreetalle! Matkan hinta on 1495 e/hlö kahden hengen huoneessa. Matkan voi varata suoraan Matka-Agenttien nettisivuilta tai myyntipalvelun kautta. Matkan hinta sisältää tämän:

 • Finnairin suorat lennot Helsinki – Hania – Helsinki 
 • 1 x 23 kg matkatavaraa ruumaan / henkilö (+ toki kaikki apuvälineet)
 • majoituksen 7 yötä puolihoidolla (aamiainen ja illallinen, ei juomia) esteettömässä Eria resort -hotellissa
 • kreikkalaisen teemaillan musiikin, tanssin ja ruuan parissa sekä rennon grilli-illan
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa esteettömällä bussilla
 • retkipäivän Haniaan suomenkielisen oppaan johdolla
 • minun innostavan iloiset matkanjohtajapalvelut

Vielä on liian aikaista sanoa edellyttääkö koronapandemia ensi keväänä jotain erityisjärjestelyjä. Todennäköisesti ei. Jo nyt kuitenkin Kreetalla voi lomailla iloisin ja turvallisin mielin. Lue kokemukseni matkalta Kreetalta syyskuussa 2021.

Varaa matkasi Matka-Agenttien sivuilta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: