Valikko
Karibia / lukijamatka

Lähde mukaan esteettömälle risteilylomalle Karibialle!

Ai että kuinka kutkuttaa kirjoittaa tätä. Rakkaat Palmuaseman lukijat, myyntiin on tullut unelmien matka juuri teille! Tervetuloa mukaan Palmuaseman ja Risteilykeskuksen Karibian risteilylle & Miami Beachille 26.1.-6.2.2019!

Toistan itseäni, mutta olen täysin hurahtanut risteilyihin, ihan todella monesta syystä. Kaikki Royal Caribbeanin laivat, joilla olen ollut, ovat olleet huikeita. Jotain sellaista, mitä on vaikea selittääkään. Sitä aktiviteettien määrää, sitä palvelun tasoa, sitä valtavaa kokoa, fiilistä ja toisaalta rauhaa, jonka kokee katsellessaan laivan kannelta turkoosina kimaltavaa merta. Laivojen esteettömyys saa minut välillä jopa unohtamaan erilaisuuteni, sillä liikkuminen pyörätuolilla on niin helppoa. Laiva vie satamiin, jonne olisi vaikea muuten päästä ja yhdellä risteilyllä voi kokea useamman eri kohteen ilman, että laivasta tarvitsee poistua. Kaiken tämän toivoisin myös mahdollisimman monen teistä lukijoista kokevan ja siksi olen yhdessä Risteilykeskuksen kanssa päässyt luomaan unelmien risteilypaketin, Palmuaseman Karibian risteilyn ja siihen päälle vielä Miami Beachin, 26.1.-6.2.2019! Jos vakuutuit jo nyt, klikkaa itsesi Risteilykeskuksen sivuille ja varaa omasi. Jos haluat lisää perusteluita, lue eteenpäin.

Allure of the Seas ja Itäinen Karibia

Olen kokenut jo useamman laivan ja on aika palata sille, mihin aina kuitenkin muita vertaan. Siksi Palmuaseman Karibian risteilylle lähdetään Royal Caribbeanin Allure of the Seasilla. Suomessa vuonna 2010 rakennettu Allure of the Seas kuuluu maailman isoimpien laivojen perheeseen. Sieltä löytyy varmuudella jokaiselle jotain. Laivan sisällä on oikea puisto, Central Park, sekä kuusi muuta kaupunginosaa, muun muassa Boardwalk karuselleineen. Se ihan oikeasti on kuin kaupunki, jonka ehtii juuri ja juuri kokea viikon aikana. Laivassa on valtavat aurinkokannet uima-altaineen, 19 ravintolaa (joista yhdeksässä syöminen kuuluu risteilyn hintaan), 11 baaria, valtavasti urheiluaktiviteetteja, Broadway-musikaali, jääshow, joka ilta eri esityksiä ja ohjelmaa halutessaan vaikka joka tunnille. Laivassa on 46 esteetöntä hyttiä ja suurimmassa osassa Palmuaseman risteilylle varatuista hyteistä on parveke. Lue lisää Alluresta Royal Caribbeanin sivuilta.

Laiva lähtee Miamista ja risteilee viikon ajan itäisellä Karibialla 27.1.-3.2.2019. Kaikissa satamissa laiva kiinnittyy laituriin ja laivasta pääsee helposti tasaista ramppia pitkin pois myös apuvälineiden kanssa. Lähtöpäivä ja kaksi sitä seuraavaa päivää ovat meripäiviä, mikä on loistava alku. Voin nimittäin vakuuttaa, että laivasta ei todellakaan halua heti pois, kun sinne on kerran päässyt. Neljäntenä päivänä rantaudutaan (klo 8.00-17.00) St. Maartenin paratiisisaarelle. Philipsburgin kaupungissa on hyvä viettää letkeää päivää rannan tuntumassa kauppoja kierrellen tai hyvästä ravintola- ja baaritarjonnasta nauttien. Vaihtoehtoisesti St. Maartenilla on myynnissä myös esteetön retki, jos saarta haluaa nähdä enemmän. Vierailin St. Maartenilla hetki sitten ja kokemukseni voit lukea täältä. Risteilyn viidentenä päivänä (klo 7.00-14.00) on vuorossa San Juan Puerto Ricossa. Laiva tulee aivan vanhan kaupungin sydämeen, josta on helppo lähteä tutkimaan kaupungin värikkäitä taloja ja tunnelmaa. Korkeuseroihin ja mukulakiviin kaupungilla kyllä törmää, mutta lähelläkin on nähtävää. Lue tuoreet kokemukseni myös Puerto Ricosta. Kuudentena päivänä (klo 9.30-18.00) on vuorossa Royal Caribbeanin oma paratiisisaari Labadee Haitilla. Siellä vierailin marraskuussa 2014. Labadeessa on helppo liikkua pyörätuolilla, grilliruokaa on tarjolla maksutta, rantapyörätuoleja on saatavana uimaan menoa varten, erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja on paljon ja turkoosi Karibianmeri on ihanan lämmin ja kaunis. Lue kokemukseni Labadeesta. Seitsemäs ja viimeinen kokonainen päivä vietetään laivalla ennen kuin kahdeksannen päivän aaamuna saavutaan jälleen Miamiin. Laiva on satamassa aikaisin aamulla ja edessä on kokonainen päivä Miami Beachin mahdollisuuksia.

Miami Beach

Ennen risteilyä vietetään yksi yö ja risteilyn jälkeen kaksi yötä ja kolme päivää Miami Beachillä. Hotelliksi valikoitui Holiday Inn Miami Beach-Oceanfront. Vierailin tuossa hotellissa vuonna 2014 ja se sopii tälläkin kertaa tukikohdaksi oikein hyvin. Hotellissa on 10 esteetöntä huonetta ja pihalla ihana trooppinen uima-allas, jossa on allashissi. Takapihalta pääsee suoraan kilometrien mittaiselle tasaiselle rantakadulle, jota pitkin pääsee kulkemaan aina South Beachille saakka. Miami Beachillä kulkee myös esteettömiä busseja ja mahdollisuuksien määrä kaupungissa on valtava. Teen ennen lähtöä teille lähtijöille pitkän listan vaihtoehdoista!

Finnairin suorat lennot ja esteettömät kuljetukset

Kun istahdat Helsinki-Vantaalle koneeseen, nouset siitä seuraavan kerran vasta Miamissa. Menomatkan arvioitu kesto on kyllä pitkä, 11 tuntia 10 minuuttia, mutta se kuluu koneen viihdejärjestelmää hyödyntäen ja ruokatarjoilusta nauttien. Lähdemme matkaan lauantaina 26.1. klo 14.45 paikallista aikaa ja saavumme Miamiin klo 18.10 paikallista aikaa. Paluumatkan arvioitu kesto on vain 9 tuntia 35 minuuttia. Lähdemme Miamista matkaan tiistaina 5.2. klo 20.45 paikallista aikaa ja saavumme Helsinki-Vantaalle seuraavan päivän puolella, keskiviikkona 6.2. klo 13.20 paikallista aikaa. Lentokenttäkuljetukset Miamissa sekä kuljetukset sataman ja hotellin välillä hoituvat esteettömillä minibusseilla.

Kenelle tämä on?

Esteettömyyttä arvostaville, mutta mukaan voi yhtälailla lähteä kuka tahansa. Seikkailuhenkisille, mutta toimivuutta ja varmuutta arvostaville. Kaikki on mietitty valmiiksi ja itse täytyy vain heittäytyä mukaan. Matka on hyvä sekä teille, jotka pidätte ryhmässä matkustamisesta että teille, jotka ette pidä ryhmämatkoista. Matkalla voi olla nimittäin juuri niin itsenäinen kuin haluaa. Tiukkaa yhteistä ohjelmaa ei ole,mutta sellaista voidaan toiveiden mukaan yhdessä luoda. Porukka on todennäköisesti niin loistavaa, että löydät halutessasi erinomaista matkaseuraa. Laivalla porukallemme on illallisella pöytävaraus samoihin pöytiin laivan pääravintolassa, mutta myös muuta ravintolatarjontaa saa vapaasti hyödyntää.  Englannin kielen hallitsemisesta on matkalla suurta hyötyä, sillä laivan ohjelma ja palvelu on englanniksi. Minä olen tietenkin intoa puhkuen matkassa mukana ja tarjoan kokemukseni ja parhaat risteilyvinkkini käyttöönne sekä ennen matkaa että matkan aikana. Laivaan päästyämme pidän tervetulotilaisuuden ja käyn läpi laivan pala palalta!

Matkan hinta ja varaaminen

Matkan hinta on 2395 € jaetussa kahden hengen sisähytissä ja 2595 € jaetussa kahden hengen parvekehytissä. Matkapaketti sisältää:

 • Finnairin turistiluokan reittilennot Helsinki–Miami–Helsinki (sis. matkatavarat 1 x 23 kg + apuvälineet sekä ateriat ja juomat lennolla
 • Kaikki lentokenttäverot ja maksut
 • Esteettömät lentokenttä- ja satamakuljetukset Miamissa
 • 3 yön majoitus Miami Beachilla keskitasoisessa Holiday Inn Ocean Front -hotellissa, jaetussa 2 hengen huoneessa aamiaisella
 • 7 päivän risteily Allure of the Seas -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut laivalla
 • Vesi, kahvi, tee, jäätee ja muut vastaavat alkoholittomat juomat ruokailun yhteydessä
 • Verot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle
 • Minun innostavat matkanjohtaja-palvelut

Risteily varataan Risteilykeskuksen kautta. Risteilykeskus on risteilyihin erikoistunut suomalainen matkatoimisto, jossa on pitkä kokemus risteilymatkojen järjestämisestä. Olen kouluttanut heidän henkilökuntaa esteettömän matkailun saloihin ja lupaan ihanan ystävällistä palvelua! Kaikissa varaukseen liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan Risteilykeskukseen. Varauksen suhteen kannattaa toimia nopeasti, aivan erityisesti silloin, jos tarvitset kantoapua lentokoneeseen, sillä lentoyhtiö on rajoittanut avustettavien matkustajien määrää. Minä autan mielelläni, jos risteilyn sisältöön liittyen on kysyttävää. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse sanna@palmuasema.fi tai yksityisviestillä Palmuaseman Facebook-sivulla.

Klikkaa itsesi tästä Risteilykeskuksen sivuille tutustumaan tarkempaan matkaohjelmaan, hytteihin ja hintoihin ja varaa omasi! Tästä tulee nimittäin huikea matka!

Ps. Allure of the Seasin ja Karibian risteilyn tunnelmaan voi virittäytyä myös tämän vuoden 2014 risteilylläni kuvatun videon myötä

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: