Valikko
lukijamatka / risteily

Lähde mukaan esteettömälle Välimeren risteilylle!

Ensi kesä ei lopu vielä elokuussa, vaan jatkuu kuumana ja aurinkoisena syyskuun puolelle! Ainakin, jos lähdet mukaan Risteilykeskuksen ja Palmuaseman yhteistyössä luomalle, erityisesti Palmuaseman seuraajille suunnatulle esteettömälle Välimeren risteilylle & Barcelonaan 30.8.-9.9.2019!

Maailman suurimpien laivojen joukkoon kuuluva, kaikki superlatiivit ansaitseva, Royal Caribbeanin Oasis of the Seas saapuu kesäksi Välimerelle. Tuon pienen kaupungin kansilla pääsee viikon aikana peräti viiteen upeaan satamaan pitkiksi päiviksi, joiden jälkeen on helppo tulla takaisin laivaan nauttimaan huippuviihteestä, ruuasta ja palvelusta – esteettömästi, tietenkin. Olen suunnitellut yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa mielettömän risteilypaketin, jonka lisäksi matkan aikana pääsee nauttimaan Barcelonasta, johon monet esteetöntä matkailua arvostavat ovat ihastuneet ikihyviksi monestakin syystä. Matkan pääset varaamaan samantien klikkaamalla tästä itsesi Risteilykeskuksen sivulle. Jos vähän vielä epäröit, lue eteenpäin.

Oasis of the Seas ja läntinen Välimeri

En ole koskaan vielä risteillyt Oasis of the Seas -aluksella. Sen sijaan lähes identtisellä Allure of the Seasilla olen ollut Karibian vesillä jo kahdesti. Siksi voin luvata myös Oasis of the Seasin olevan elämys, josta ei voi olla pitämättä. Suomessa vuonna 2009 valmistunut alus tarjoaa kaikkea mitä kuvitella saattaa. Sinun päätettäväksi jää vain se, viihdytkö parhaiten uima-altaiden äärellä kannella, ihan oikeiden puiden keskellä Central Parkissa, Boardwalkilla, Casinolla, Royal Promenadilla… Tai oikeastaan päätöstä ei tarvitse tehdä, sillä jokainen päivä laivalla voi olla erilainen. Laiva on kuin kaupunki. Laivalla on yli 20 ravintolaa ja kahvilaa, joista kolmessatoista syöminen sisältyy matkan hintaan. Broadway-musikaali Cats, show AquaTheater -vesiteatterissa, jääshow, Stand-up -komediat, musiikkiesitykset ja aamusta iltaan jatkuvat monipuoliset aktiviteetit pitävät huolen siitä, että risteilyllä ei tylsää hetkeä koe. Ellei sitten halua, sillä oma tunnelmansa on myös paikalleen pysähtymisessä ja merelle tuijottelussa. Kirjoitin hetki sitten esittelyn Allure of the Seasista, joka on hyvin samanlainen kuin siskonsa Oasis.

Oasis of the Seas lähtee Barcelonasta 1.9. Heti seuraavana aamuna ollaan Mallorcan pääkaupungissa Palmassa, johon on helppo ihastua. Kaunis rantabulevardi laivalta keskustaan, tunnelmallisia katuja ja paljon historiaa. Palma on kompaktin kokoinen kaupunki ottaa haltuun päivässä (klo 8.00-16.00). Korkeuseroja kaupungissa on, mutta erilaisilla apuvälineillä pääsee hyvin liikkumaan. Seuraavana aamuna heräämme Ranskassa, Marseillessa, jossa vietämme yhdeksän tuntia klo 9.00-18.00. Marseille on itsellenikin uusi tuttavuus, jota odotan suurella innolla. Ranskasta matka jatkuu Italiaan ja La Speziaan. La Spezia itsessään on näkemisen arvoinen paikka, mutta sieltä monet jatkavat myös retkille Toscanan alueen kaupunkeihin, Firenzeen, Luccaan, Pisaan tai Cinque Terreen, joka on yksi Italian kauneimmista kohteista. La Speziassa laiva on koko päivän, klo 8.30-20.30 eli aikaa jää halutessasi alueeseen tutustumiseen, mutta myös laivan palveluista nauttimiseen. Samoin seuraavana päivänä, jolloin laiva rantautuu klo 7.00-20.00 Rooman kylkeen Civitavecchiaan. Laivalla on myynnissä useissa kohteissa esteettömiä retkiä, niin myös Roomassa. Civitavecchiasta on Roomaan noin 1,5 tunnin ajomatka. Jos et halua maksaa ylimääräistä retkistä tai Rooma on jo tuttu, löytyy nähtävää myös Civitavecchian kaupungista sekä tietenkin laivalta. Viimeinen kohde on Napoli. Maailman parhaat pizzat, vivahteikas kaupunki ja lähialueen nähtävyydet tarjoavat myös Napolissa mahdollisuuden monipuoliseen päivään. Napolissa vietetään niin ikään koko päivä klo 7.00-18.30. Viimeinen päivä on pyhitetty laivasta nauttimiseen meripäivän muodossa ennen kuin varhain sunnuntaiaamuna 8.9. saavutaan takaisin Barcelonaan.

Barcelona

Ennen risteilyä vietetään kaksi yötä Barcelonassa ja risteilyn jälkeen yksi yö. Tulopäivänä ehtii nauttia kaupungin tunnelmallisesta perjantai-illasta ja seuraavana päivänä koko päivän kaupungin mahdollisuuksista. Risteilyn päättyessä laiva saapuu satamaan jo varhain aamulla, joten myös koko sen päivän ehtii nauttia Barcelonasta. Kaupungista oli mahdoton löytää hotellia, jossa olisi ollut tarpeeksi esteettömiä huoneita koko ryhmälle. Tämän vuoksi jakaudumme kahteen, aivan lähekkäin sijaitsevaan hotelliin. Voit valita majoituspaikaksi joko hotelli Ayre Caspen tai hotelli Ilunion Auditorin. Molemmat ovat siistejä ja hyvin varusteltuja. Hotelli Ilunion Auditorissa on lisäksi pieni uima-allas, jossa allasnostin. Molemmat hotellit sijaitsevat lähellä esteetöntä metroasemaa, mikä tarjoaa helpon mahdollisuuden ottaa suuri kaupunki haltuun. Kuuluisalle Sagrada Familia -kirkolle on noin kilometrin kävelymatka ja vanhan kaupungin ytimeen sekä rannalle reilut kaksi kilometriä. Olen käynyt Barcelonassa kerran, toukokuussa 2012. Lue kokemukseni tuosta reissusta.

Lennot ja kuljetukset

Matkalle lähdetään Norwegianin suorilla lennoilla. Lento lähtee perjantaina 30.8. klo 13.40. Lentoaika on noin neljä tuntia ja yhden tunnin aikaero huomioiden Barcelonaan laskeudutaan klo 16.35 paikallista aikaa. Lentokentältä on esteetön kuljetus hotelleihin. Esteetön kuljetus on järjestetty myös kaikkiin muihin siirtymiin: hotelleilta satamaan ja takaisin risteilyn jälkeen sekä hotelleilta lentokentältä lähtöpäivän aamuna. Lento takaisin Helsinkiin lähtee jo klo 8.00 eli luvassa on aikainen lähtö.

Kenelle tämä on?

Aivan kaikille, joilla matkakuume nousi. Erityisesti toki esteettömyyttä arvostaville. Oikeastaan tähän pätee aivan sama kuin Palmuaseman Karibian risteilyyn, joten toistan itseäni. Matka soveltuu seikkailuhenkisille, mutta toimivuutta ja varmuutta arvostaville. Kaikki on mietitty valmiiksi ja itse täytyy vain heittäytyä mukaan. Matka on hyvä sekä teille, jotka pidätte ryhmässä matkustamisesta että teille, jotka ette pidä ryhmämatkoista. Matkalla voi olla nimittäin juuri niin itsenäinen kuin haluaa. Tiukkaa yhteistä ohjelmaa ei ole, mutta sellaista voidaan toiveiden mukaan yhdessä luoda. Porukka on todennäköisesti niin loistavaa, että löydät halutessasi erinomaista matkaseuraa. Laivalla porukallemme on illallisella pöytävaraus samoihin pöytiin laivan pääravintolassa, mutta myös muuta ravintolatarjontaa saa vapaasti hyödyntää. Englannin kielen hallitsemisesta on matkalla suurta hyötyä, sillä laivan ohjelma ja palvelu on englanniksi. Minä olen tietenkin intoa puhkuen matkassa mukana ja tarjoan kokemukseni ja parhaat risteilyvinkkini käyttöönne sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Matkan hinta ja varaaminen

Matkan hinta on alkaen 2150 euroa jaetussa kahden hengen sisähytissä. Matkan hinta riippuu valitusta hyttiluokasta. Hinta sisältää:

 • Norwegianin reittilennot Helsinki–Barcelona–Helsinki
 • Kaikki lentokenttäverot ja maksut
 • Esteettömät lentokenttä- ja satamakuljetukset Barcelonassa
 • 3 yön majoitus Barcelonassa kahden hengen huoneessa aamiaisella
 • 7 päivän risteily Oasis of the Seas -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut laivalla
 • Vesi, kahvi, tee, jäätee ja muut vastaavat alkoholittomat juomat ruokailun yhteydessä
 • Verot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle
 • Minun innostavat matkanjohtaja-palvelut

Risteily varataan Risteilykeskuksen kautta. Risteilykeskus on risteilyihin erikoistunut suomalainen matkatoimisto, jossa on pitkä kokemus risteilymatkojen järjestämisestä. Olen kouluttanut heidän henkilökuntaa esteettömän matkailun saloihin ja lupaan ihanan ystävällistä palvelua! Kaikissa varaukseen liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan Risteilykeskukseen. Varauksen suhteen kannattaa toimia nopeasti. Minä autan mielelläni, jos risteilyn sisältöön liittyen on kysyttävää. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse sanna@palmuasema.fi tai yksityisviestillä Palmuaseman Facebook-sivulla.

Klikkaa tästä itsesi Risteilykeskuksen sivulle tutustumaan matkaohjelmaan, varausohjeisiin ja hintoihin. 

IMG_5647

IMG_5928

IMG_5977

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: