Valikko
Karibia / lukijamatka

Lähde mukaan esteettömälle risteilylle Karibian paratiisisaarille

Muistatko vielä tammikuun pakkaset ja valtavat lumikinokset? Katselitko silloin kaihoisasti kuvia Karibian merellä seilanneista Palmuaseman lukijoista? Vai olitko mukana, etkä todellakaan kärsinyt pakkasista? Ensi vuonna se tulee taas: Palmuaseman ja Risteilykeskuksen esteetön risteily Karibian paratiisisaarille ja Miami Beachille 23.1.-5.2.2020!

Tämän vuoden alussa toteutin ensimmäistä kertaa yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa esteettömän risteilyn Karibialle ja Miami Beachille. Syntyi 21 erilaista, onnistunutta lomaa samalla upealla reissulla. Itselleni tuo risteily oli viides, monelle muulle ensimmäinen. Moni oli silti sitä mieltä, että viikon risteily oli liian lyhyt ja matkassa olisi viihtynyt pidempäänkin. Siksi tällä kertaa ei tyydytä viikkoon, vaan Karibian lämmössä nautitaan yhdeksän päivää! Laiva ja reitti ovat eri eli tästä ei tule toisinto edellisestä, vaan jotain ainutlaatuisen ihanaa. Tuttua on kuitenkin se, että risteily on ihanan esteetön tapa nauttia lomasta ja nähdä samalla paikkoja, joihin olisi muuten hankala mennä. Tällä kertaa neljä paratiisisaarta: ABC-saaret eli Aruba, Bonaire ja Curacao sekä Royal Caribbeanin oma paratiisisaari Labadee Haitilla. Risteilykeskus toimii jälleen matkanjärjestäjänä. Jos et malta lukea pidempään, vaan haluat varata matkasi heti, klikkaa itsesi Risteilykeskuksen sivulle.

Explorer of the Seas ja eteläinen Karibia

Royal Caribbeanin Explorer ei ole maailman suurin. Ja oikeastaan se on sen vahvuus. Jättilaivat ovat kaikin tavoin mielettömiä ja ehdottoman suositeltavia. Pienemmillä laivoilla on kuitenkin rauhallisempi tunnelma. Aikaa pysähtyä nautiskelemaan. Pieneksi Explorer of the Seasiä ei toki voi kutsua ja tekemistä siellä riittää niin paljon, että viihdyin kyseisellä laivalla aivan helposti 3,5 viikkoa ylittäessäni Tyynen valtameren maailmanympärimatkallani vuonna 2016. Tämä on ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun palaan juuri tuolle laivalle, enkä millään malttaisi odottaa! Näimme viimeksi Sydneyn satamassa Australiassa. Laivalla on ohjelmaa aamusta iltaan ja aivan ensiluokkainen palvelu. Jättilaivoihin erona on se, että samaan aikaan ei ole kymmentä mielenkiintoista ohjelmaa, eikä pääse syntymään harmitusta siitä, että kaikkeen haluamaansa ei millään ehdi. Explorer of the Seas on rakennettu Suomessa ja se on aloittanut matkat vuonna 2000. Sen jälkeen sitä on toki kunnostettu ja uusittu. Laivassa on yhdeksän ravintolaa, joista osassa syöminen sisältyy matkan hintaan ja osassa on lisämaksu. Baareja laivalla on seitsemän. Ihana Royal Promenade on laivan sydän ja ulkokansilla nautiskellaan useamman altaan ympärillä sekä urheilukannella.

Laiva lähtee Miamista ja risteilee kohti eteläistä Karibiaa. Risteilyn toinen päivä eli ensimmäinen kokonainen päivä ollaan merellä, mikä on erinomaista, sillä letkeään meritunnelmaan pääseminen on tärkeää. Kolmantena päivänä on vuorossa ensimmäinen satama, Royal Caribbeanin oma paratiisisaari Labadee. Kävin siellä viimeksi tänä vuonna, katso ihanat kuvat täältä. Labadee on pyhitetty rennolle ololle, aurinkotuolilla makoilulle ja kiertelylle palmujen alla. Laiva on Labadeessa klo 8.00-17.00. Neljäs päivä vietetään jälleen merellä, kunnes saavutaan ABC-saarille, kolmen pienen saaren muodostamalle paratiisialueelle. Ensin on vuorossa Bonaire ja siellä Kralendijk, jossa vietetään aikaa klo 9.00-18.00. Seuraavaksi päiväksi jatketaan Oranjestadiin, Aruballe, jossa on aikaa nauttia ihan koko päivä, klo 8.00-21.00. Kolmas perättäinen satamapäivä vietetään Willemstadissa Curacaolla klo 8.00-17.00. En ole käynyt ABC-saarilla, joten lähden itsekin avoimin mielin tutustumaan. Näyttää kuitenkin ihanalta ja monilla saarilla on tarjolla myös esteettömiä retkiä. Alan pian tehdä ennakkoselvittelyjä. Kaksi viimeistä päivää nautitaan Karibian meren lämpimistä hyväilyistä merellä ennen Miamiin rantautumista.

Ihana Miami Beach

Paikka, jonka rantakadulla kulkee ah niin paljon mieluummin kuin Suomen lumisilla kaduilla. Ennen risteilyä yövytään yksi yö Miami Beachilla ja risteilyn jälkeen kaksi. Laiva on satamassa jo varhain aamulla, joten myös sen koko päivän pystyy hyödyntämään Miami Beachistä nautiskeluun. Tällä kertaa hotelli on RIU Plaza Miami Beach, joka on neljän tähden hotelli rantakadulla ja kahden kilometrin päässä Miami Beachin kuuluisasta Lincoln Road -ostoskadusta. Hotellissa on useita esteettömiä huoneita, joissa on suihku. Pihalla olevaan altaaseen on nostin. Lue myös kirjoittamani kohdeopas Esteetön Miami Beach.

Finnairin suorat lennot ja esteettömät kuljetukset

Kun istahdat Helsinki-Vantaalle koneeseen, nouset siitä seuraavan kerran vasta Miamissa. Menomatkan arvioitu kesto on kyllä pitkä, 11 tuntia 10 minuuttia, mutta se kuluu koneen viihdejärjestelmää hyödyntäen ja ruokatarjoilusta nauttien. Lähdemme matkaan torstaina 23.1. klo 14.45 paikallista aikaa ja saavumme Miamiin klo 18.55 paikallista aikaa. Paluumatkan arvioitu kesto on vain 9 tuntia 35 minuuttia. Lähdemme Miamista matkaan tiistaina 4.2. klo 20.45 paikallista aikaa ja saavumme Helsinki-Vantaalle seuraavan päivän puolella, keskiviikkona 5.2. klo 13.20 paikallista aikaa. Lentokenttäkuljetukset Miamissa sekä kuljetukset sataman ja hotellin välillä hoituvat esteettömillä minibusseilla.

Kenelle tämä on?

Esteettömyyttä arvostaville, mutta mukaan voi yhtälailla lähteä kuka tahansa. Seikkailuhenkisille, mutta toimivuutta ja varmuutta arvostaville. Kaikki on mietitty valmiiksi ja itse täytyy vain heittäytyä mukaan. Matka on hyvä sekä teille, jotka pidätte ryhmässä matkustamisesta että teille, jotka ette pidä ryhmämatkoista. Matkalla voi olla nimittäin juuri niin itsenäinen kuin haluaa. Tiukkaa yhteistä ohjelmaa ei ole, mutta sellaista voidaan toiveiden mukaan yhdessä luoda. Porukka on todennäköisesti jälleen niin loistavaa, että löydät halutessasi erinomaista matkaseuraa. Laivalla porukallemme on illallisella pöytävaraus samoihin pöytiin laivan pääravintolassa, mutta myös muuta ravintolatarjontaa saa vapaasti hyödyntää.  Englannin kielen hallitsemisesta on matkalla suurta hyötyä, sillä laivan ohjelma ja palvelu on englanniksi. Minä olen tietenkin intoa puhkuen matkassa mukana ja tarjoan kokemukseni ja parhaat risteilyvinkkini käyttöönne sekä ennen matkaa että matkan aikana. Laivaan päästyämme pidän tervetulotilaisuuden ja käyn läpi laivan pala palalta!

Matkan hinta ja varaaminen

Matkan hinta on 2985 € jaetussa kahden hengen esteettömässä ikkunahytissä ja 3285 € jaetussa kahden hengen esteettömässä, suuressa parvekehytissä. Matkapaketti sisältää:

 • Finnairin turistiluokan reittilennot Helsinki–Miami–Helsinki (sis. matkatavarat 1 x 23 kg + apuvälineet sekä ateriat ja juomat lennolla)
 • Kaikki lentokenttäverot ja maksut
 • Esteettömät lentokenttä- ja satamakuljetukset Miamissa
 • 3 yön majoitus Miami Beachilla RIU Plaza-hotellissa, jaetussa 2 hengen huoneessa aamiaisella
 • 9 päivän risteily Explorer of the Seas -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut laivalla
 • Vesi, kahvi, tee, jäätee ja muut vastaavat alkoholittomat juomat ruokailun yhteydessä
 • Verot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle
 • Minun innostavat matkanjohtaja-palvelut

Risteily varataan Risteilykeskuksen kautta. Risteilykeskus on risteilyihin erikoistunut suomalainen matkatoimisto, jossa on pitkä kokemus risteilymatkojen järjestämisestä. Olen kouluttanut heidän henkilökuntaa esteettömän matkailun saloihin ja lupaan ihanan ystävällistä palvelua! Kaikissa varaukseen liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan Risteilykeskukseen. Minä autan mielelläni, jos risteilyn sisältöön liittyen on kysyttävää. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse sanna@palmuasema.fi tai yksityisviestillä Palmuaseman Facebook-sivulla.

Klikkaa itsesi tästä Risteilykeskuksen sivuille tutustumaan tarkempaan matkaohjelmaan, hytteihin ja hintoihin ja varaa omasi! Tästä tulee nimittäin ensi talven huikein matka!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggaajaa tykkää tästä: