Valikko

Esteettömästi maailman ympäri 2016

Olen nähnyt jo paljon Eurooppaa sekä pienen palan Aasiaa ja Yhdysvaltoja. Tänä vuonna on aika unelman, aika mennä maapallon ympäri! Lähden matkaan ennen kaikkea kokemaan, elämään ja rentoutumaan tehtyäni viimeiset vuodet hyvin paljon töitä. Haluan kuitenkin myös näyttää niin itselleni kuin kaikille muillekin, että maailma on kierrettävissä myös vaikeastivammaisena, sähköpyörätuolin kanssa. Päivittämällä ahkerasti erilaisia sosiaalisen median kanavia koko matkan ajan haluan niin tekstin, kuvien kuin videoidenkin muodossa ottaa kaikki Palmuaseman seuraajat mukaan matkaani ja innostaa toivottavasti muutkin maailmalle, lähelle tai kauas!

Matkareitti

Matka alkaa 1.10. ja kestää kahdeksan viikkoa. Lennän Helsingistä Icelandairin siivin Reykjavikiin Islantiin, jossa lumoudun tuosta uskomattomasta maasta neljän päivän ajan. Reykjavikista matka jatkuu niin ikään kätevästi Icelandairin kyydissä suoraan Yhdysvaltoihin, Seattleen. Monipuolinen ja ilmeisen sympaattinen kaupunki pitää minut vieraanaan niin ikään neljän päivän ajan.  8.10.2016 lähtee Seattlesta laiva, Royal Caribbean Explorer of the Seas, joka seuraavan 24 vuorokauden ajan taittaa matkaa kohti Australiaa. Siellä kannella minä katson kohti uutta maailmaa. Noiden 24 päivän aikana näen Hawaijin, Fijin, Vanuatun ja Uusi Kaledonian. Joissakin viivyn vain päivän verran, joissakin pidempään. Nuo 24 päivää elän helppoa elämää katsellen auringonlaskuja ja turkoosia merta. Edistän toivottavasti kirjaprojektiani, tanssin ja rusketun, ylitän päiväntasaajan ja kansainvälisen päivämäärärajan. Lopulta päädyn unelmalistani Australiaan. Vietän Sydneyssä 13 päivää tutustuen kaupunkiin sekä lähialueisiin.   Australian sanotaan olevan monin paikoin yksi esteettömimmistä paikoista maailmassa ja odotan innolla tämän oikeaksi todistamista. Sydneystä matka jatkuu lentäen Thaimaahan, johon viime vuonna rakastuin. Vietän ensin kolme päivää Bangkokissa, jonka jälkeen tapaan perheeni ja jatkamme matkaa Hua Hiniin viimeiseksi 10 päiväksi. Kotiin lennän marraskuun lopulla Bangkokista, kätevästi Finnairin suoralla lennolla.

Matkasuunnitelmaan vaikuttaneet asiat

Kahdeksan viikkoa oli maksimiaika, jolle sain järjestettyä avustajat sekä vapaata omista töistäni. Mukaani lähtee kaksi huippuhyvää avustajaani, toinen koko ajaksi ja toinen osaksi aikaa. Olen onnellinen, että he olivat valmiita irtaantumaan omasta elämästään ja lähtemään mukaani toteuttamaan minun unelmaani. Vaikka tämä onkin minun matka, tästä tulee myös meidän matka. Reitin valintaan vaikutti toiveeni, että joutuisin lentämään mahdollisimman vähän. Jokainen lento on sähköpyörätuolille jonkinasteinen riski ja pitkät lennot rasittavat myös minua. Nyt lentopätkiä tulee neljä ja kaikki ovat suoria lentoja luotettavilla lentoyhtiöillä. Tarvitsen mukaani melko paljon tavaraa, joista osa kuuluu sähköpyörätuolilleni. Mukaani lähtee myös manuaalipyörätuolini. En siis voi matkata monien maailman ympäri matkaavien tavoin pelkän rinkan kanssa. Tämä johti siihen, että päätin keskittyä tiettyihin paikkoihin, jotta päivät eivät kuluisi ees taas liikkumiseen ja tavaroiden kuljettamiseen. Suurin yksittäinen osuus on risteily Seattlesta Sydneyyn. Tämä on kätevä tapa nähdä kerralla useita paikkoja ilman tavaroiden siirtelyä. Kaikki kohteet on kuitenkin poimittu toivelistaltani. Matkabudjetin laskeminen on ollut päivittäistä. Minä vastaan myös avustajien matkakuluista, joten budjetti on isompi mitä se olisi, jos lähtisin matkaan yksin. Olen erittäin kiitollinen kaikista solmimistani yhteistyökuvioista, joista kuulette lisää.  Minulla on vahva tunne, että tämä unelma kuuluu toteuttaa.

Tule mukaan!

Matkaani voi seurata lähes reaaliaikaisesti eri sosiaalisen median kanavissa. Matkani hashtagit ovat #MYmatka2016 ja #wheelsaroundtheworld2016 Arvostan suuresti, jos jaat matkani tunnelmia omissa kanavissasi, jotta mahdollisimman moni näkee, että kaikki on mahdollista. Voit myös lähteä tukemaan matkaani, olen avoin erilaisille yhteistyöehdotuksille. Kyseessä on takuulla ainutlaatuinen matka, joka tarjoaa elämyksiä itseni lisäksi toivottavasti monille muille ja innostaa myös muut liikuntarajoitteiset matkustamaan.  Ota yhteyttä: sanna@palmuasema.fi

Maailmanympärimatkaa koskevat kirjoitukseni löydät kootusti täältä.