Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Esteettömästi tulivuori Teidelle

Kun bussi ensimmäisen kerran läpäisi pilven, muistin varoituksen, että näin pienellä keuhkojen tilavuudella varustetun ihmisen voisi olla hankalaa hengittää korkealla. En tiennyt kuinka korkealla olimme, mutta minulle pilvien läpäiseminen on aina merkinnyt korkeutta. Varoituksista viis, myöhäistä miettiä ja henki kulki hyvin. Varsinkin, kun upeiden maisemien katsominen sai automaattisesti aikaan syvään hengittämisen. Olin matkalla Teidelle, Teneriffalla sijaitsevalle Espanjan korkeimmalle vuorelle ja koko maailman kolmanneksi korkeimmalle tulivuorelle. Vuoret eivät ole aiemmin olleet minulle läheisiä ja pilvet ovat tulleet tutuiksi vain korkealla taivaalla tai lentokoneesta katsoen. Mutta nyt, pilven läpi bussilla, kuinka mahtavaa!

 

IMG_2030

 

IMG_2045

 

IMG_2058

 

IMG_2079

Hissillä varustetulla bussilla tehtävä esteetön retki kuuluu palvelukeskus LeRo:n valikoimaan joka lauantai. Retkelle lähdetään, mikäli noin 10 henkilöä saadaan retkelle mukaan. Mukana on alueen hyvin tunteva opas Martina, joka puhuu saksaa ja englantia ja kertoo kiinnostavia faktoja koko matkan ajan. Noin 7 tuntia kestävän retken hinta on 43 €. Mukaan voi tulla Los Cristianoksen ja Playa del Americaksen alueilta, mistä tahansa hotellista. Ajoimme ensin noin tunnin koko ajan ylöspäin nousevaa hyväkuntoista, loivan mutkikasta tietää halki upeiden maisemien ja Vilaflorin kylän. Pysähdyimme lyhyesti näköalapaikalle ennen kuin jatkoimme Teiden kansallispuistoon.

Teide 6

 

Teide 1

Teiden kansallispuisto sijaitsee reilun 2000 metrin korkeudessa. Teiden huippu puolestaan on 3718:n metrin korkeudessa. Huipulle pääsee kaapelihissillä, joka ei kuitenkaan ole esteetön pyörätuolille. Kansallispuisto tarjoaa kuitenkin elämyksiä itsessään ja hyvät näköalat itse tulivuorelle. Puisto on vaeltajien suosiossa ja siellä on erilaisia vaellusreittejä. Me pysähdyimme vajaan tunnin ajaksi ja poistuimme bussista kiertelemään lähiympäristössä. Tiet olivat tasaisia ja toimivat hyvin pyörätuolilla. Aurinko lämmitti voimakkaasti, mutta ilma ylhäällä oli selkeästi viileämpää kuin alhaalla meren pinnan tasossa. Teiden huippu on talvisin välillä lumen peitossa. T-paidalla pärjäsin auringon ansiosta kuitenkin hyvin. Itse tulivuori ei ole kovin erikoisen näköinen, mutta kaikkialla ympärillä olevat kivilohkareet ja alue itsessään kylläkin. Itse fiilistelin ihan jo vaan sitä korkeuksissa olemista.

IMG_2101

 

IMG_2097

 

Teide 9
Teide 4

Alueella tovin pyörittyämme jatkoimme matkaa ravintolaan, jossa selvitin, että kala on mahdollista saada merestä pilvien päälle hyvän makuisena ja tuoreena. Oli nimittäin varsin herkullinen annos! Ravintolan yhteydessä oli pieni myymälä sekä inva-wc. Tämän jälkeen matka jatkui bussilla jonkin matkaa Visitor Centeriin, jossa oli mahdollisuus tehdä ostoksia. Paikalliset käsin tehdyt saippuat ja Aloe Vera -tuotteet kannattaa laittaa ostoslistalle!

 

Teide 5

 

IMG_2144

 

Takaisin Los Cristianokseen palattiin saaren itärannikkoa pitkin. Ensin pitkään halki sumuisen ja hieman sateisenkin satumetsän, lopuksi moottoritietä pitkin meren välkehtiessä vieressä. Upea retki muistutti jälleen siitä, kuinka mahtavan monipuolinen saari Teneriffa onkaan ja kuinka hieno luontokohde se on! Perillä meitä odotti lumoava sateenkaari. Se oli hieno huipennus kahden viikon oleilulle Teneriffalla. Halusin ajatella, että sateenkaaren päässä olisi paluuni saarelle, sillä ajattelin nähneeni sen.

 

IMG_2136

 

image

Teidellä on vieraillut myös muita matkabloggaajia, esimerkiksi Archie gone Lebanon -blogin Inka sekä Tämä matka -blogin Anna.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  10.5.2015 at 08:36

  Nää on kyllä kivoja ja avartavia nää sun jutut, jotka kertovat, että tännekin voi mennä, vaikkei olisikaan ihan trimmissä kunnossa!
  Enpä ole käynyt, mutta voisin harkita, jos tuolle suunnalle osun.

  Reply
 • Mahoton reissaaja
  10.5.2015 at 09:07

  T'äytyypä käydä Teidelä sit maraskuussa, Loro Park-retken lisäksi, muistatko mitä retki maksoi, en malta odottaa.

  Reply
 • Laura R
  10.5.2015 at 10:35

  Voi että miten kivoja muistoja tuli mieleen tästä postauksesta! Teidelfiet, sateenkaaret ja Kanarian maukkaat ryppyperunat, ah. <3

  Reply

Leave a Reply