Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Etelä-Teneriffan paras ravintola

Olen syönyt parasta italialaista ruokaa Teneriffalla. Se on yllättävää, sillä makuaistiani on toki hemmoteltu monesti myös Italiassa. Ravintola Locanda Italiana sijaitsee Los Cristianoksessa Teneriffalla. Kolme vuotta sitten tähän aikaan vietin Los Cristianoksessa kuukauden työharjoittelussa. Kolme viikkoa tuosta ajasta asuin vuokraamassani asunnossa, joka sijaitsi korkealla Los Cristianoksen yläosissa. Locanda Italiana sijaitsi matkan varrella mihin tahansa meninkin. Ensimmäisen kerran eksyimme ravintolaan vahingossa, siitä eteenpäin hyvin monena iltana mäki asunnolta johti sinne hyvinkin tarkoituksella. Tuon kuukauden jälkeen olen käynyt Teneriffalla kahdesti ja viettänyt siellä yhteensä kolme viikkoa. Locanda Italiana sijaitsi, kuinka ollakaan, aivan kulman takana sekä parin vuoden takaisesta vuokra-asunnosta että Mar y Sol -hotellista. Kummallakin vierailulla ei ravintolaan menoa tarvinnut kertaakaan harkita.

IMG_1582

Locanda Italianassa on ihana tunnelma. Osa pöydistä sijaitsee ulkona, osa sisällä. Henkilökunta puikkelehtii ahtaiden pöytien välissä ja tekee mielellään tilaa pyörätuolin käyttäjälle. Sesonkiaikaan ravintolaan joutuu illallisaikaan usein jonottamaan ja pöytävaraus kannattaa tehdä, mikäli seurue on vähänkin isompi. Ravintolassa kaikuu italian ja espanjan kielten sekoitus ja henkilökunta tulee nopeasti tutuksi. Varsinkin, jos käyt siellä esimerkiksi joka toinen ilta (tai joskus vähän useamminkin, jos nyt rehellisiä ollaan). Bonuspisteet vielä invavessasta, joka mahdollistaa pitkän viipymisen!

IMG_1586

Ja sitten se ruoka. Olen ehtinyt maistaa hyvin montaa listan ruokaa ja lähes kaikki jälkkärit. Minun TOP 3:een pääsevät ”Parmigiana Lasagna” eli kasvislasagne, ”Pollo Loco” eli kanaa kanarialaisella mojo-kastikkeella sekä Pizza Toscana. Myös pastat ja risotot ovat erittäin hyviä, samoin erilaiset pihvit. Locanda Italianan ruoka on alueen turistiravintoloita laadukkaampaa ja paikoin hinnatkin ovat tästä syystä korkeampia. Pizza maksaa kuitenkin vain 7,90 euroa, kanat ja pihvit 10-17 euroa.

IMG_1593

Löydän harvoin kantapaikkoja, johon haluan yhä uudestaan. Locanda Italiana on kuitenkin sellainen ja sitä suosittelen kaikille muillekin Los Cristianoksessa hyvää ravintolaa etsiville. Juuri nyt, kun talvi alkaa tuntua pitkältä, olen ollut viime viikot murtuneen jalan takia kotona ja Los Cristianoksessa aletaan valmistautua yleensä maaliskuun alussa järjestettäviin kevään avaaviin karnevaaleihin, kaipuu noihin maisemiin ja näiden herkkujen äärelle on erittäin suuri.

IMG_1597

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Laura / RIMMA + LAURA
    10.3.2016 at 13:11

    Ah, kyllä!! Vieläkin säännöllisin väliajoin tulee haaveiltua Locanta Italianan herkkutattirisotosta, ja toi sitruunasorbetti vei kyllä myös kielen niin mennessään! <3

    Reply

Leave a Reply