Valikko
Italia / Toscana

Ettei vaan sataisi

Tiedättekö kun joskus toivoo hyvää keliä ihan tosi kovasti. Tänään tein niin. En edes itselleni, vaan 27:lle ryhmässäni matkaavalle. Halusin näyttää heille sen kuuman, aurinkoisen ja ainutlaatuisen Pisan, jonka itse koin viime vuonna. Aina ei saa haluamaansa ja joskus saa jotain vielä ainutlaatuisempaa kuin osaisi ajatellakaan. Vai mitä sanotte tästä?

IMG_8398

IMG_8396

IMG_8395

IMG_8397

IMG_8392

Ukkosen jylinä ja tuuli, joka työntää ihmisen yhtä vinoksi kuin vieressä oleva torni. Kovat pamaukset ja sateen alku ulkona samalla kun kuuntelemme kastekappelin akustiikkaa; upeaa kaikua, joka toistaa laulun. Sade, jota tulee kuin saavista kaataen sillä lyhyellä matkalla kastekappelista tuomiokirkkoon. Märät housut, märät kengät, märkää kaikki. Mielettömän upea ropina kirkon katossa, joka yltyy epätodelliseksi ääneksi. En ole koskaan kuullut vastaavaa. Italialainen huolestunut vanhempi herrasmies joka kaivaa taskuistaan nenäliinoja ja kuivaa niillä luonnon jälkiä poskiltamme. Maa valkoisena ja aurinko sinisellä taivaalla kun astumme ulos. Jäällä riemusta liukastelevat lapset, ihmisten epätodelliset ilmeet, suuremmat rakeet mitä olen ikinä nähnyt. Lopulta aurinko, joka kuivaa kastelemansa ja tää mieletön porukka, joka tällaisenkin päivän jälkeen vain nauraa. Ihmeiden aukio, ihmeellinen päivä.

IMG_4379

IMG_4387
Pisa, olet aina vain ihanampi, nähdään taas reilun viikon päästä!

Lisää luettavaa esteettömästä Toscanasta

Kaikki artikkelit esteettömästä Toscanasta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Maarit Johanna
  20.5.2016 at 11:54

  Anteeks mitä!!?? Ei Italiassa saa sataa rakeita! 😀
  Me käytiin tunturiretkellä tällä viikolla ja siellä satoi. Mutta tämä onkin Lappi, eikä ikuisen auringon Italia.
  Pidän peukut pystyssä teidän loppureissulle!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  21.5.2016 at 21:44

  Joo kieltämättä yllätti 😀 Mutta kaikessa outoudessaan onneksi tarpeeksi erilaista ollakseen lopulta hauskaa. Ja tänään oli jo helle, jes!

  Reply
 • Helena Arvio
  22.5.2016 at 11:13

  Melkosia säänvaihteluita, ei uskos Italiasta!

  Reply

Leave a Reply