Valikko
luonto / pääkaupunkiseutu

Kaunis ja esteetön Haagan Alppiruusupuisto

Helsinki yllättää minut hyvin usein ja ihan läheltä kotiani löytyy jatkuvasti uusia lempipaikkoja. Kuten nyt Haagan Alppiruusupuisto, toiselta nimeltään Rodopuisto. Retkipaikassa oli juttu tuosta ”Helsingin kätketystä helmestä” jo kaksi vuotta sitten, mutta vasta nyt ymmärsin mennä, kun Retkipaikan Antti sitä minulle henkilökohtaisesti suositteli. Ja onneksi menin! Itseasiassa kahdestikin. Kävin ensimmäisen kerran 10.6. Silloin kaikki kukat eivät olleet vielä täysin auenneet, mutta olin jo silloin todella vaikuttunut. Tänään menin uudestaan ja huumaannuin. Pääsin liikkumaan kaikkialle. Alueella voi pyöriä niin hiekkatiellä kuin laudoitetuilla poluilla keskellä kukkaloistoa. Osa poluista on kapeita ja ohitustilanteet haastavia, mutta mahduin. Sateen jälkeen liukailla pitkospuilla sai kyllä olla tarkkana. Puistossa riittää kuitenkin ihasteltavaa, vaikka pysyisi leveämmillä väylillä. Aamun rankkasade oli juuri tauonnut ja sadepisarat kimaltelivat timantteina kukkien terälehdillä. Sade oli nostanut myös jokaisen tuoksun vivahteen ilmaan leikittelemään. Olin hetkessä mielessäni jossain muualla, lämpimissä maissa. Mutta ei, tämä ihanuus löytyy Etelä-Haagasta, aivan Huopalahden juna-aseman välittömästä läheisyydestä. Huopalahden asema on esteetön, joten paikalle pääsee kätevästi matalalattiajunalla niin Helsingin, Vantaan kuin Espoonkin suunnalta. Kukat ovat juuri nyt parhaassa loistossaan, paikalle kannattaa siis mennä pian tai ihan viimeistään ensi vuonna!

IMG_6280

IMG_6292

IMG_6300

IMG_6309

IMG_6314

IMG_6320

IMG_6332

IMG_6326

IMG_6286

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Mauri Salo
    20.6.2017 at 22:48

    Hieno Rodopuisto. Varoitus kuitenkin manuaalipyörätuolilla kävijöille. Pitkospuiden lankkujen välit ovat paikoitellen niin leveät että renkaat putoavat niihin.

    Reply

Leave a Reply