Valikko
juna / Tampere

Hamsterimatka Tampereelle

Toisinaan tuntuu, että olen tehnyt elämästäni liiankin suunnitelmallista. Useimpia päiviä on pakko ohjelmoida etukäteen, sillä avustajien vuorot tulee vahvistaa hyvissä ajoin etukäteen, taksit tilata ja useampi eri työ yhteensovittaa. Se onneksi sopii luonteelleni ja pidän siitä, että esimerkiksi matkoja saa suunnitella jo ensi keväälle. Välillä kuitenkin tekee ihan hyvää olla spontaani. Kuten tänään, kun päätimme lähteä veljentyttöni kanssa extempore-matkalle Tampereelle hakemaan hamsteria.

Annin hamsteri kuoli kesällä ja siitä saakka olemme etsineet uutta unelmayksilöä. Eilen illalla sellaisen bongasimme, emmekä antaneet Tampereen olla esteenä. Joku voisi kutsua sitä hulluudeksi, mutta hamsterimenneisyyteni kautta tiedän, että hyviltä tuntuviin löytöihin on tartuttava. Uskon myös, että me tädit olemme olemassa juuri tällaisia hetkiä varten. Minulla oli sopivasti työviikonlopun jälkeinen vapaapäivä ja Annin koulu päättyi yhdeltä. Kahden jälkeen Pendolino kuljetti meitä jo kohti Tamperetta. Junassa eväitä, läksyjä, ravintolavaunussa piipahtamista ja fiilistelyä. Alla olevat kuvat näyttävät miten pendolino toimii sähköpyörätuolilla. Tampereella nautimme ruokaa Sokos Hotel Tornin Grill It-ravintolassa, ihailimme maisemia yli Tampereen Tornin yläilmoissa, siirsimme hamsterin kasvattajaltaan meidän kuljetuskoppaan ja siitä eteenpäin vain ihastelimme pientä suloisuutta kotiin saakka. Siitä tuli uusin kummilapseni. Sanoisin, että olimme molemmat Annin kanssa tasapuolisen innoissamme tästä maanantaista ja tällaisen yhdessäolon ja näin tärkeiden asioiden mahdollistavia maanantaita voisi olla enemmänkin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

6 Comments

 • Helena
  11.9.2017 at 22:02

  Kivoja kuvia! Suunnitelmallisuus on kyllä vammaisen elämän tyhmimpiä juttuja, ku on ite spontaani! Tai kyllä mä tavallaan sen ymmärrän, mut silti se pännii ja ärsyttää.

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   12.9.2017 at 18:00

   Mä onneksi pidän suunnitelmallisuudesta (tai olen oppinut pitämään), mutta hauskaa välillä tällainenkin 🙂

   Reply
 • hennamaria.j
  11.9.2017 at 22:42

  Aivan mahtavaa! Meille samanlaisena pikatoimituksena hamsteri viime kuussa <3

  Reply
 • Päivi Happonen
  12.9.2017 at 13:52

  Hienoja kuvia, Tornista oikein näköalat ja ruokakin varmaan oli herkullista. Itse menossa apuvälinemessuille marraskuussa Tampereelle :). Pisti silmään tuo kuva Pendolinosta lähinnä sisältä otettu kuva tuosta ”välitilasta” ennen varsinaista vaunutilaa, näyttäisi olevan joku ihme kynnys vai mikä liekään pääseekö tuosta sähkärillä turvallisesti ihan etuperin menemään?? Hyvää syksyn jatkoa 🙂

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   12.9.2017 at 18:03

   Kiitos, hienot olivat kyllä näköalat 🙂 Kyllä tuosta Pendolinon väliköstä pääsee hyvin sähkärillä, se on luiskamainen, ei kynnys. Mutta ahtaita väliköt ovat, kuten kuvat kertovat ja käännökset jyrkkiä varsinkin hissiltä sisääntullessa. Minun sähkärilläni toimii kuitenkin ihan hyvin 🙂 Tulehan apuvälinemessuille lauantaina niin tavataan siellä. Minulla on siellä puheenvuoro ja olen muutenkin matkavinkkejä jakamassa 🙂

   Reply

Leave a Reply