Helsinki hotelli Suomi

Helsingin hotellit – teemaviikko: Radisson Blu Plaza

Radisson Blu Plazan sijainti on yksi Helsingin parhaista. Lähes rautatientorin laidalla, Kansallisteatterin vieressä sijaitseva hotelli on keskeisyydestään huolimatta ikään kuin sivukadulla ja siksi rauhallinen. Arvokiinteistössä sijaitseva rakennus huokuu tunnelmaa ja ylellisyyttä. Vuonna 2012 täysin uudistettu hotelli on moneen kertaan palkittu ja se tähtää 100 prosenttiseen asiakastyytyväisyyteen. Saavuin hotelliin ulkoa 15 asteen pakkasesta, kädet hyvin kohmeessa. Ikävä kyllä en siis saanut ikuistettua hotellin hienoja yksityiskohtia.

 

Näkymä hotellin kulmalta.

Invahuoneita hotellissa on kuusi. Hotellin kotisivuilta tietoa ei löytynyt, mutta sain sen soittamalla S-ryhmän myyntipalveluun (kerron tästä lisää teemaviikon tulevissa postauksissa). Kaikki huoneet ovat standard-huoneita, mutta niihin saa myös business-luokan varustuksen. Huone on hyvin viihtyisä ja siinä on ylellinen vivahde. Parivuode on korkea ja hotellin erikoisuus, Magic Dream – muotoutuva patja kutsuu lepäämään. Sängyn korkeus on plussaa, mutta nostolaitteen avulla sänkyyn siirtyminen voisi olla vaikeaa, sillä sängyn alle ei jää juurikaan tyhjää tilaa nostolaitteen jalkoja varten. Huone on tilava ja siellä on myös vuodesohva, josta saa lisävuoteen. Sohva levitettynä huone muuttuu tosin ahtaaksi, sillä jykevää sänkyä ei noin vain siirrellä. Huoneista (ainakin osasta) saa myös välioven kautta yhteyden viereiseen huoneeseen. Kylpyhuone on todella tilava. Tilaa on periaatteessa hyvin wc-pöntön molemmin puolin, mutta kaiteet ja käsisuihkua varten tehdyt rakennelmat saattavat olla tiellä. Kylpyhuoneessa on sekä kylpyamme suihkulla että täysin erillinen suihkunurkkaus, mikä on erinomainen ratkaisu.

 

 

Hotellin ravintolassa oli vierailuni aikana alkamassa yksityistilaisuus, joten sinne ei päässyt tutustumaan tarkemmin. Ravintola on kuitenkin esteetön ja siellä on inva-wc. Kyllä täällä voisi illallista nauttia vai mitä mieltä olet?

Mieluiten viettäisin vierailuni hotellissa business class-asiakkaana, jolloin pääsisin käyttämään hotellin lounge-tiloja. Suomessa ei juuri ole hotelleja, joissa olisi tällaiset erilliset lounge-tilat business-luokan asiakkaille. Loungeen voi vetäytyä nauttimaan iltapäiväkahveja, käpertyä mukavan nojatuolin nurkkaan lukemaan tai iloita omasta isosta screenistä ja pelikonsoleista. Vierailin myös sauna-osastolla ja ainakin naisten puoli oli pukuhuonetta, suihkuhuonetta ja saunaa myöten sellainen, että siellä pärjäisi esimerkiksi suihkutuolin kanssa.

 

 

Varoituksena se, että lämpimästä hotellista poistuminen ulkos kovaan pakkaseen tuntuu lähes kohtuuttomalta vaatimukselta.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: