Valikko
risteily / Risteilyt Suomesta / yhteistyö

Herkuttelemassa Silja Serenaden Bon Vivantissa

Yhteistyössä Tallink Siljan kanssa

Pidän siitä, että aidosti viihdyn monenlaisissa ravintoloissa. Silja Serenaden Promenadella sijaitsevassa Fast Lanessa olen nauttinut hampurilaista erinomaisella ruokahalulla. Ihanan nopeasti silloin, kun kaikki muu laivassa on kiinnostanut enemmän kuin ruokailu tai mukanani on ollut joku, joka ei kauaa jaksa paikallaan istua. Grilliravintola Grill Houseen, joka ennen tunnettiin El Capitanina, olen päätynyt monesti, sillä rakastan hyviä pihvejä. Grand Buffet ja sen notkuvat pöydät ovat niin ikään tuttuja, mutta se on harvoin ykkösvalintani, sillä buffettia enemmän pidän siitä, että ruokani tarjoillaan kiireettömästi pöytään. Aamiaisella Grand Buffet toimii kyllä erinomaisesti. Happy Lobster on kokematta, sillä tykkään vain tietyistä kaloista, en esimerkiksi äyriäisistä, jolloin pelkään kokemuksen olevan minulle vähän tuhlausta. Italialaisen ravintola Tavolatan pöytään olen istunut monesti. Taannoisella matkallani söin Silja Symphonyn Tavolatassa hyvää grillattua härän sisäfileetä ja jälkiruuaksi Ricottavanukasta. Tavolatassa ihanan foccaccian kanssa tarjoiltavaa oliiviöljyä olen jo muutaman vuoden ajan ostanut kotiinkin, niin tälläkin kertaa.

Muutama teistä lukijoista kommentoi Palmuaseman Facebook-sivulla nauttineensa erinomaista ruokaa laivalla ennen kaikkea (tai ehkä joidenkin kohdalla vain) Bon Vivantissa. Tuossa Promenadella sijaitsevassa tunnelmallisessa, laivan hienoimmassa ravintolassa, jossa olin aiemmin syönyt vain yhden aamiaisen Commodore-luokan hytissä majoittuessani. Bon Vivantin sisustus koki täydellisen uudistuksen Silja Serenaden ollessa telakalla marraskuun lopussa 2018. En tarkalleen muista, miltä siellä ennen näytti, mutta uusi ilme miellytti silmääni kovasti. Pääsin nimittäin ihastelemaan sitä oikein kunnolla nauttiessani Bon Vivantissa viiden ruokalajin Menu Nordicin, jonka on suunnitellut virolainen Peeter Pihel. Menu Nordic on tarjolla 21.1.2019 saakka, joten esittelen sen, jos vaikka olet vielä matkaan lähdössä ja ehdit mennä nautiskelemaan. Menu Nordic on saatavana myös vegaanisena.

IMG_4389

IMG_4387

IMG_7323

Illallinen Bon Vivantissa osui sopivasti itsenäisyyspäivän iltaan ja se nousi kirkkaasti kaikkien aikojen parhaimmaksi itsenäisyyspäivän ateriaksi. Aloitimme aivan älyttömän hyvällä leivällä. Niin hyvällä, että sitä piti ottaa lisää kaksi kertaa, vaikka joka kerta yritin kieltäytyä. Ensimmäisenä pöytään tuotiin heinässä kypsytettyä punajuurta, karhunlaukan marjoja ja kuusi kuukautta suolattua porsaankylkeä. Sen kanssa nautimme erinomaista itävaltalaista valkoviiniä. Toisena ateriana herkuttelimme paahdettua mustajuurta, graavattua siikaa ja siianmätiä sekä hera-tilliöljykastiketta. Viineissä siirryttiin Emilia-Romagnan alueelle Italiaan, väri pysyi valkoisena. Kolmantena ruokalajina oli vuorossa turskan poskea confit, sipulia ja jokirapukastiketta kera ranskalaisen valkoviinin. Sitten olikin jo pakko pitää pientä taukoa, niin ruuassa kuin juomassakin (jokaisen ruokalajin kanssa tosiaan tarjottiin uusi lasillinen viiniä…). Neljäs ruokalaji oli viiriäistä Järveotsan tilalta, pikkelöityä porkkanaa ja savustettua maa-artisokkaa, jonka kanssa ihanaa ranskalaista punaviiniä. Jälkiruoka oli punaherukka-semolinamoussea, rahkalunta ja tuoksumataralla maustettua maitoa. Se toi hyvin vahvasti mieleen äitini tekemän puolukkapuuron, joka kyllä on erittäin hyvää, mutta ei ehkä se juhlavin valinta. Sen kanssa tarjoiltu kupliva rose oli sen sijaan ehdottomasti oikea päätös onnistuneelle illalle.

IMG_7325

IMG_7327

IMG_7329

IMG_7331

IMG_7332

Istuimme ikkunapöydässä, johon pääsi hyvin pyörätuolilla. Tarjoilijaksemme sattui todella asiantunteva, ystävällinen ja osaava henkilö. Kaiken kaikkiaan siis erittäin onnistunut ilta! Menu Nordic maksaa 118 euroa (Club One -kortilla 109 €) sisältäen viinit. Pöytävaraus kannattaa tehdä matkavarauksen yhteydessä. Tutustu lisää ruokailuvaihtoehtoihin Tallink Siljan laivoilla.

IMG_4385

Lue lisää esteettömästä Tukholman risteilystä ja mahdollisuuksista laivalla.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply