Valikko
Hotellit Suomessa / yhteistyö

Tunnelmointia Hilton Helsinki Airport -hotellissa

Rakastan Helsinki-Vantaan lentokenttää. Oikeastaan aina vain enemmän. Olen ollut siellä jo sen verran paljon, että sähkärin luovuttaminen ja muut lentokentän rituaalit eivät enää aiheuta pulssin nousua. Matkaan lähdön hohto, odotus, kihelmöinti ja innostus ovat kuitenkin säilyneet. Helsinki-Vantaan toimivuus myös korostuu mitä enemmän näkee muita lentokenttiä. Varhain maanantaiaamuna lensin päiväksi työmatkalle Ouluun. Arkinen työpäivä ei kieltämättä lentokentästä huolimatta saa ihan kaikkia matkatunteita heräämään, mutta arjestakin saa juhlaa, kun siihen yhdistää yön lentokenttähotellissa! Hotellia hyödynnetään yleensä silloin, kun koti sijaitsee hieman kauempana kuin 20 kilometrin päässä, mutta tunnelmoinnin vuoksi hotelli on erinomainen valinta myös kaltaiselleni lähellä asuvalle. Samalla poistuu mahdollinen stressi siitä, tuleehan taksi aamuyöstä varmasti tai mitä jos talon hissi onkin rikki (myönnän, että tämä on viime aikoina hissin reistaillessa käväissyt mielessäni).

IMG_6620

IMG_6644

IMG_6652

Hilton Airport sijaitsee aivan Helsinki-Vantaan terminaalien vieressä. Hotellilta kentälle kulkee kävelyvauhtia reilussa viidessä minuutissa. Matka taitetaan ulkoilmassa, mutta katoksen alla, jolloin lumikaan ei tule häiritsemään. Reitti on täysin esteetön ja tasainen, sisältäen yhden hissimatkan. Hotellissa tervehtii tyylikäs, tilava ja tunnelmallinen aula sekä erittäin ystävällinen henkilökunta. Vastaanottotiski on tosin korkea ilman matalampaa kohtaa. Hissi ovat todella tilavia ja huone toimiva. Toivoisin tosin, että valittavana olisi esteettömiä huoneita myös erillisillä vuoteilla (avustajan kanssa ei aina halua nukkua vierekkäin saman peiton alla ja jaettu peitto on muutenkin yleensä hyvin hankala), jolloin niitä voisi myös siirrellä helpommin saadakseen huoneeseen lisää tilaa. Nyt mahduin hyvin sängyn toiselle puolelle, mutta pöydän ja sängyn päädyn väli oli ahdas. Kylpyhuone on tilava ja ongelma siitä mikä on sopiva wc-pöntön korkeus kenellekin, on ratkaistu matalalla pöntöllä, johon on olemassa koroke. Huone on ihanan hiljainen. Katso alta videolta tarkemmin!

IMG_6608

IMG_6615

Miten hotelli-iltaa ja -yötä lentokentällä sitten vietetään? Tällaiseen tunnelmointivierailuun ainakin sopii erinomaisesti se, että käy ensin pienellä vierailulla lentokentällä. Siellä kannattaa vaikka nauttia lasillinen juomaa saapuvien aulassa sijaitsevassa tunnelmallisessa pubissa ja katsella samalla aulan tunnelmaa. En nyt tosin kokeillut, mutta houkutus oli suuri. Hotelli veti kuitenkin pidemmän korren. Pienen kävelyn jälkeen on hyvä rauhoittua hotellin GUI-ravintolassa. Lentokentän läheisyydestä huolimatta siellä on kiireetön tunnelma. Lasi punaviiniä ja herkullista paahdettua lohta kera kolmella tavalla valmistetun punajuuren, eikä kiire minnekään. Paitsi lopulta huoneeseen. Vähän blogihommia, hetki televisiota ja hyvissä ajoin peiton alle kirjan kanssa.

IMG_6639

IMG_6643

IMG_6650

Hotellin varhaisaamiainen alkaa jo klo 3.30 eli erittäin aikaisesta kellonsoitosta huolimatta ehdimme nauttia leivät, croisantit ja kahvit/teet ennen hotellilta lähtöä. 6.30 alkava varsinainen aamiainen on monipuolisempi ja sisältää myös lämpimiä tuotteita, mutta olin hyvin tyytyväinen myös varhaisaamiaisen valikoimaan. Niin kuin koko vierailuun. Millaisia kokemuksia sinulla on lentokenttähotelleista?

Hilton Helsinki Airport tarjosi minulle yön hotellissa, enkä vastannut majoituksen kustannuksista itse.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Helena
  5.10.2017 at 11:35

  Mä myös rakastan lentokenttää, sinne liittyy paljon ihania muistoja, hyvää palvelua ja hienoa loman odotusta!

  Kirjotin siitä palveluaiheisen blogitekstinkin: https://mahotonreissaaja.blogspot.fi/2016/04/palvelun-merkitys-matkoilla.html

  Reply
 • Elina
  5.10.2017 at 17:45

  Pääsääntöisesti kokemuksistani voisi todeta että ”ihan ok” tai ”menettelee yhdeksi yöksi”. Olen muistaakseni yöpynyt kahdesti Best Western Hotel Pilotissa ja kahdesti Rantasipi Airportissa, puhtaasti halvimpien hintojen perusteella. Molemmissa hotelleissa näkyy jo ajan patinaa, ja Pilotin huoneen wc oli uskomattoman pieni! Lisäksi henkilökunta mokasi ensimmäisellä vierailullani. Naisten saunavuorolla sauna ei ollut ollenkaan lämmin, koska termostaatti oli unohdettu kytkeä päälle. En ehtinyt saunaan ollenkaan, sillä heti vuoron loputtua alkoi miesten vuoro samoissa tiloissa. Kummassakin hotellissa hintaan sisältyi lentokenttäkuljetus, jonka Pilotti oli järjestänyt paremmin. Tiettyihin kellonaikoihin lähteviin kuljetuksiin piti varata paikka etukäteen, minkä seurauksena paikalla odotti sopivan kokoinen pikkubussi ja kuljettaja auttoi laukkujen kanssa. Rantasipin, Cumuksen ja Holiday Innin yhteiskuljetukseen ei tarvinnut ilmoittautua, mutta siinä olikin koko jutun heikko lenkki. Vaikka käytössä oli kokonainen matalalattiainen paikallisbussi matkalaukkuhyllyineen, tilaa oli auttamattomasti liian vähän ainakin Rantasipin ollessa bussin viimeinen pysäkki. Jouduin ainakin ensimmäisellä reissullani jättämään matkalaukkuni keskelle kulkuväylää, sillä niitä ei jaksettu edes miesvoimin nostaa ylimmälle matkalaukkuhyllylle, jossa vielä olisi ollut tilaa. Ihmiset myös seisoivat niin kiinni toisissaan, että nostaja olisi saattanut osua jotakuta päähän. Kuljettaja ei tehnyt elettäkään auttaakseen, hoputti vain matkustajat kyytiin, koska oltiin jo aikataulusta myöhässä. Tuossa nousi monenlaiset turvallisuusnäkökohdat mieleen!

  Reply

Leave a Reply