Valikko
Hotellit Suomessa / Oulu / Pohjois-Suomi

Hotelli Scandic Oulu City ja kesävuorokausi Oulussa

Kaupallinen yhteistyö:
Naturpolis Rannikolta tuntureille -hanke & Visit Oulu

Olen aina pitänyt Oulusta. Siksi sieltä oli hyvä aloittaa heinäkuussa neljän päivän mittainen kesäroadtrip, joka vei kolmen hengen porukkamme Oulun lisäksi Liminkaan, Raaheen ja Kalajoelle. Reissu toteutui yhteistyönä Naturpoliksen Rannikolta tuntureille -hankkeen kanssa samoin kuin viime kevättalven reissuni Syötteelle ja Ruka-Kuusamon seudulle. Silloin testasin erilaisia talviaktiviteetteja, jotka tarjosivatkin ihan mielettömiä elämyksiä. Nyt ohjelmamme ei ollut ihan niin aktiviteettien täyttämä (yllättäen kesä onkin ehkä Suomessa talvea vaikeampi esteettömille aktiviteeteille), mutta vei kuitenkin moneen upeaan paikkaan. Seuraksemme saimme kovan helteen ja auringon, mikä sopi meille erinomaisesti. Esittelen erikseen kaikki kohteemme, mutta aloitetaan Oulusta. Saavuimme kaupunkiin myöhäisiltapäivästä ja jatkoimme matkaa jo seuraavana aamuna, mutta siihen nähden ehdimme yllättävänkin paljon!

Scandic Oulu City

Oulussa majoituimme tuttuun ja takuuvarmaan Scandic Oulu Cityyn, jossa olen majoittunut ennenkin. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla aivan keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä torista ja keskustan kävelykaduista. Hotellin vieressä sijaitsee Finnkinon elokuvateatteri. Me saavuimme hotellille autolla, jonka saimme hotellin pysäköintihalliin. Invapysäköintiluvalla pysäköinti oli maksutonta ja hissillä pääsi helposti pysäköintihallista hotelliin. Oulun rautatieasemalta on hotellille noin kilometrin kävelymatka.

Esteettömiä huoneita hotellissa on neljä, kaikki keskenään identtisiä. Me majoituimme huoneessa 226, joka oli viihtyisä kahden hengen huone. Huoneen sängyt olivat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Lisäksi oli sohva, josta olisi saanut 100 cm leveän lisävuoteen. Tällöin huoneesta olisi kyllä tullut ahdas, sillä sänkyjä ei kiinteiden yöpöytien vuoksi voinut juuri siirrellä. Me kolme jakauduimme kahteen erilliseen huoneeseen. Tilavan pöydän ääreen mahtui myös pyörätuolilla, matkalaukulle oli oma tasonsa (tätä arvostan aina kovasti!) ja naulakko oli matalalla. Kylpyhuone oli hieman ahdas, mutta mahduin kyllä kääntymään. WC-istuimen molemmin puolin oli tukevat tukikaiteet. Myös sänkyjen päädyissä oli tukikaide. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Hotellin ravintola Torilla tarjosi viihtyisät puitteet illalliselle ja oikein maistuvan ruuan. Aamiaista oli porrastettu ja hotelliin sisäänkirjautuessa piti ilmoittaa mihin aikaan haluaa nauttia aamiaista. Oli kiva, että tätä oikeasti valvottiin ja aamiaisravintolan ovella tarkastettiin aamiaislipukkeet. Tällä tavoin heinäkuun kesälomaruuhkista huolimatta aamiaiselle saatiin koronaturvallinen ja rauhallinen tunnelma.

Scandic Oulu City on kaiken kaikkiaan hyvin esteetön ja toimiva hotelli. Erikoisuutena hotellilla on saatavilla myös liikuteltava nostolaite, joka on vapaasti sitä tarvitsevien käytettävissä. Tarpeesta täytyy kuitenkin ilmoittaa hotellia varatessa.

Lue myös: Scandic Oulu Cityn esteettömyystiedot Scandic-hotellien sivulla

Opastettu Vanhan Oulun kävelykierros

Tai tarkalleen ottaen Prumenaati Wanahasa Oulusa. Saatuamme tavarat hotelliin suuntasimme vauhdilla Kaupungintalon edustalle, josta alkoi opastettu kävelykierros Oulun historiaan. Go Arcticin Oulun seudun oppaan osaavalla opastuksella tutustuimme noin puolentoista tunnin ajan vanhoihin rakennuksiin ja mielenkiintoisiin tarinoihin erityisesti entisaikojen huvielämästä ja mahtisukujen Franzenien ja Snellmannien vaiheista. Kierroksella kuljettiin yhteensä ehkä noin kilometri ja pysähdyttiin väleissä pidemmäksi aikaa kuuntelemaan opastusta. Kierros päättyi torille, Toripolliisin luo. Ainakin tämä kierros soveltui hyvin myös liikuntarajoitteisille ja kierroksen aikana erityisesti puistoissa oli penkkejä, joissa kävelevät pystyivät huilaamaan. Prumenaati Wanahasa Oulusa järjestetään tänä kesänä vielä 20.8. ja myös muita kierroksia on vielä edessä. Niihin voi tutustua Go Arcticin sivuilla.

Oulun upeat puistot

Oulu on täynnä ihania puistoja ja houkuttelevia puistoteitä kuljettavaksi. Olen käynyt kaupungissa monta kertaa, mutta vasta nyt vierailin ensimmäistä kertaa Ainolan puistossa. Tosin iltalenkillä ja vähän liian kiireellä. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin jatkanut syvemmälle Hupisaarten puistoon, Linnansaarelle ja vaikka minne. Pystyttänyt piknikin nurmikolle niin kuin moni tuntui perjantai-iltana tekevän. Ainolan puisto on tosi kaunis. Niin oli myös kävelytie sieltä rantaa pitkin torille, jonka ranta oli täynnä ilakoivia ihmisiä. Olen nuorempana ollut usein kesäfestareilla Oulussa ja just sen iloisen kaupungin kesäillan tunnelman muistan tosi vahvasti!

Nallikarin uimaranta

Hyvin nukutun yön ja maittavan Scandic-aamiaisen jälkeen pakkasimme auton ja ajoimme viiden kilometrin päähän Nallikarin uimarannalle. Olin kuullut sen olevan yksi Suomen upeimmista uimarannoista ja allekirjoitin tämän väitteen samantien. Niin kaunista! Pitkä hienohiekkainen ranta, jota reunustaa esteetön rantakatu, joka jatkuu pienelle majakalle saakka. Alueella on paljon erilaisia aktiviteetteja ja palveluja (katso lisää Visit Oulun sivuilta), mutta esteettömyyteen ei ole juurikaan panostettu. On ihan tosi harmi ja vuonna 2021 myös vähän häpeällistä, että esimerkiksi esteetöntä auringonottoaluetta tai mahdollisuutta päästä esteettömästi uimaan ei rannalla ole. Esteettömän bajamajan löysin, mutta pukuhuone- ja suihkurakennus ei ollut oven korkean kynnyksen ja sisäpuolen liian jyrkän kääntösäteen vuoksi esteetön, vaikka ovella pyörätuolisymboli onkin. Paikassa olisi kuitenkin potentiaalia vaikka mihin, esteettömyyttä lisääviä ratkaisuja olisi olemassa ja niiden myötä viihtyisin Nallikarissa aivan erityisen hyvin. Ja viihdyin toki nytkin! Olisin voinut kulkea rantakatua ees taas vaikka koko päivän elleivät Limingan ihanuudet olisi jo odotelleet, mutta ennen pitkää kaipuu uimaan olisi noussut suureksi. Keskellä katua on myös vaikea viettää aurinkopäivää ystävien tai perheen kanssa, siihen tarvittaisiin mahdollisuus päästä hiekalle. Oululla voisi olla kaiken kaikkiaan esteettömän matkailun osalta mahdollisuuksia paljoon, joten toivottavasti muutoksia tapahtuu. Oulu on nimittäin ihana!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply