Valikko
Hotellit Suomessa / Pohjois-Suomi / Rovaniemi / yhteistyö

Hotellivertailu Rovaniemellä: Scandic Pohjanhovi ja Scandic Rovaniemi

Juttua päivitetty 08/2018. Kirjoitushetkellä Pohjanhovi kuului Rantasipi-ketjuun, joka nyttemmin on Scandic ja hotelli on Scandic Pohjanhovi.

Rovaniemellä on laaja majoitustarjonta. Kaupungissa ja sen lähiympäristössä on monia perinteisiä hotelleja ja mökkejä sekä eksottisempaa tarjontaa, kuten lumihotelli. Rovaniemi nousi otsikoihin, kun Travel+Leisure, yksi Amerikan johtavista matkailulehdistä, valitsi kaupungissa sijaitsevan Arctic Light -hotellin maailman 11. parhaaksi uudeksi hotelliksi. Kuulemani perusteella ei syyttä. Testasin vierailullani kaksi kaupungin hotelleista: Scandic Pohjanhovin ja Scandic Rovaniemen.

Scandic Hotel Pohjanhovissa majoituin kaksi yötä Visit Rovaniemen kutsumana. 80-vuotiasta Pohjanhovia kutsutaan Pohjolan legendaksi. Hotellissa on vuosien varrella järjestetty monia isoja tapahtumia ja siellä ovat yöpyneet monet merkittävät henkilöt, muun muassa kaikki Suomen presidentit. Kauniilla paikalla Kemijoen rannalla sijaitseva hotelli on kävelymatkan päässä kaikista keskusta-alueen aktiviteeteista, kaupoista ja ravintoloista. Viikonloppuisin auki olevaan yökerho Lifeen ja karaokebaariin tullaan viihtymään, tanssimaan ja katsomaan tunnettuja esiintyjiä. Hotelli henkii historiaa ja ennen kaikkea perinteikkyyttä. Tällaisia olivat lapsuuteni hotellit.

IMG_3864

IMG_3865

Hotelliin johtaa parkkipaikalta loiva ramppi. Avara aula keinutuoleineen oli viihtyisä ja hisseihin mahtui hyvin. Invahuoneemme oli aikalailla täydellinen. Ensinnäkin se oli valtavan kokoinen. Vasemmalla iso sohvanurkkaus ja hyvä työpöytä. Oikealla kaksi erillistä sänkyä, joista vierekkäin tulee parisänky sekä tunnelmalliset lamput. Virtapistokkeita kaipasin sänkyjen läheisyyteen. Lisäksi huoneessa oli kolmas sänky. Huoneessa oli erillinen tilava inva-wc ja erillinen tilava suihkuhuone. Suihkussa oli valmiina tukeva suihkutuoli. Meitä oli kaksi naista, joten kaksi erillistä lavuaaria peileineen olivat meikkausaamujen luksusta. Aamujen luksusta oli myös monipuolinen aamiainen isossa ravintolasalissa, josta avautuivat näköalat joelle. Erityisesti puurobaari eli päivittäin vaihteleva puuro ja mahdollisuus sen tuunaukseen erilaisin lisukkein, oli jotain mitä monissa hotelleissa ei ole.

IMG_3706

IMG_3705

IMG_3708

IMG_3869

Viimeisen yön vietin työmatkalla itse valitsemassani hotelli Scandic Rovaniemessä. Kirjoitinkin viime syksynä miksi valitsen usein Scandicin. Nyt tuli kyllä vähän ikävä Pohjanhoviin, ainakin aluksi. Invahuoneemme oli nimittäin sen verran pieni, etten meinannut aluksi mahtua sinne sisään. Aloimme heti muokata huonetta uuteen uskoon ja sänkyjen kääntämisen jälkeen tilanne helpottui huomattavasti. Yöpöydät oli valitettavasti pultattu seinään kiinni, mikä vaikeutti hieman sänkyjen kääntelyä, mutta ei onneksi estänyt sitä. Kylpyhuone oli täälläkin tarpeeksi tilava, ainoastaan laskutilaa tavaroilleni kaipasin, sillä lavuaarin reunalle ei paljoa mahdu. Suihkua en hyödyntänyt, mutta suihkutuolin olisi ilmeisesti saanut pyytämällä. Yleistä inva-wc:tä ei hotellista löydy, mutta saimme pitää huoneemme lähtöömme saakka, jolloin pystyimme hyödyntämään huoneemme vessaa. Muuten hotelli oli tuttua Scandic-laatua kera herkullisten ruokien, siistin yleisilmeen ja ystävällisen henkilökunnan.

IMG_3874

IMG_3878

IMG_3903
Kahden ensimmäisen yön majoituksen tarjosi Visit Rovaniemi.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply